- Home
- Social
- BRAŞOV, (20.11.2015, 15:36)
- Mihaela Gradinaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov: Pericolul de poluare a apelor după deraierea trenului cu motorină, eliminat
Reprezentanţii SGA Braşov au intervenit cu aproape 1.500 de kilograme de material absorbant pentru produse petroliere, după deraierea trenului cu motorină, şi au oprit scurgerile de combustibil din vagoanele avariate, fiind eliminat pericolul de poluare a cursurilor de apă şi apelor subterane.
Urmărește
249 afișări
Sistemului de Gospodărire a Apelor Braşov: Pericolul de poluare a apelor după deraierea trenului cu motorină, eliminat (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov, garnitura de tren de marfă compusă din 33 de vagoane încărcate cu 1.637 tone de motorină (circa 50 de tone/vagon) a deraiat pe partea dreaptă a rambleului de cale ferată, pe sensul de mers către Sighişoara, fiind avariate şapte vagoane, din care două vagoane răsturnate pe o parte, cu scurgeri de motorină la capace, două vagoane înclinate, fără scurgeri, şi trei vagoane deraiate, din care unul fisurat, cu scurgeri de motorină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Reprezentanţii SGA Braşov şi forţe de intervenţie s-au deplasat pe teren imediat după primirea informaţiei, pentru luarea măsurilor care se impuneau în vederea prevenirii poluării cursurilor de apă din zonă sau a apelor subterane, se arată în comunicat.
Reprezentanţii SGA Braşov au intervenit cu material absorbant pentru produse petroliere, în cantitate totală de 1.480 de kilograme, fiind antrenaţi în acţiune 14 muncitori, cu o autoutilitară şi două autoturisme.
"Au fost stopate scurgerile de motorină din vagoanele avariate, fiind eliminat pericolul de poluare a vreunui curs de apă sau ape subterane. Menţionăm ca vagoanele avariate/deraiate s-au răsturnat pe partea dreaptă a rambleului de cale ferată, râul Olt fiind pe partea stângă a rambleului de cale ferată, la o distanţă de circa 2 kilometri, pe un sector îndiguit", arată sursa citată.
Citeşte şi: ACCIDENT feroviar în Braşov: Un tren de marfă încărcat cu motorină a deraiat. Din trei vagoane se scurge combustibil
Trenul de marfă încărcat cu motorină a deraiat, joi dimineaţă, în jurul orei 4.00, între localităţile braşovene Racoş şi Rupea, fără să fie înregistrate victime. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, în condiţiile în care existau scurgeri de combustibil.
Calea ferată în zona producerii accidentului a fost ruptă, iar circulaţia feroviară este blocată în zonă, trenurile fiind deviate, joi şi vineri, pe rute ocolitoare.
Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR, circulaţia feroviară a fost închisă pe raza Sucursalei Regionale CF Braşov, între staţiile Racoş şi Rupea, trenurile IR care aveau traseu prin zona în care s-a produs accidentul urmând să circule pe ruta deviată Braşov - Sibiu - Copşa Mică, iar trenurile locale (Regio), pe segmentele feroviare Braşov - Racoş, Rupea - Copşa Mică şi mai departe spre destinaţiile finale.
Astfel, circulă pe rute deviate trenurile IR 1741 Bucureşti - Satu Mare, IR 1745 Bucureşti - Satu Mare, IR 1742 Satu Mare - Bucureşti, IR 1746 Satu Mare - Bucureşti, IR 1539 Braşov - Cluj-Napoca şi IR 1538 Cluj-Napoca - Braşov.
Călătorii pot obţine informaţii despre eventuale întârzieri ale unor trenuri de pe pagina de internet a SNTFC CFR Călători sau apelând numărul de telefon 021.9521.
Pe lângă echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, la locul accidentului au ajuns echipe de la Poliţia Transporturi Feroviare Braşov, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Garda de Mediu şi SGA, toate aceste instituţii făcând propriile cercetări în acest caz.
Circulaţia feroviară între Racoş şi Rupea va fi blocată şi vineri, deoarece trebuie transvazat combustibilul din cele şapte vagoane deraiate, vineri la prânz lucrându-se la cel de-al patrulea vagon, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.
"În total, sunt şapte vagoane deraiate, dintre care trei sunt răsturnate. De ieri (joi - n.r.) până astăzi (vineri - n.r.) a fost transvazată motorina din trei vagoane, iar acum se lucrează la cel de-al patrulea vagon. Operaţiunea va continua pe parcursul întregii zile, până la golirea celor şapte vagoane. În staţia Racoş sunt 15 vagoane goale care vor fi încărcate cu combustibilul din vagoanele deraiate. Apoi urmează cea de-a doua etapă, de ridicare a vagoanelor şi repunerea pe şine", a spus purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.
La locul accidentului vor ajunge două macarale de mare tonaj care vor repune vagoanele deraiate pe şine.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe