- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.12.2018, 10:30)
- Florin Zafiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Situaţia de pe şosele, GRAVĂ şi în 2018: Peste 1.600 de persoane au murit în accidente rutiere în România, în primele 11 luni ale anului
În primele 11 luni ale anului 2018, peste 1.600 de persoane au murit în accidente rutiere în toată ţara. Cele mai multe accidente s-au petrecut în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, informează IGPR. La nivelul Capitalei, 50 de persoane au murit în evenimente rutiere.
Urmărește
1616 afișări
Situaţia de pe şosele, GRAVĂ şi în 2018: Peste 1.600 de persoane au murit în accidente rutiere în România, în primele 11 luni ale anului
În primele 11 luni ale anului 2018, la nivel naţional, s-au produs 7.771 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 1.685 persoane, rănirea gravă a 7.365 de persoane şi rănirea uşoară a altor 3.131, se arată într-un răspuns al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pentru MEDIAFAX.
Principala cauză care a dat naştere evenimentelor rutiere a fost indisciplina pietonală, din acest motiv producându-se 1.428 de accidente soldate cu 391 de persoane decedate şi alte 1.050 rănite grav.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Pe locul doi s-a situat neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelorf, iind înregistrate 1.368 de accidente, soldate cu decesul a 194 de persoane şi rănirea gravă a 1.310 persoane.
Cea de-a treia cauză generatoare de accidente a fost viteza excesivă, fiind înregistrate 1.327 de accidente, soldate cu decesul a 357 de persoane şi rănirea gravă a 1.408 persoane, informează IGPR.
“Cele mai multe accidente grave de circulaţie s-au produs în zilele de sâmbătă (1.175), vineri (1.168) şi duminică (1.149). Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervale orare 16:00-20:00 (2.118) şi 12:00-16:00 (1.837)”, arată Poliţia Română.
Pentru nerespectarea normelor de circulaţie rutieră, în primele 11 luni ale anului, poliţiştii au aplicat 1.802.070 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 158.819 permise de conducere.
La nivelul municipiului Bucureşti, “în primele 11 luni ale anului 2018, au fost înregistrate 506 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 50 de persoane, rănirea gravă a 465 persoane şi rănirea uşoară a 108 persoane”, se arată într-un răspuns al Direcţiei Generale de Poliţie Rutieră la solicitarea MEDIAFAX.
În topul cauzelor generatoare de accidente rutiere, s-au plasat în această perioadă, traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor şi neacordarea de prioritate vehiculelor.
“Un număr ridicat de accidente rutiere grave au fost înregistrate pe Şos. Mihai Bravu, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Basarabia, Şos. Olteniţei, Drumul Taberei, Şos.Colentina, Şos.Alexandria, Spl. Independenţei. Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 10.00- 17.00, dar şi în zilele de joi”, precizează Poliţia Capitalei.
Drept urmare, poliţiştii au aplicat 169.900 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea regimului rutier, au fost reţinute 20.900 de permise de conducere, în cele mai multe situaţii ca urmare a faptului că şoferii nu au acordat prioritate pietonilor, au trecut pe culoarea roşie a semaforului sau au depăşit limita legală de viteză.
Totodată, în primele 11 luni ale anului 2018, poliţiştii au înregistrat 538 de dosare penale şi au aplicat 704 sancţiuni pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe