- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şoferii care depăşesc viteza legală vor fi opriţi în trafic de poliţişti
Şoferii care depăşesc viteza legală şi care vor fi depistaţi cu ajutorul radarelor mobile vor fi opriţi în trafic de poliţişti, fiind suplinită astfel, lipsa celor aproximativ 160 de radare fixe suspendate din 24 aprilie.
Şoferii care depăşesc viteza legală vor fi opriţi în trafic de poliţişti (Imagine: Mediafax Foto)
Comisarul şef, Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere (DPR) a declarat, joi, că poliţia va lua o serie de măsuri pentru a menţine trendul descendent al accidentelor care au loc în prezent. "Ne interesează să reducem numărul de accidente pe principalele drumuri naţionale şi europene", a spus Diniţă.
El a menţionat că trebuie suplinită lipsa celor aproximativ 160 de radare fixe, suspendate, cu ajutorul radarelor mobile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Vom acţiona cu radare mobile şi vom trece la oprire aşa cum făceam odată", a precizat şeful DPR.
Diniţă a spus că şoferii care au fost amendaţi înainte de suspendarea aparatelor de radar fixe vor trebui să-şi achite amenzile, deoarece constatarea este legală, aparatele radar funcţionând legal. "Modul de funcţionare este mijloc tehnic omologat legal, aspectele din spate au dus la suspendarea lor", a menţionat Diniţă.
El a mai precizat că poliţia va stabili o serie de măsuri pentru fluidizarea circulaţiei în perioada sezonului estival.
Diniţă a mai susţinut că mai sunt câteva probleme profesionale care trebuie puse la punct.
Şefii serviciilor de poliţie rutieră din cadrul unităţilor teritoriale de poliţie, convocaţi, joi, la iniţiativa Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei discută aspecte legate de legislaţie, de măsurile ce vor fi aplicate pe perioada sezonului estival, de temele de natură administrativă, precum şi de posibilităţile de îmbunătăţire a activităţii Poliţiei Rutiere.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, inspectoratele judeţene de poliţie nu au mai procesat amenzile de circulaţie pentru depăşirea vitezei legale care au fost înregistrate de aparatele de radar fixe începând cu 24 aprilie. Cei care au primit amenzi până la această dată vor trebui să achite însă contravaloarea acestora.
Sursele citate au mai precizat că şoferii care depăşesc viteza legală sunt depistaţi de poliţişti cu ajutorul radarelor mobile cât şi a celor şase radare fixe, amplasate pe DN1, care aparţin Poliţiei Rutiere.
Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va cere în justiţie anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respectă procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică.
ANRMAP face controale în toată ţara privind amplasarea radarelor fixe şi respectarea contractelor de achiziţie publică, în urma sesizărilor primite de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), a arătat instituţia, joi, într-un comunicat de presă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO