SNFP: Amânarea plăţii primelor de vacanţă, incompetenţă, sfidare a legilor şi eşec al guvernării

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SFNP) susţine că amânarea plăţii primelor de vacanţă este o dovadă de incompetenţă şi sfidare a legilor, dar şi un eşec al guverării, anunţând că va declanşa conflictul de muncă şi va cere în instanţă recuperarea acestui drept.

Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului SNFP: Amânarea plăţii primelor de vacanţă, incompetenţă, sfidare a legilor şi eşec al guvernării

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici susţin, joi, într-un comunicat de presă, că amânarea plăţii primelor de vacanţă reprezintă o încălcare a drepturilor legale, ceea ce creează premisele declanşării unui conflict de muncă în raport cu Guvernul.

SNFP a precizat că a început să strângă semnături pentru deschiderea conflictului de muncă la nivelul administraţiei publice şi că va cere în instanţă recuperarea dreptului la prime de vacanţă.

Totodată, reprezentanţii SNFP avertizează că vor sesiza organismele internaţionale privind situaţia creată de amânarea a acestor plăţi.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că decizia de neacordare a primelor de vacanţă nu este adecvată, Guvernul trebuind să se concentreze pe colectarea banilor şi pe eliminarea fraudei fiscale.

Bogdan Hossu consideră că decizia Executivului este una greşită, întrucât măsurile luate în timpul crizei nu ar trebui să ducă la scăderea nivelului de trai care atrage după sine şi scăderea consumului. Hossu a mai spus că nu este normal ca premierul să stabilească astfel de măsuri fără să se consulte cu partenerii sociali, astfel de decizii având drept rezultat "acutizarea crizei".

Liderul BNS, Dumitru Costin, a explicat că în cazul în care acordarea primelor de vacanţă va fi sistată, persoanele vizate direct pot da în judecată Guvernul dacă consideră că le sunt încălcate drepturile prevăzute prin contract. Costin a mai spus că membrii de sindicat care vor acţiona în instanţă vor fi asistaţi de către BNS.

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că actualul Guvern nu este credibil şi nu poate opri acordarea primelor de vacanţă pentru că banii publici nu sunt cheltuiţi corect, pentru toată lumea.

"Nu sunt credibili ca să ceară aşa ceva. N-au cheltuit banul public în mod corect. Ne vom judeca cu ei să ne recuperăm banii", a spus Marica.

Liderul "Sed Lex" a precizat că o astfel de măsură va putea fi luată în momentul în care Executivul va cheltui banul public la fel pentru toată lumea, nu când "pentru unii e criză şi alţii cheltuie banii".

Guvernul a decis să amâne acordarea primelor de vacanţă până spre sfârşitul anului, când va fi efectuată o analiză completă a evoluţiei economiei şi a resurselor bugetare disponibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici