- Home
- Social
- CRAIOVA, (08.04.2019, 16:17)
- Carmen Dumitrescu Rusan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Situaţie revoltătoare în Dolj: Cornuri tari ca piatra şi iaurt în pahare murdare, oferite elevilor | VIDEO
Cornuri tari ca piatra, iaurt în pahare murdare şi mere cu coaja încreţită sunt oferite elevilor din şcolile din judeţul Dolj, în cadrul Programul „Cornul, laptele şi fructul”. Părinţii au postat pe Facebook imagini cu produsele primite de copii, iar autorităţile anunţă verificări.
Urmărește
1803 afișări
Cornuri tari ca piatra şi iaurt în pahare murdare, oferite elevilor din şcolile din Dolj
Tatăl unui elev din comuna doljeană Dobreşti a filmat şi a comentat calitatea produselor primite de copil în cadrul programului „Cornul, laptele şi fructul”, apoi a postat imaginile pe Facebook.
Pe imagini se vede cum cornul este tare ca piatra şi iaurtul este în pahare foarte murdare.
„Fac o demonstraţie pentru programul Cornul şi laptele în comuna Drănic. Acesta nu mai este iaurt, curge, paharul este jegos. Cornul de nu pot să-l mănânce copiii de patru ani, la grădiniţă ", spune părintele care dă cu produsul de masă arătând cât este de tare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
Managerul şcolii a confirmat că au primit cornuri care erau tari şi a spus că marfa a fost livrată doar în două zile dintr-o săptămână şi că în cursul zilei de luni nu a primit nimic.
„Cornurile au fost foarte tari. Aşa au fost aduse. Marfa a fost livrată doar în două zile săptămâna trecută. Am primit marţi şi joi, cornuri şi lapte. Cornurile aveau termen limită în zilele care au fost aduse, adică pe 3 aprilie când le-am şi dat şi pe 5 aprilie. Marfa a fost livrată la prânz. De exemplu, marţi au fost aduse la ora 12.00, dar joi au fost aduse la ora 13.00 când copiii nu mai erau la şcoală şi le-am distribuit produsele vineri. Paharele de iaurt aşa au fost aduse, murdare. Astăzi (luni – n.r.) nu am produse să le dau elevilor, pentru că nu am primit nimic”, a declarat Tiberiu Dumitru, managerul Şcolii Dobreşti.
Şcoala din Dobreşti nu e singura instituţie şcolară unde produsele destinate elevilor au fost neconforme.
Şi în Craiova au fost părinţi de la Şcoala Gimnzială „Elena Farago", care au spus că săptămâna trecută copiii au primit cornuri foarte tari.
Mama unui al copil a postat pe Facebook un film în care reclamă că i s-a dat copilului corn care expiră în ziua respectivă, reclamând şi mărul care era cu striaţii şi pete pe coajă
„Aşa ceva este bătaie de joc. Doamna ministru al Educaţiei, dumneavoastră aţi da copilului dumneavoastră aşa ceva? Acest măr l-a primit copilul meu azi la şcoală. <Cornul> pe care l-a primit ieri expiră azi. Nu ştiu prin ce aranjamente s-au ales firmele care distribuie alimentele în şcolile din Craiova, dar nu aveţi pic de respect faţă de aceşti copii”, a scris mama unui copil din Craiova, pe Facebook.
Au fost şi părinţi care au spus că nu toţi copiii au primit măr.
„Joi au fost aduse mai puţine mere. Unii copiii au primit, alţii nu”, a spus mama unui copil de la Şcoala gimnazială „Elena Farago" din Craiova. Reprezentanţii şcolii au confirmat că joi au primit lăzile cu mere în care erau minusuri faţă de ce era în deviz.
Contactat, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că până luni nu a primit decât o singură reclamaţie scrisă referitoare la produsele primite de elevi şi face apel la reprezentanţii şcolilor din Craiova şi din judeţ să nu ezite să facă sesizări la Consiliul Judeţean Dolj, pentru a putea lua măsuri.
„Cei care trebuie să facă sesizări cu privire la calitatea produselor sunt cei din şcoală. Până acum avem sesizare scrisă doar din partea unei şcoli din Craiova cu privire la iaurt şi corn şi cu demonstraţii. În astfel de situaţii se pot lua măsuri. Se poate ca lotul cu probleme să nu se plătească sau să se retragă şi să fie înlocuit. Se pot lua măsuri care să ajungă merge până la sistarea contractului. Fac apel către cei din şcoli să nu dea înapoi şi să ne sesizeze toate aspectele legate de acest program, pentru că nu sunt produse gratuite, sunt produse care se dau pe mulţi bani”, a declarat Ion Prioteasa.
Reprezentanţii firmei din Timiş care livrează iaurtul pentru şcolile din judeţul Dolj au spus că vor face verificări în teren.
„Iaurtul este iaurt de băut şi este lichid. Dacă nu era iaurt de băut era mai dificil. Trebuia linguriţă sau ceva de genul acesta", a spus reprezentantul firmei.
În ceea ce priveşte paharele murdare, aceştia spun că este exclus să plece paharele murdare de la ei.
„Utilajul pe care se face iaurtul de copii este un utilaj separat, nu se foloseşte pentru altceva. Este un utilaj care are o igienă deosebită. Nu cumpărăm paharele şi în ele ambalăm. Efectiv la la capătul maşinii există trei lucruri, iaurtul care vine ambalat, folia care se pune deasupra şi o folie din care se formează paharul. Nu are cum să fie murdar. Ar putea să se murdărească în maşina de transport pentru că se duc împreună cu merele şi cu cornul. Avem un punct de lucru la Craiova de 15 ani şi vom cere să facă verificări să ne spună dacă ajung paharele murdare şi a cui este vina", a precizat reprezentantul firmei.
În ceea ce priveşte merele, reprezentanţii firmei din Huneoara care le distribuie au transmis că fructele sunt naturale şi de ună calitate.
„Sunt doar mere naturale. Am văzut postarea şi mărul nu prezintă condiţii de calitate improprii. Este un măr de calitate. Este un măr care prezintă două striaţii de deshidratare, dar nu este deshidratat în afara limitelor normale. Este un măr golden de soi românesc, care nu prezintă nici o urmă de deteriorare, nu prezintă nicio urmă de defect calitativ", au spus reprezentanţii firmei care distribuie merele în judeţul Dolj.
Reprezentanţii firmei care distribuie cornul pentru elevii din judeţul Dolj nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii acestei ştiri.
Produsele care se distribuie în Dolj sunt în valore de 23 de milioane de lei, fără TVA conform datelor de pe SEAP.
Citește pe alephnews.ro: Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Anchetă internă la Spitalul din Constanţa, după controlul efectuat de ministrul Sănătăţii duminică noaptea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe