- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.10.2018, 13:02)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Situaţia la trei ani de la TRAGEDIA din Colectiv: Din 1.200 de cluburi din ţară, aproape 300 nu au autorizaţie de securitate la incendiu
Din aproape 1.200 de cluburi existente la nivel naţional, 280 funcţionează fără deţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu, arată IGSU, care mai precizează că în ultimii 3 ani, 8.400 de avize şi autorizaţii au fost emise. Amenzile acordate pentru nereguli sunt de peste 76 milioane de lei.
Urmărește
262 afișări
La trei ani de la Colectiv, din 1.200 de cluburi din ţară, aproape 300 nu au autorizaţie de securitate la incendiu
„În ultimii trei ani, au fost emise peste 8.400 de avize şi autorizaţii la cluburi şi alte obiective cu aflux de persoane. Un număr de 117 obiective au fost închise de pompieri, iar alte aproape 350 şi-au suspendat activitatea. Acţiunile preventive derulate la nivel naţional, în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2018, au fost orientate cu precădere asupra obiectivelor care înregistrează un aflux de persoane şi pentru care sunt necesare măsuri sporite de securitate la incendiu. Astfel, inspectorii de prevenire au derulat 32.844 controale la cluburi, baruri, discoteci, săli aglomerate, mall-uri, unităţi turistice de cazare, precum şi la cele de comerţ şi alimentaţie publică. În urma acţiunilor derulate în teren, au fost aplicate 22.607 amenzi, în cuantum de 76.162.500 lei. O mare parte dintre controalele în cluburi şi alte localuri publice s-au realizat inopinat, preponderent în timpul nopţii, pentru a fi constatate şi înlăturate neregulile care ar fi putut pune în pericol viaţa ocupanţilor”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Potrivit sursei citate, principalele deficienţe identificate de specialiştii în domeniul apărării împotriva incendiilor au fost: improvizaţii la instalaţia electrică, nemarcarea cu iluminat de siguranţă a căilor de evacuare şi a hidranţilor interiori, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neefectuarea lucrărilor de întreţinere şi de reparare a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.
„Ulterior aprobării actului normativ care reglementează criteriile pentru aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării (HG 915/03.11.2015), 117 dintre obiectivele verificate au fost închise pentru încălcări grave privind securitatea la incendiu. Cele mai multe obiective închise au fost din categoriile cluburi, discoteci, comerţ şi alimentaţie publică. Alte aproximativ 350 obiective au luat decizia proprie de a-şi suspenda activitatea, întrucât nu erau îndeplinite cerinţele de conformare la foc. Dintre obiectivele închise de către pompieri, doar 67 au fost redeschise, după ce au fost îndeplinite măsurile de siguranţă pentru utilizatori şi astfel a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu”, mai arată IGSU.
De asemenea, după ce s-a modificat legislaţia privind obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu, în perioada 2016 - 2018, s-au înregistrat, în fiecare an, creşteri ale solicitărilor în procente de până la 130% faţă de anul 2015. Pentru categoriile de construcţii care înregistrează un aflux de persoane, au fost emise 8.486 avize şi autorizaţii de securitate la incendiu (4.803 avize şi 3.683 autorizaţii).
Din evidenţele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, la nivel naţional există 58.279 cluburi, baruri, discoteci, săli aglomerate, mall-uri, unităţi turistice de cazare, de comerţ şi de alimentaţie publică, dintre care pentru 3.237 (6%) mai este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Celelalte obiective se regăsesc în situaţia în care şi-au obţinut autorizaţia sau în situaţia în care nu necesită obţinerea acesteia. În ceea ce priveşte cluburile şi discotecile, dintr-un total de 1.191 obiective aflate în evidenţele unităţilor IGSU, un număr de 280 obiective (23,5%) funcţionează fără deţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe