- Home
- Social
- (06.09.2023, 09:52)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Smartphone-urile şi televizoarele provoacă probleme de dezvoltare copiilor prea mici
Permiterea utilizării dispozitivelor electronice înainte de vârsta de 18 luni poate provoca dificultăţi de învăţare, dar dacă sunt utilizate în mod corect, telefoanele mobile şi tabletele pot ajuta.
Urmărește
1615 afișări
Smartphone-urile şi televizoarele provoacă probleme de dezvoltare copiilor prea mici
Alarma fusese trasă în martie de către un institut care prezentase cifre înspăimântătoare: 22% dintre nou-născuţii cu vârsta cuprinsă între 2-5 luni sunt deja în faţa ecranelor (TV, computer, telefon mobil şi tabletă), iar procentul creşte până la 58% pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 luni.
Potrivit unui studiu recent al Universităţii Tohoku din Sendai şi al Şcolii de Medicină a Universităţii Hamamatsu – ambele din Japonia – acest obicei poate prezenta pericole serioase pentru dezvoltarea abilităţilor de învăţare ale copiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
De fapt, cercetătorii au observat că prea mult timp pe ecran poate duce la întârzieri de dezvoltare care apar la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani, în special în domeniile abilităţilor de comunicare şi de rezolvare a problemelor. În cele mai grave cazuri, pot apărea şi probleme de abilităţi motrice şi relaţionale.
Cercetătorii nu vor să demonizeze folosirea dispozitivelor electronice, care acum fac parte din societate, dar clarifică faptul că abuzul poate avea consecinţe importante.
Este necesar să-i învăţăm pe copii să se apropie de aceste aparate, dar în primul rând cercetătorii pun o condiţie fundamentală: înainte de vârsta de 18 luni, contactul cu televizorul, telefoanele, PC-urile şi tabletele trebuie să fie foarte limitate.
Apoi, studiul mai arată că, de la 18 luni până la 4 ani, copiii pot urmări programe educaţionale de calitate la televizor sau pot începe să-şi folosească telefoanele mobile într-un timp foarte limitat (unele ghiduri indică aproximativ o oră pe zi) şi însoţiţi de un părinte, deoarece acest lucru poate îmbunătăţi unele abilităţi de învăţare, în special abilităţile lingvistice.
Avertizarea studiului se adresează, aşadar, celor care lasă copiii sub 18 luni să folosească dispozitive electronice şi celor - între 18 şi 4 ani - care lasă copiii să petreacă prea mult timp.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe