Situaţie critică de sărbători la Spitalul din Rădăuţi: Secţia de Pediatrie, închisă până în 5 mai

Conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi a fost nevoită să închidă până în 5 mai Secţia de Pediatrie a unităţii medicale, întrucât cei doi medici titulari au depus cereri pentru acordarea concediului de odihnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
410 afișări
Imaginea articolului Situaţie critică de sărbători la Spitalul din Rădăuţi: Secţia de Pediatrie, închisă până în 5 mai

Situaţie critică de sărbători la Sitalul din Rădăuţi: Secţia de Pediatrie, închisă până în 5 mai

Conducerea Spitalului Municipal din Rădăuţi a fost nevoită să închidă în perioada în 19 aprilie - 5 mai Secţia de Pediatrie a unităţii medicale, întrucât nu poate fi asigurată asistenţa medicală de specialitate, cei doi medici titulari fiind în concediu de odihnă. Copiii care au nevoie de asistenţă medicală pediatrică sunt direcţionaţi către Spitalul din Suceava, aflat la 35 de kilometri depărtare.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX că decizia a fost luată după ce ambii medici au depus cereri pentru acordarea concediului legal de odihnă, iar Direcţia de Sănătate Publică a fost anunţată în urmă cu o lună despre această situaţie, conform legislaţiei.

„În perioada 19 aprilie - 5 mai, secţia de Pediatrie va fi închisă. Cei doi medici au depus cereri pentru acordarea concediului legal de odihnă, iar eu nu am putut să le refuz acest drept. De aproximativ cinci ani, în fiecare an, nu reuşesc să îşi facă zilele de concediu legal. Până în momentul de faţă, pe tot parcursul anului 2019, s-a îndeplinit întocmai contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. Nu avem reproşuri pe care să le aducem, nu este din punctul nostru de vedere un impediment faptul că se închide timp de două săptămâni secţia de Pediatrie, atâta timp cât în fiecare lună Spitalul Municipal Rădăuţi efectuează şi realizează toate cazurile pe care le are contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. Mai mult decât atât, trebuie să ne gândim şi la epuizarea lor fizică, pentru că de atât amar de vreme gestionează în mod extrem de corespunzător activitatea unei secţii foarte grele”, susţine Traian Andronachi, managerul Spitalului din Rădăuţi.

Conducerea unităţii medicale încearcă de câţiva ani să angajeze medici pediatri, însă, cu toate eforturile făcute până acum, nimeni nu s-a arătat interesat să profeseze la Rădăuţi.

„În ultimii doi ani, Spitalul Municipal Rădăuţi a angajat cu contract de muncă aproximativ 27 de medici, dar niciunul dintre aceştia în specialitatea de Pediatrie. Am făcut demersuri la toate forurile, începând de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, la Carol Davila. De asemenea, am participat la toate târgurile de joburi în materie, dar specialitatea de Pediatrie nu are atât de mulţi medici rezidenţi în ani terminali printre care să fie şi doritori să ajungă la Spitalul din Rădăuţi”, a mai spus, pentru MEDIAFAX, Traian Andronachi.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Rădăuţi are 30 de paturi şi asigură, lunar, asistenţă medicală pentru aproximativ 150 de pacienţi. În perioada în care secţia funcţionează, gărzile sunt asigurate, pe lângă cei doi medici pediatri, de alţi doi medici: unul de familie, cu competenţe în pediatrie, şi unul pensionar, din judeţul Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici