SJU Târgovişte se va comasa cu cinci spitale din zonă, iar SJU Botoşani cu şase - proiect

Spitalul Judeţean Târgovişte ar trebuie să se comaseze cu cinci unităţi sanitare din zonă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani cu şase unităţi, iar Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş se va uni cu Spitalul Judeţean Târgu Mureş, potrivit proiectului MS.

Urmărește
23 afișări

Începând de marţi, pe site-ul Ministerului Sănătăţii (www.ms.ro), va fi postată lista cu unităţile sanitare propuse pentru comasare şi proiectul de hotărâre de Guvern privind dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice, care cuprinde şi lista unităţilor sanitare ce se vor reprofila în acest sens.

În Argeş, Spitalul de Pediatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, Spitalul de Psihiatrie "Sf. Maria" Vedea, Spitalul de Geriatrie şi Boli Cronice" C. B. Stolnici", Spitalul de Boli Cronice Rucăr şi Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Ilie" se comasează cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. De asemeanea, Spitalul "Dr. Teja Papahagi" Domneşti, Spitalul de Boli Cronice Mozăceni şi Spitalul "Dr. Ion Crăciun" Călineşti, aparţinând de Consiliul Judeţean Argeş, vor fi reprofilate în cămine de bătrâni, potrivit proiectului MS.

La Botoşani, şase unităţi sanitare, respectiv Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, Spitalulul de Copii, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda, Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Dărăbani se comasează cu Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, iar Spitalul Orăşenesc Săveni şi Spitalul Comunal Truşeşti se reprofilează.

La Braşov, Spitalul Clinic de Copii, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Dr.I.A.Sbârcea" Braşov, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie trec la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. De asemenea, Spitalul Municipal Săcele, Spitalul Municipal Codlea şi Spitalul de Boli Cronice Victoria se repreofilează.

La Iaşi, Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. dr. Nicolae Oblu", Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" şi Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie se comasează cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon". De asemenea, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Elena Doamna" Iaşi se comasează cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Cuza Vodă" Iaşi, iar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf.Parascheva" cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Totodată, Spitalul Orăşenesc Târgu Frumos se reprofilează.

În Mureş, Institutul de Urgenţă pentru. Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş se comasează cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar Spitalul Orăşenesc Sărmaşu se reprofilează.

În Ilfov, Spitalul de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu" Bălăceanca se comasează cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, iar Spitalul Orăşenesc "Dr. Maria Burghele" Buftea se reprofilează.

În Prahova, reorganizarea unităţilor sanitare vizează comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, a Spitalului de Pediatrie cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. De asemenea, se vor comasa Spitalul de Boli Infecţioase cu Spitalul Municipal Ploieşti, Spitalul de Psihiatrie Voila cu Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga cu Spitalul Orăşenesc Sinaia şi Spitalul de Boli Pulmonare Breaza cu Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna. De asemenea, Preventoriul TBC Poiana Ţapului, Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti, Centrul de Sănătate Bălţesti şi Centrul de Sănătate Urlaţi se reprofilează, potrivit proiectului.

La Dâmboviţa, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Sanatoriul TBC Moroieni, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi Spitalul Municipal Târgovişte se comasează cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. De asemenea, Spitalul Orăşenesc Titu se reprofilează în centru pentru bătrâni.

Potrivit proiectului toate unităţile cuprinse în reorganizare trebuie să adopte noile structuri până la 1 aprilie, când intră în vigoare noul contract cadru pentru 2011 şi 2012.

"Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila într-o conferinţă de presă.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.

Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Există deja 10 unităţi sanitare (5 în Dâmboviţa, 2 în Oradea, 2 în Bucureşti şi una în Argeş) care sunt desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărârile de guvern aprobate în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici