Situaţie gravă la Sibiu. Un medic de urgenţă acuză: Nu avem echipament de protecţie şi avem deja caz de COVID-19

  • Un medic de urgenţă de la Spitalul Militar din Sibiu reclamă faptul că personalul medical nu are echipament de protecţie şi a avut deja contact cu un pacient confirmat cu noul virus
  • Medicul spune că managerul testează la trei zile după internare, doar pacientul, nu şi contacţii
  • Totodată, medicul îl întreabă pe preşedintele Klaus Iohannis cum îşi poate imagina că vor fi ajutaţi pacienţii în condiţiile în care doctorii se vor infecta
Urmărește
6762 afișări
Imaginea articolului Situaţie gravă la Sibiu. Un medic de urgenţă acuză: Nu avem echipament de protecţie şi avem deja caz de COVID-19

Sursa foto: Profimedia

Medicul de urgenţă Cristiana Opriţa a scris, marţi, pe Facebook, faptul că Spitalul Militar Sibiu nu are echipament de protecţie iar în urma analizei cu computerul tomograf ar exista deja contact cu un pacient cu noul COVID-19.

„Sunt medic de urgenţă CPU Spitalul Militar Sibiu. Nu avem echipament de protecţie, avem deja un caz de COVID-19, plămân pozitiv la CT. Managerul Spitalului a decis să fie testat pacientul după trei zile de la internare, a refuzat să testeze personalul contact, spunând că testarea este doar pentru pacienţi, nu pentru personalul medical”, reclamă medicul pe Facebook.

Aceasta îl întreabă pe preşedintele Klaus Iohannis cum îşi poate imagina că vor fi ajutaţi pacienţii în condiţiile în care doctorii se vor infecta.

„Această atitudine de amatorism managerial va atrage consecinţele închiderii unui spital care ar trebui să fie unul strategic. Nu avem echipament de protecţie, nu avem personal, spitalul nu are un plan în ceea ce priveşte circuitul pacienţilor infectaţi. Doriţi închiderea spitalului? Va fi în maxim două săptămâni dacă nu aduceţi medici militari cu experienţă managerială”, a mai scris medicul, care afirmă că directorul unităţii medicale i-ar fi ameninţat pe doctori cu desfacerea contractului de muncă.

În urma postării de pe Facebook, prefectul Sibiului, Mircea Creţu, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu să verifice situaţia de la Spitalul Militar din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici