SNPPC cere demiterea lui Igaş şi a lui Popa, pentru că nu au găsit soluţii de reformare a MAI

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) solicită demiterea ministrului Traian Igaş şi a şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, pentru că nu au putut reforma Ministerul Administraţiei şi Internelor fără disponibilizarea a 9.500 de angajaţi.

Urmărește
7 afișări

Conducerea SNPPC susţine că cei doi nu au putut realiza sau documenta un plan de reformă a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) în afara disponibilizării (proiectul Igaş-Mironescu) a peste 9.500 de angajaţi.

"Pentru susţinerea acestei disponibilizări, au îngăduit manipularea membrilor unor comisii parlamentare, prin conexarea frauduloasă de date statistice naţionale şi europene. Cei doi au blocat orice nivel de dialog social în MAI şi au impus aceeaşi conduită tuturor structurilor teritoriale", se arată într-un comunicat de miercuri al SNPPC.

Potrivit SNPPC, de-a lungul mandatului celor doi, transparenţa şi comunicarea internă au fost, de asemenea, blocate.

"În repetate rânduri, ministrul Igaş şi chestorul Popa şi-au folosit timpul de lucru şi influenţa formală pentru acţiuni orientate exclusiv împotriva organizaţiei reprezentative a poliţiştilor şi personalului contractual. Prin numeroase exemple personale grave, cei doi au accentuat prejudiciul de imagine al Poliţiei Naţionale, deşi aveau printre obiective redresarea imaginii publice a instituţiei", se mai arată în comunicatul citat.

În opinia SNPPC, deşi se află pe un nivel de execuţie, cei doi săvârşesc, "insistent", acţiuni de sfidare ale unor decizii ale puterii legislative din România.

Şefii structurilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor, reuniţi marţi seară într-o şedinţă extraordinară convocată de ministrul Traian Igaş, au găsit o soluţie alternativă pentru continuarea restructurărilor, în contexul respingerii proiectului privind disponibilizările din MAI.

"În urma şedinţei extraordinare convocate de ministrul Traian Igaş, la care au participat toţi şefii structurilor MAI, s-a găsit o soluţie alternativă în cazul proiectului de lege privind restructurările", au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse din minister.

Potrivit surselor citate, în cursul zilei de miercuri conducerea ministerului va face publice o serie de precizări pe această temă.

Camera Deputaţilor nu a adoptat, marţi, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Proiectul de lege care stabileşte reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, a fost aprobat în 7 martie de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă.

Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici