- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.05.2016, 15:18)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Slujbă de comemorare, la şase luni după tragedia de la Colectiv
La şase luni după tragedia din clubul Colectiv, Patriarhia a organizat o slujbă de pomenire a victimelor, în faţa clubului, la ceremonie participând mai multe rude ale victimelor.
Urmărește
643 afișări
Slujbă de comemorare, la şase luni după tragedia de la Colectiv
La şase luni de la tragedia de la Colectiv, Patriarhia a organizat un parastas pentru comemorarea victimelor, în faţa clubului Colectiv. La slujbă au participat şi câteva rude ale victimelor, care au declarat pentru jurnalişti că nu sunt mulţumite de ce măsuri au luat autărităţile până acum. „Copilul meu este în mormânt, nu s-a făcut nimic, nu s-a făcut dreptate”, a spus mama uneia dintre victime.
Indignarea, tristeţea şi neputinţa se pot vedea pe chipurile rudelor, care încă aşteaptă ca autorităţile să-i pedepsească pe vinovaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Pe tot parcursul slujbei, rudele au stat lângă altarul din faţa clubului, unde sunt imagini cu victimele care au pierit în urma incendiului de la Colectiv. Slujba a fost oficiată de părintele vicar Aurel Mihai şi alţi şapte preoţi.
Patriarhia Română a fost criticată în zilele care au urmat tragediei de la Colectiv, după ce au apărut în presă declaraţiile controversate ale unui preot care ar fi catalogat victimele drept „sataniste”. Niciun preot ortodox nu s-a prezentat la Colectiv în primele zile după tragedie.
De altfel, primul preot care a venit la Colectiv a fost unul catolic. Nu în ultimul rând, când reprezentanţii Patriarhiei au fost întrebaţi la vremea aceea de ce nu a venit niciun preot ortodox în primele zile de la tragedie, purtătorul de cuvânt de atunci, părintele Constantin Stoica, a declarat că ''Preotul nu putea veni neinvitat”.
„Cei care doreau puteau să meargă la biserica şi să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ţine o mică slujba. Preoţii au trecut în acea noapte pe acolo, dar nu se face rugăciune în context de haos şi de situaţie emoţionantă. Nu putem sfinţi ceva ce nu există. Nu se face slujba într-un local. Rugăciunea se face într-un context, se face în biserica la Sfânta Liturghie”, a susţinut atunci Stoica.
Vizavi de declaraţiile controversate care apăruseră în presă, Stoica a spus „ acuzaţiile vin din partea unor persoane care au rupt legătură cu Biserica”.
64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv, din 30 octombrie 2015, şi alte 147 de persoane au fost rănite. Patronii clubului Colectiv şi cei ai firmei de la care au provenit artificiile pentru concertul „Goodbye to Gravity” sunt, în prezent, cercetaţi sub control judiciar, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, decizia fiind una definitivă.
Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie 2015, în dosarul în care sunt acuzaţi de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de ucidere din culpă în cazul incendiului din Colectiv.
Citeşte şi: Piedone, trimis în judecată în dosarul "Colectiv". Rudele decedaţilor şi răniţii din club cer daune totale de aproape 30 de milioane de euro
Citeşte şi: Flori şi lumânări în Sâmbăta Mare la altarul Colectiv cu ocazia comemorării a 6 luni de la tragedie. "A trecut deja o jumătate de an şi nu ştim nici acum cine sunt vinovaţii”
Citeşte şi: Dosarul "Colectiv" a fost trimis în judecată. Patronii clubului şi reprezentanţii firmei de artificii, acuzaţi de ucidere din culpă
Citeşte şi: Anchetă finalizată în dosarul Colectiv
Citeşte şi: Asociaţia Colectiv GTG 3010 a pus 64 de lumânări în faţa sediul DNA. Eugen Iancu: Urmează plângerile
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe