- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.01.2014, 22:43)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: Circulaţie întreruptă pe A2, A3, A4 şi tronsoane din 32 de drumuri naţionale. Peste 210 trenuri sunt anulate. Traficul feroviar în Brăila a fost închis - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL
Traficul rutier este întrerupt miercuri seară, din cauza condiţiilor meteo, pe A2, A3, A4 şi tronsoane din 32 de drumuri naţionale din sud-est, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud şi sud-est, sunt anulate, potrivit companiei CFR Călători.
Urmărește
4400 afișări
SITUAŢIA ÎN ŢARĂ- INFORMAŢII ÎN TIMP REAL (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)
UPDATE 22:43 Toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt blocate; patru gravide, duse la spital cu autospeciale
Toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt blocate, miercuri seară, în condiţiile în care acest judeţ s-a aflat sub avertizare cod roşu, patru femei aflate în ultima lună de sarcină fiind scoase de către militarii de la ISU cu autospeciale şi transportate la spital.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, miercuri seară, toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt blocate, mai multe maşini rămânând înzăpezite pe şoselele devenite impracticabile, transmite corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ai putere absolută. Se numește vot. Mandatează-l pe cel care merită!
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
-
Cum îmbunătăţeşte abţinerea de la alcool somnul şi sănătatea
Ovidiu Tătăranu a precizat că oamenii aflaţi în maşinile blocate au fost scoşi cu camioane de pe drumurile înzăpezite şi duşi în adăposturi încălzite, puse la dispoziţie de către autorităţile locale.
"La nivelul fiecărei localităţi există adăposturi încălzite, care pot primi oamenii rămaşi înzăpeziţi. Au fost conduşi cei rămaşi în maşinile blocate în astfel de adăposturi la Borcea, Dragalina, Dragoş Vodă şi Lehliu. Nu aş putea preciza câte persoane se află în aceste spaţii", a declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentantul ISU Călăraşi.
Acesta a precizat că miercuri patru femei însărcinate au fost scoase de către militari din localităţile lor şi transportate la spitale, unde au rămas internate.
Militarii de la Detaşamentul de Pompieri Olteniţa au intervenit în localităţile Vasilaţi şi Gălbinaşi, de unde au preluat, în camioane de intervenţie, două gravide pe care le-au transportat la spitalul din Olteniţa.
O altă femeie însărcinată a fost scoasă din localitatea Sohatu tot de către pompieri, care au ajuns în această localitate având ca antemergător un utilaj de deszăpezire.
O a patra gravidă a fost luată de la Săruleşti Gară cu o autospecială de intervenţie pentru victime multiple şi transportată la o maternitate din Bucureşti, unde a rămas internată.
Membrii comandamentului de iarnă, reunit la Guvern, au extins starea de alertă pentru celelalte judeţe avertizate, miercuri, prin cod roşu, respectiv Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, după ce această stare a fost declarată, luni, pentru judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea.
UPDATE 22:36 Buzău: DN2 E85 a fost închis miercuri seară între Buzău şi limita cu judeţul Vrancea
Drumul naţional 2 E 85 a fost închis circulaţiei, miercuri seară, între Buzău şi limita cu judeţul Vrancea, din cauza viscolului şi a zăpezii abundente, după ce, în cursul zilei, fusese închis între Buzău şi Urziceni, în judeţul Buzău fiind închise alte trei drumuri naţionale.
Potrivit Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, DN 2 E 85 este închis, la ora transmiterii acestei ştiri, atât spre judeţul Ialomiţa, cât şi spre judeţul Vrancea, din cauza vizibilităţii extrem de reduse şi a zăpezii care este troienit şi adusă pe şosea.
De asemenea, sunt închise DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, DN 2 C Costeşti - Smeeni limita cu judeţul Ialomiţa şi DN 2 B Buzău - Brăila.
Pe DN 10 Buzău - Braşov, traficul este restricţionat pentru maşinile mai grele de 7, 5 tone, iar pe DN 1 B Buzău - Mizil au acces doar maşinile sub 3, 5 tone.
În judeţul Buzău, miercuri seară sunt izolate 102 localităţi din 40 de comune, în timp ce patru localităţi, Săruleşti, Vintilă Vodă, Beceni şi Chiojdu, nu au curent electric, fiind afectaţi aproximativ 2.000 de abonaţi.
Din cauza viscolului puternic, ambulanţele nu au putut ajunge miercuri la mai mulţi bolnavi. Astfel, la ora 9.00, o ambulanţă a fost chemată în comuna Săhăteni, sat Găgeni, pentru a prelua un pacient de 63 ani, dispneic. Din cauza viscolului, salvarea nu a putut ajunge la solicitare nici cu antemergător pentru ca la orele după amiezii în zonă să fie trimisă o şenilată din Prahova care să preia bolnavul.
Tot miercuri, o ambulanţă a fost solicitată în comuna Mihăileşti, sat Mărgineanu, pentru a prelua o tânără de 16 ani, gravidă. Ambulanţa nu a putut pătrunde printre troiene astfel că a fost nevoie ca autorităţile să o ducă pe fată până în locul în care ambulanţa a fost înzăpezită, în cele din urmă pacienta fiind încredinţată medicilor.
De asemenea, la orele după amiezii, o ambulanţă a fost chemată pentru a prelua un bărbat de 44 de ani care a căzut pe zăpadă şi şi-a rupt ambele picioare. Bărbatul urmează să fie preluat de şenilata care va asigura transportul pacientului din satul Găgeni.
În judeţul Buzău, a fost instituită stare de alertă, după ce s-a aflat, duminică şi marţi, sub cod roşu de viscol, în prezent fiind sub avertizare cod portocaliu, valabilă până joi, la ora 10.00.
UPDATE 22:06 Vrancea: Numărul localităţilor izolate din cauza viscolului şi a zăpezii creşte de la o oră la alta
Numărul localităţilor izolate din cauza viscolului şi a zăpezii abundente în judeţul Vrancea creşte de la o oră la alta, astfel că, în timp ce miercuri după-amiază erau izolate cinci sate din trei comune, iîn cursul serii accesul devenise imposibil în 39 de sate din nouă comune.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Cristina Duţă, miercuri seară, în judeţ erau izolate 39 de sate din nouă comune: Stupina, Râmniceni, Belciugele, Măicăneşti, Tătaru şi Slobozia Boteşti din comuna Măicăneşti, Voetin, Bogza şi Caiata din comuna Sihlea, Maluri, Vulturu, Boţârlău, Vadu Roşca şi Hânguleşti din comuna Vulturu, Tătăranu, Bordeasca Nouă, Bordeasca Veche, Mărtineşti şi Vâjâitoarea din comuna Tătăranu, Ciorăşti, Codreşti, Spătăreasa, Salcia Nouă, Salcia Veche şi Mihălceni din comuna Ciorăşti, satele Năneşti, Călienii Vechi şi Călienii Noi din comuna Năneşti, satul Răstoaca din comuna Răstoaca, Vintileasca, Tănăsari, Poiana Stoichii, Neculele, După Măgura şi Bahnele din comuna Vintilesca, satele Cerbu, Dealu Sării şi Măgura din comuna Jitia.
MIercuri seară, cinci drumuri naţionale erau închise temporar în acest judeţ: DN 23 Focşani - limita cu judeţul Brăila, DN 2N Mărtineşti - Dumbrăveni, DN 23 B Măicăneşti - Ciorăşti, DN 23 A Ciorăşti - Gologanu şi DN 2 R Jitia - Vintileasca. De asemenea, sunt închise şase drumuri judeţene.
"La nivelul structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, jandarmi şi poliţişti - au fost suplimentate forţele de intervenţie pregătite pentru a putea interveni în timp util în sprijinul cetăţenilor. Pe parcursul zilei, cadrele Inspecţiei de Prevenire ISU Vrancea, reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean au menţinut legătura cu preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă în vederea identificării posibilelor cazuri medicale şi a nevoilor urgente care se înregistrează la nivel local. Cu prioritate s-au luat în calcul urgenţele medicale şi identificarea personalului medical de la nivelul localităţilor care ar putea acorda asistenţă de specialitate în cazul în care condiţiile meteo împiedică deplasarea ambulanţelor. De asemenea, s-a solicitat să se contacteze cetăţenii pentru a se afla dacă au alimente, apă şi medicamente pentru a putea face faţă perioadei următoare caracterizată de fenomene meteo severe specifice iernii", a declarat, miercuri seară, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă.
Judeţul Vrancea s-a aflat, duminică, sub cod roşu de viscol, iar în prezent se află sub avertizare de cod portocaliu, valabilă până joi, la ora 10.00.
UPDATE 21:46 Ialomiţa: 62 de localităţi izolate, 25 de maşini blocate în trafic, toate drumurile închise
Un număr de 62 de localităţi sunt izolate, miercuri seară, din cauza viscolului, 25 de maşini sunt înzăpezite, alte autovehicule sunt oprite la filtrele organizate de Poliţia Rutieră şi toate drumurile sunt blocate, în judeţul Ialomiţa, aflat sub avertizare de cod roşu.
Potrivit datelor furnizate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, în ultimele ore a nins pe raza întregului judeţ, mai intens în sud-est şi s-a depus un strat nou şi consistent de zăpadă.
Vântul puternic viscoleşte şi a troienit zăpada, în aceste condiţii circulaţia pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene fiind închisă temporar de către poliţişti.
Miercuri seară, 62 de localităţi ale judeţului sunt izolate, 25 de autovehicule sunt blocate în trafic, poliţiştii şi drumarii acţionând pentru degajarea carosabilului.
Poliţia a organizat 12 filtre pe raza întregului judeţ oprind maşinile care intenţionau să intre pe drumurile blocate, oamenilor opriţi la filtre fiindu-le oferite ceaiuri calde şi sanvişuri.
Tronsoanele de cale ferată Bucureşti - Urziceni - Ploieşti şi Bucureşti - Urziceni - Slobozia sunt blocate.
Toate localităţile de pe raza judeţului sunt alimentate cu energie electrică.
UPDATE 21:29 Traficul feroviar în judeţul Brăila a fost închis, toate trenurile au fost anulate
Traficul feroviar în judeţul Brăila a fost închis şi toate trenurile au fost anulate, miercuri seară, în condiţiile în care în cursul zilei au fost închise toate drumurile judeţene şi naţionale din judeţ.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, decizia de a anula toate trenurile aparţine Regionalei Galaţi a CFR şi a fost luată din cauza vremii extrem de nefavorabile.
De asemenea, în Brăila sunt blocate toate drumurile naţionale şi judeţene, iar bacurile nu mai fac treceri spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei din cursul zilei de miercuri, când au început iar ninsorile şi vântul puternic.
Şi numărul localităţilor izolate a crescut în cursul zilei de miercuri, de la 14, câte erau la orele prânzului, la 35, la ora transmiterii acestei ştiri. În satul Lanurile, din comuna Viziru, nu este curent electric, în timp ce localnicii din satele Roşiori, Florica şi Colţea, din comuna Roşiori, nu au apă.
"Au fost transmise tuturor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă măsuri privind obligativitatea înfiinţării serviciului de permanenţă la sediul primăriei, monitorizarea permanentă a evoluţiei fenomenelor meteorologice periculoase, avertizarea populaţiei, participarea la acţiunile de intervenţie cu utilajele şi echipamentele din dotare şi crearea condiţiilor necesare asigurării populaţiei cu alimente şi materiale de strictă necesitate", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.
UPDATE 20:08 InfoTrafic: Circulaţie întreruptă pe A2, A3, A4 şi tronsoane din 32 de drumuri naţionale
Conform datelor centralizate la ora 19.45, circulaţia este întreruptă pe A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti şi A4 Ovidiu - Agigea.
De asemenea, nu se circulă pe DN 1D Urziceni - Adâncata (de la limita cu judeţul Prahova), DN 2 tronsoanele Sineşti - Ciocârlia (în judeţul Ialomiţa) şi Buzău - Focşani (în judeţul Vrancea), DN 21 tronsoanele Călăraşi - Drajna Nouă (judeţul Călăraşi) şi Bărăganu (judeţul Brăila) - Brăila, DN 21A Ţăndărei (judeţul Ialomiţa) - Bărăgan (judeţul Brăila), DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) - Brăila - Gradiştea (judeţul Brăila) şi Tulcea - Mihai Viteazul - Ovidiu (din judeţul Constanţa), DN 22A Hârşova - Saraiu (judeţul Constanţa) - Cataloi (judeţul Tulcea), DN 22B Brăila - Galaţi, DN 22C Murfatlar - Cernavodă (judeţul Constanţa), DN 22D Măcin - Horia, DN 22E Garvăn - I.C. Brătianu şi DN 22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea).
Circulaţia este întreruptă şi pe DN 23 Focşani (judeţul Vrancea) - Brăila - Olăneasca (judeţul Brăila), DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 24D Bălăbăneşti - Tuluceşti (din judeţul Galaţi), DN 2A Urziceni (judeţul Ialomiţa) - Ţăndărei - Giurgeni - Constanţa (judeţul Constanţa), DN 2B Buzău - Surdila-Greci - Brăila (judeţul Brăila), DN 2C Slobozia (judeţul Ialomiţa) - Buzău (în judeţul Buzău), DN 2N Dumbrăveni - Căiata (judeţul Vrancea) şi DN 2R Jitia - Vintileasca (judeţul Vrancea).
Traficul rutier este blocat şi pe DN 3 tronsoanele Bucureşti - Călăraşi şi Ostrov - Murfatlar - Constanţa, DN 31 Olteniţa - Călăraşi, DN 38 Agigea - Negru Vodă (judeţul Constanţa), DN 39 Constanţa - Vama Veche (judeţul Constanţa), DN 39B pe raza localităţii Olimp (judeţul Constanţa), DN 39C pe raza localităţii Neptun (judeţul Constanţa), DN 39D pe raza localităţii Jupiter (judeţul Constanţa), DN 39E Constanţa - Cumpăna (judeţul Constanţa), DN 3A Lehliu-Gară (judeţul Călăraşi) - Feteşti-Gară (judeţul Ialomiţa), DN 3B Călăraşi - Feteşti (judeţul Ialomiţa), DN 3C Constanţa - Ovidiu (judeţul Constanţa), DN 4 Bucureşti - Olteniţa şi DN 41 Olteniţa - Căscioarele.
InfoTrafic mai precizează că pe şase drumuri naţionale sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere: DN 10 Buzău - limita cu judeţul Covasna, peste 7,5 tone; DN 1B Buzău - Mizil (judeţul Prahova), peste 3,5 tone; DN 2 Afumaţi - limita cu judeţul Ialomiţa , peste 7,5 tone; DN 41 Dăiţa (judeţul Giurgiu) - Căscioarele (judeţul Călăraşi), peste 7,5 tone; DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi (din judeţul Giurgiu), peste 7,5 tone; DN 7C între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu) , peste 7,5 tone.
Poliţiştii de la Rutieră reamintesc, tot legat de DN 7C, că sectorul cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru) şi 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare an, în perioada 1 noiembrie - 31 iunie.
Judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea se află miercuri, până la ora 22.00, sub cod roşu de viscol.
UPDATE 19:00 Autorităţile din Brăila au decis miercuri seară să închidă şi toate drumurile judeţene
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, decizia închiderii tuturor drumurilor judeţene şi naţionale a fost luată ca măsură preventivă, întrucât în judeţ ninge extrem de puternic, iar viscolul face ca vizibilitatea să fie redusă aproape de zero.
"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a constituit 15 filtre permanente care acţionează în locurile special dispuse pe raza judeţului Brăila, pe drumurile naţionale şi judeţene, conform analizei tactice rutiere de dirijare a traficului, pentru informarea conducătorilor auto şi redirecţionarea acestora", a declarat, miercuri, Stoian, care a mai precizat că bacurile nu mai fac treceri spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei.
Potrivit lui Stoian, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul brăila sunt izolate aproape 30 de sate din 12 comune şi din oraşul Ianca.
Pentru a face faţă viscolului şi zăpezii, autorităţile brăilene au solicitat ajutor din partea judeţului Bacău, o sută de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău urmând să fie mobilizaţi în zonă pentru a participa la acţiuni de deszăpezire alături de forţelor locale.
UPDATE 18:00 Toate drumurile din Constanţa au fost închise începând cu ora 17.00, din cauza viscolului
"Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod roşu de intensificări ale vântului (peste 85 km/h), ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită pentru astăzi, intervalul orar 15.00 - 22.00. Având în vedere această situaţie, începând cu ora 17.00 toate arterele rutiere dintre localităţile din judeţul Constanţa (drumuri naţionale, judeţene şi comunale) au fost închise total traficului rutier", se precizează într-un comunicat al ISU Dobrogea.
Totodată, din cauza viscolului mai multe trenuri sunt anulate în judeţul Constanţa, altele sunt tractate cu locomotive diesel şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.
Conform sursei citate, mai multe maşini sunt blocate pe DN 22 şi se intervine cu utilaje pentru deszăpezirea autovehiculelor blocate în trafic, iar autorităţilor judeţene au solicitat primăriilor din zonă să se implice pentru salvarea oamenilor blocaţi în maşini şi cazarea acestora în spaţii special amenajate.
Tot din cauza viscolului, sunt izolate patru localităţi - Dunăreni, Viile, Tudor Vladimirescu şi Dunărea şi s-au înregistrat mai multe avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică, fiind afectate localităţile Fântânele şi Moşneni.
Reprezentanţii ISU Dobrogea mai spun că sunt închise atât porturile de la Marea Neagră, cat şi Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.
UPDATE 17:40 Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud şi sud-est, anulate din cauza viscolului
Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud şi sud-est, sunt anulate, joi, din cauza viscolului, potrivit informaţiilor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 17.00, CFR Călători precizând, pentru MEDIAFAX, că sunt asigurate legături feroviare în toate judeţele ţării.
CFR mai informează că pe magistrala Bucureşti - Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt care depăşesc 70-80 km/h, iar tronsonul Chiajna - Vârteju (linie de centură pentru transportul de marfă) este închis pe ambele fire.
Potrivit CFR, în toată jumătatea de sud a ţării şi sudul Moldovei, circulaţia feroviara se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiţii de siguranţă.
"În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forţă umană", mai precizează CFR.
Compania mai precizează că, în funcţie de evoluţia vremii şi atunci când condiţiile meteo nefavorabile o impun, trenurile vor staţiona în gări pe toată perioada necesară intervenţiilor cu utilajele de deszăpezire. "Această măsură este necesară pentru siguranţa călătorilor şi pentru evitarea blocajelor în linie curentă. În perioada staţionării se vor lua măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri şi pentru a facilita accesul în sălile de aşteptare din gări", explică, într-un comunicat, reprezentanţii CFR.
UPDATE 16:30 Circulaţie întreruptă pe A2, A3 şi tronsoane din 27 de drumuri naţionale
Traficul rutier este întrerupt miercuri după-amiază seară, din cauza condiţiilor meteo, pe A2, A3 şi tronsoane din 27 de drumuri naţionale din sud-est, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Conform datelor centralizate la ora 15.45, circulaţia este întreruptă pe A2 Bucureşti - Feteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti.
De asemenea, nu se circulă pe DN 1D Urziceni - Adâncata (de la limita cu judeţul Prahova), DN 2 tronsoanele Sineşti - Ciocârlia (în judeţul Ialomiţa) şi Buzău - Mihăileşti - Gologanu (în judeţul Buzău), DN 21 tronsoanele Călăraşi - Drajna Nouă (judeţul Călăraşi) şi Bărăganu (judeţul Brăila) - Brăila, DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) - Brăila - Gradiştea (judeţul Brăila) şi Tulcea - Mihai Viteazul - Ovidiu (din judeţul Constanţa) şi DN 22A Hârşova - Saraiu (judeţul Constanţa) - Cataloi (judeţul Tulcea).
Traficul rutier este blocat şi pe DN 22C Murfatlar - Cernavodă (judeţul Constanţa), DN 22D Măcin - Horia, DN 22E Garvăn - I.C. Brătianu, DN 23 Brăila - Olăneasca (judeţul Brăila), DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 24D Bălăbăneşti - Tuluceşti (din judeţul Galaţi) şi DN 2A Urziceni (judeţul Ialomiţa) - Giurgeni - Constanţa (judeţul Constanţa).
Aceeaşi situaţie se înregistrează pe DN 2B Buzău - Surdila-Greci - Brăila (judeţul Brăila), DN 2C Slobozia (judeţul Ialomiţa) - Buzău (în judeţul Buzău), DN 2N Dumbrăveni - Căiata (judeţul Vrancea), DN 3 tronsoanele Bucureşti - Călăraşi şi Ostrov - Murfatlar - Constanţa, DN 3A Lehliu-Gară (judeţul Călăraşi) - Feteşti-Gară (judeţul Ialomiţa), DN 3B Călăraşi - Feteşti (judeţul Ialomiţa), DN 31 Olteniţa - Călăraşi, DN 38 Agigea - Negru Vodă (judeţul Constanţa), DN 39 Constanţa - Vama Veche (judeţul Constanţa), DN 39B pe raza localităţii Olimp (judeţul Constanţa), DN 39C pe raza localităţii Neptun (judeţul Constanţa), DN 39B pe raza localităţii Jupiter (judeţul Constanţa), DN 39E Constanţa - Cumpăna (judeţul Constanţa), DN 4 Bucureşti - Olteniţa şi DN 41 Olteniţa - Căscioarele.
InfoTrafic mai precizează că pe mai multe drumuri naţionale sunt instituite restricţii de tonaj: DN 1B Buzău - Mizil (judeţul Prahova), peste 3,5 tone; DN 41 Dăiţa (judeţul Giurgiu) - Căscioarele (judeţul Călăraşi), peste 7,5 tone; DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi (din judeţul Giurgiu), peste 7,5 tone; DN 7C între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu), peste 7,5 tone.
Poliţiştii de la Rutieră reamintesc, tot legat de DN 7C, că sectorul cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru) şi 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare an, în perioada 1 noiembrie - 31 iunie.
UPDATE 15:15 Traficul rutier a fost închis pe toate drumurile naţionale din judeţele Călăraşi, Tulcea şi Brăila
Traficul rutier a fost închis, miercuri după-amiază, pe toate drumurile naţionale din judeţele Călăraşi, Tulcea şi Brăila, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse.
În judeţul Călăraşi au fost închise, de la ora 14.15, drumurile naţionale DN 21 Călăraşi - Drajna Nouă, DN 3 Belciugatele - Călăraşi, DN 31 Călăraşi - Olteniţa, DN 3A Lehliu - Feteşti-Gară (judeţul Ialomiţa), DN 3B Călăraşi - Feteşti (judeţul Ialomiţa), DN 4 Bucureşti - Olteniţa şi DN 41 Olteniţa - Căscioarele, informează Centrul Infotrafic.
În judeţul Tulcea au fost închise, de la ora 14.20, DN 22 Daia - Smârdan, DN 22A Cataloi - Hârşova (judeţul Constanţa), DN 22D Măcin - Horia şi DN 22E Garvăn - I.C. Brătianu.
De asemenea, toate drumurile naţionale din judeţul Brăila au fost închise începând cu ora 15.00, din dispoziţia Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, odată cu intrarea în vigoare a codului roşu de viscol şi ninsori, toate drumurile naţionale din acest judeţ se închid, fără a putea fi apreciat momentul la care şoselele vor fi redate traficului.
În judeţul Brăila, ultima raportare a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă arată că 11 sectoare de drumuri judeţene sunt blocate, iar pe alte 10 se circulă pe un fir. Pe alte zece drumuri judeţene traficul este restricţionat pentru maşinile de mare tonaj, iar 14 sate din opt comune sunt izolate.
De asemenea, de miercuri de la orele prânzului bacurile nu mai fac treceri spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei.
În judeţul Vrancea, două drumuri naţionale - DN 23 B Măicăneşti- Ciorăşti şi DN 2 N Mărtineşti Bogza-Caiata Dumbrăveni - au fost închise circulaţiei, din cauza viscolul.
"Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv strat gros de zăpadă şi viscol, şi având în vedere atenţionarea meteo de cod portocaliu valabilă pentru judeţul Vrancea, s-a luat măsura restricţionării traficului rutier pentru DN 23 B Măicăneşti – Ciorăşti şi DN 2 N Mărtinesti – Bogza – Caiata – Dumbrăveni începând cu ora 11.00. Echipaje de poliţie şi utilajele de deszăpezire sunt în teren. Se acţionează pentru îndepărtarea zăpezii, dar viscolul îngreunează intervenţia", a declarat purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă.
Potrivit sursei citate, tot de miercuri după-amiază, autorităţile au luat decizia închiderii temporare a patru sectoare de pe trei drumuri judeţene: DJ 202 E Sihlea – limita cu Buzău, DJ 204 B Măicăneşti – Tătăranu, DJ 204 D Vulturu – Vadu Roşca şi Hânguleşti – Maluri, situaţie care a dus la izolarea a cinci sate din trei comune - satele Stupina, Râmniceni şi Slobozia Boteşti din comuna Măicăneşti, satul Voetin din comuna Sihea şi satul Maluri din comuna Vulturu.
La Măicăneşti, în satul Stupina, oamenii au fost izolaţi timp de trei zile şi abia marţi s-a reuşit deblocarea drumului care duce către localitate, iar acum oamenii au rămas din nou înzăpeziţi.
De asemenea, traficul rutier este în continuare întrerupt, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe autostrăzile A2 Bucureşti - Feteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti, precum şi pe DN 1D Urziceni - Adâncata (de la limita cu judeţul Prahova), DN 2 tronsoanele Sineşti - Ciocârlia (judeţul Ialomiţa) şi Buzău – Mihăileşti – Gologanu (judeţul Buzău), DN 22, pe tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) – Brăila şi Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din judeţul Constanţa), DN 24D Bălăbăneşti – Tuluceşti (din judeţul Galaţi), DN 2A Giurgeni - Constanţa şi DN 2C Slobozia (judeţul Ialomiţa) - Buzău.
Pe DN 31 Mănăstirea – Călăraşi, DN 41 Dăiţa (judeţul Giurgiu) – Olteniţa (judeţul Călăraşi), DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi (din judeţul Giurgiu) şi DN 7C în zona localităţii argeşene Arefu sunt restricţii de trafic pentru maşinile de peste 7,5 tone.
UPDATE 14:10 - CNADNR a dispus măsuri de asigurare controlată a traficului, convoaiele se vor deplasa în 7 direcţii
CNADNR a dispus măsuri pentru asigurarea controlată a traficului, care presupun monitorizarea permanentă a locului în care se află convoaiele şi deplasarea controlată a acestora dinspre Bucureşti spre şapte direcţii: Piteşti, Lehliu, Ploieşti, Urziceni, Olteniţa, Alexandria şi Giurgiu.
Măsurile pentru asigurarea controlată a traficului prevăd: monitorizarea permanentă a locului în care se află convoaiele; asigurarea permanentă a întreţinerii pe timp de iarnă cu utilajele specializate din dotare şi materiale antiderapante, pe traseul convoaielor; monitorizarea permanentă a condiţiilor meteo rutiere pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă pentru deplasarea convoaielor; asigurarea în cadrul DRDP a unei echipe de monitorizare a deplasării convoaielor în trafic controlat, care să cunoască în permanenţă locaţia, timpii de deplasare şi problemele tehnice şi logistice care pot interveni; comunicarea permanentă între agenţii Poliţiei Rutiere, ISCTR, ARR şi responsabilii CNADNR SA, pentru asigurarea coordonării convoaielor.
În cazul închiderii unor sectoare de drum, convoaiele vor fi adăpostite în locuri care să asigure siguranţa şi securitatea participanţilor la trafic. De asemenea, va fi asigurată permanenţa personalului care asigură securizarea accesului vehiculelor pe sectoarele închise.
Potrivit metodologiei de aplicare a managementului de trafic controlat, autovehiculele care vor însoţi convoaiele vor fi poziţionate astfel: în prima linie - vehiculele specializate pentru deszăpezire ale CNADNR, în linia a doua - autoturismul inscripţionat al Poliţiei Rutiere şi în spatele convoiului de vehicule - autoutilitara cu girofar galben a CNADNR.
Metodologia mai prevede deplasarea controlată a convoielor dinspre Bucureşti. Astfel, convoaiele se vor deplasa controlat dinspre Bucureşti spre şapte direcţii: Piteşti - pe A1, Lehliu - pe DN3, Ploieşti - pe DN1A, Urziceni - pe DN2, Olteniţa - pe DN4, Alexandria - pe DN6 şi Giurgiu - pe DN5.
Punctele de stocare a convoaielor sunt: A1 - kilometrul 13, Centura Bucureşti intersecţie cu A2, Mogoşoaia, Afumaţi, Popeşti Leordeni, Bragadiru, de la Centura Bucureşti către district Jilava.
CNADNR a stabilit şi localităţile în care se formează punctele de stocare, altele decât Bucureşti, respectiv: Piteşti, Lehliu, Ploieşti, Urziceni, Olteniţa, Alexandria, Giurgiu, Buzău, Râmnicu Sărat, Mizil, Feteşti, Constanţa, Slobozia, Hârşova, Brăila, Tulcea, Călăraşi, Focşani, Bârlad, Râmnicu Vâlcea şi Braşov.
UPDATE 12:25 - Trei drumuri naţionale şi 15 drumuri judeţene, închise în Ialomiţa din cauza viscolului
Potrivit datelor furnizate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, din cauza viscolului şi a zăpezii abundente mai multe drumuri din judeţ sunt blocate miercuri la prânz.
Astfel, sunt închise DN 2 între Urziceni şi limita cu judeţele Buzău şi Ilfov, DN 1D între Urziceni şi limita cu judeţul Prahova şi DN 2C - între localitatea Slobozia şi limita cu judeţul Buzău.
De asemenea, sunt blocate şi 15 drumuri judeţene: DJ 302 între localităţile Moviliţa - Roşiori - Drăgoeşti şi între localităţile Dridu şi Moviliţa, DJ 10 între localităţile Maia - Fierbinţi Târg şi între localităţile Dridu şi Jilavele, DJ 102H, între localităţile Grindu - Colelia şi între localităţile Grindu - Cotorca, DJ 203B, între localităţile Grindu - Valea Măcrişului, DJ 201A între localităţile Adâncata - Moldoveni - Coşereni, DJ 101D între localitatea Adâncata şi intersecţia cu DN1D, DJ 201B între localităţile Ciochina - Raşi, DJ 203E între localităţile Căzăneşti şi Cocora, DJ 203F între localităţile Griviţa - Smirna şi între localităţile Iazu - Valea Ciorii, DJ 213 între Chirana şi limita cu judeţul Brăila, DJ 213 A între localităţile Bucu - Gheorghe Lazăr, DJ 211 între localităţile Griviţa - Traian, DJ 212 între localităţile Movila - Feteşti, DJ 201 între localităţile Cosâmbeşti - Gimbăşani - Gura Văii şi DJ 306B între localitatea Gheorghe Doja şi DN2A.
UPDATE 11:37 - Buzău: Două drumuri naţionale blocate din nou din cauza viscolului, pe alte două sunt restricţii
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sîrbescu, traficul pe DN 2 (E 85) a fost restricţionat miercuri dimineaţă, desfăşurându-se controlat, sub supravegherea poliţiştilor de la Serviciul Rutier.
Conform sursei citate, poliţiştii lasă să se formeze o coloană de maşini, pe care o conduc apoi pe DN 2 cu un utilaj de deszăpezire în faţă.
"Pe DN 2, spre Râmnicu Sărat, se permite acum accesul controlat, însemnând coloane de autovehicule. Coloana respectivă porneşte la drum cu cu maşină a Poliţiei şi utilaj de deszăpezire, iar poliţiştii apreciază când permit maşinilor să pornească. La Urziceni e însă blocat acum", a explicat reprezentantul ISU Buzău.
UPDATE 11:47 - Harghita: Intervenţie pentru spargerea unui pod de gheaţă de pe râul Bistricioara
Autorităţile din Harghita şi Neamţ încearcă, miercuri, să spargă cu utilaje grele şi lopeţi un pod de gheaţă gros de 1,5 metri, format pe râul Bistricioara, în caz contrat apa riscând să se reverse şi să inunde mai multe gospodării şi Drumul Naţional 15, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Primarul comunei harghitene Tulgheş, Marcel Vancu, a declarat, miercuri, că un pod de gheaţă s-a format pe pârâul Bistricioara, pe o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, având o grosime variabilă, între un metru şi 1,5 metri.
Fenomenul a fost sesizat marţi seară de către un localnic, în curtea casei căruia de pe cursul superior al râului, în zona Valea Frumoasă, s-a revărsat apă. Autorităţile au intervenit de marţi seară deja, însă au fost nevoite să întrerupă acţiunea, din cauza umezelii excesive.
Miercuri, pompierii din Harghita şi reprezentanţii Sistemului de Gospodărirea Apelor Neamţ au reluat intervenţia, cu utilaje grele şi lopeţi, reuşind să elibereze o porţiune de circa 300 de metri prin care apa a început să circule.
Forţele de intervenţie sunt ajutate de voluntari ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Tulgheş, angajaţi ai Primăriei şi localnici.
"Nu vom pleca până când nu vom elimina în întregime zăpada îngheţată din albia râului. Dacă nu facem acest lucru, riscăm să se facă un baraj total, iar apa să se reverese în gospodăriile oamenilor şi pe DN 15”, a declarat primarul Marcel Vancu.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că blocajul de pe cursul râului Bistricioara s-a format în urma ninsorilor abundente şi a temperaturilor scăzute.
UPDATE 11:37 Buzău: Două drumuri naţionale blocate din nou din cauza viscolului, pe alte două sunt restricţii
Două drumuri naţionale - DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila şi DN 2 C Buzău-Slobozia - sunt închise, miercuri, în judeţul Buzău, în timp ce pe DN 2 (E 85) şi DN 2 B Buzău-Brăila se circulă cu restricţii, sub supravegherea poliţiştilor, din cauza viscolului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sîrbescu, traficul pe DN 2 (E 85) a fost restricţionat miercuri dimineaţă, desfăşurându-se controlat, sub supravegherea poliţiştilor de la Serviciul Rutier.
Conform sursei citate, poliţiştii lasă să se formeze o coloană de maşini, pe care o conduc apoi pe DN 2 cu un utilaj de deszăpezire în faţă.
"Pe DN 2, spre Râmnicu Sărat, se permite acum accesul controlat, însemnând coloane de autovehicule. Coloana respectivă porneşte la drum cu cu maşină a Poliţiei şi utilaj de deszăpezire, iar poliţiştii apreciază când permit maşinilor să pornească. La Urziceni e însă blocat acum", a explicat reprezentantul ISU Buzău.
În noaptea de marţi spre miercuri, traficul pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, închis de sâmbătă din cauza viscolului, a fost deblocat, însă doar pentru maşinile cu greutatea maxim autorizată sub 7, 5 tone. Miercuri dimineaţă, însă, circulaţia a fost din nou închisă din cauza viscolului.
De asemenea, la ora transmiterii acestei ştiri este blocat şi DN 2 C Buzău-Slobozia, în timp ce pe DN 1 B Buzău-Ploieşti traficul este restricţionat pentru maşinile cu masa peste 7, 5 tone, iar pe DN 2 B Buzău-Brăila se circulă controlat, sub supravegherea Poliţiei. DN 10 Buzău-Braşov este deschis, însă traficul se desfăşoară cu dificultate.
Zeci de pompieri, jandarmi şi militari intervin în localităţile Poşta Cîlnău, Balta Albă, Năieni şiVîlcelele pentru a-i ajuta pe bătrâni şi pe persoanele bolnave să-şi cureţe casele de zăpadă şi să facă pârtie până la sursele de apă.
Conform sursei citate, o urgenţă medicală a fost anunţată din localitatea Amaru, unde o ambulanţă încearcă să ajungă la un copil cu febră.
De asemenea, din cauza viscolului la ora transmiterii acestei ştiri oraşul Nehoiu este nealimentat parţial cu energie electrică.
UPDATE 11:14 Locuitorii a şapte comune din Brăila, în continuare izolaţi din cauza ninsorilor
Trei localităţi din judeţul Galaţi sunt încă izolate, miercuri, din cauza ninsorilor, un drum naţional - DN 24 D - şi două drumuri judeţene fiind blocate, în timp ce în judeţul Brăila sunt izolate 15 sate din şapte comune, fiind închise sau cu trafic restricţionat 24 de drumuri judeţene.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, în judeţ sunt încă izolate, din cauza ninsorilor, localităţile Griviţa, Scânteieşti şi cătunul Lupele, care au în total aproximativ 4.200 de locuitori.
De asemenea, sunt închise din cauza zăpezii Drumul Naţional 24D, între localităţile Bălăbăneşti şi Cuca şi drumurile judeţene DJ 252H Tecuci - Furceni şi DJ 255 pe sectorul Cuca - Rediu.
Conform sursei citate, pe celelalte drumuri din judeţ se circulă cu dificultate.
Reprezentanţii ISU Galaţi spun că în ultimele 24 de ore a fost nevoie de intervenţie medicală de urgenţă în cazul a 20 de persoane aflate în zonele în care a nins abundent, iar zăpada a fost viscolită.
În judeţul Galaţi, şcolile au rămas închise şi miercuri, în timp ce călătoriile cu mijloacele de transport în comun ale societăţii locale de transport public din municipiul Galaţi sunt gratuite, astfel încât numărul participanţilor la trafic să fie cât mai mic, iar utilajele de deszăpezire să poată interveni.
În judeţul Brăila, miercuri dimineaţă erau blocate 11 drumuri judeţene, în timp ce pe alte 14 circulaţia se desfăşura pe un singur sens, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.
Potrivit acestuia, sunt în continuare izolate 15 sate din şapte comune: Bordei Verde, Cireşu, Racoviţa, Roşiori, Scorţaru Nou, Siliştea şi Râmnicelu.
Reprezentantul ISU Brăila a mai spus că militari, pompieri şi jandarmi au fost mobilizaţi în localităţile Tufeşti şi Vădeni, Romanu, Gemenele, Scorţaru Nou şi Surdila Găiseanca, pentru a ajuta oamenii care au locuinţele sub nămeţi.
Totodată, un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă format din patru militari se deplasează în localitatea Boarca pentru salvarea unei femei în vârstă de 75 ani cu afecţiuni medicale. Intervenţia se desfăşoară cu autospeciala de capacitate mărită ARGO 8x8.
Şi în Brăila cursurile sunt suspendate miercuri şi joi.
UPDATE 11:00 Persoanele afectate de zăpadă din Brăila, Buzău, Galaţi, Vaslui şi Vrancea primesc ajutoare
Guvernul va aproba, miercuri, acordarea de ajutoare umanitare de urgenţă pentru persoanele afectate de zăpadă din judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Vaslui şi Vrancea.
Ajutoarele vor fi acordate sub forma unor produse, scoase din rezervele de stat.
Furnizarea ajutoarelor, cu titlu gratuit, va fi aprobată prin hotărâre de guvern.
UPDATE 10:50 - ANM: Autostrada Soarelui va fi foarte afectată de viscol, este total expusă direcţiei vântului
Autostrada Soarelui va fi foarte afectată de viscol, deoarece este total expusă direcţiei dominante a vântului, au afirmat reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), într-o discuţie cu premierul Victor Ponta.
Citeşte şi:
COD PORTOCALIU ŞI GALBEN de viscol. HARTA zonelor afectate. ANM: În serile de joi-vineri va fi foarte frig
UPDATE 10:15 - Autostrăzile A2, A3 şi tronsoane din DN 2 au fost închise din cauza viscolului
Pe autostrada A2 a fost întreruptă circulaţia pe tronsonul Bucureşti - Lehliu, segmentul Lehliu - Feteşti (kilometrii 65-143) fiind deja închis, a precizat Centrul Infotrafic.
De asemenea, a fost oprită circulaţia autovehiculelor şi pe DN2, tronsoanele Sineşti - Ciocârlia (judeţul Ialomiţa) şi Buzău - Mihăileşti - Glodeanu (judeţul Buzău).
Traficul a fost întrerupt şi pe DN 1D Jilavele - Urziceni, iar pe DN 5B, între localităţile Giurgiu şi Ghimpaţi, a fost impusă restricţie pentru vehiculele cu masa totală
maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Poliţia Ilfov a solicitat închiderea drumurilor DJ 200 Grădiştea - Gagu şi DJ 400 Gagu - Vânători, din cauza viscolului şi a vizibilităţii zero, a anunţat Consiliul Judeţean Ilfov.
CFR Călători: 177 de trenuri anulate şi restricţii de trafic pe opt linii
Toate magistralele de cale ferată sunt deschise miercuri, dar pe opt linii sunt restricţii de circulaţie, iar 177 de trenuri sunt anulate, potrivit companiei CFR Călători.
Potrivit situaţiei centralizate până la ora 08.00, circulaţia este restricţionată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe opt linii, respectiv Brăila - Făurei-Buzău, Bucureşti Nord - Urziceni, Goleşti - Chitila, Mărăşeşti - Tecuci-Barbosi, Ploieşti - Râmnicu Sărat-Adjud, Ploieşti Sud-Armăşeşti, Urziceni - Slobozia şi Vereşti - Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenţie acţionând cu utilaje.
Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, dar circulaţia trenurilor este adaptată la condiţii meteo nefavorabile, Comandamentul de Iarnă instituit fiind operaţional în continuare, se arată într-un comunicat de presă al companiei CFR Călători.
Miercuri sunt anulate 177 de trenuri, decizia luată de operatorii feroviari fiind necesară întrucât în condiţii de iarnă se prelungesc timpii de parcurs.
Angajaţii companiilor feroviare vor comunica permanent modificările care intervin în graficul trenurilor şi vor interveni cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe toate rutele de cale ferată, a precizat sursa citată.
Înainte de plecările trenurilor în cursă, graniturile sunt pregătite pentru circulaţie în condiţii de iarnă şi se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate.
De asemenea, va fi asigurată alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staţionare, pentru a fi menţinută căldura în trenuri la un nivel de confort termic.
Pasagerii vor primi ceai cald în gările cu flux mare de călători, de pe raza sucursalelor feroviare Constanţa, Galaţi, Bucureşti, Craiova şi, la nevoie, Braşov şi Iaşi, se mai arată în comunicatul citat.
"În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se iau măsuri de intervenţie cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forţă umană. Există posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staţionări ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri faţă de graficul de circulaţie. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol şi pentru a se evita blocarea în parcurs", potrivit CFR Călători.
Pasagerii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR, la care pasagerii pot cere informaţii sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.
Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat, astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri.
Reprezentanţii companiei feroviare au precizat că cei care doresc să renunţe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.
Oprescu: 1.579 de drumuri au fost făcute pentru transportarea zăpezii strânse de pe străzi
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că marţi noapte au fost 250 de utilaje de deszăpezire pe străzi şi s-au făcut 1.579 de drumuri pentru transportarea zăpezii strânse, miercuri dimineaţă circulaţia rutieră şi cea a mijloacelor de transport în comun desfăşurându-se normal.
De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale este restricţionat traficul greu. Astfel, pe DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) - Brăila, DN 3B Călăraşi - Feteşti (Ialomiţa) şi DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi este oprită circulaţia maşinilor de peste 7,5 tone, iar pe DN 22 Mihai Viteazul - Ovidiu (Constanţa) şi pe DN 2C Pogoanele - Costeşti (Buzău) sunt restricţii de trafic pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.
Pe DN7C (Transfăgărăşan), între kilometrii 57 şi 104, în zona localităţii argeşene Arefu, a fost impusă o restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Bucureştiul şi 14 judeţe, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.
Potrivit avertizării, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 - 70 de kilometri pe oră. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 - 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
De asemenea, judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.
În Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi centrul Moldovei, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-55 kilometri pe oră, temporar viscolind şi troienind zăpada.
Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altă avertizare, valabilă până joi, la ora 10.00.
Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.
De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineaţă va fi prelungită avertizarea cod galben pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Covasna.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iubita cu 24 de ani mai tânăra a milionarului Paszkany, apariție incendiară într-o rochie decoltată
PROSPORT.RO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe