La descinderi participă 13 echipe de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, peste 130 de efective ale Politiei, peste 120 de efective ale Jandarmeriei, trupele speciale, echipe de la serviciul de Arme cu efective canine.
Sunt organizate două filtre rutiere pe DN71 în vederea identificarii de transporturi ilegale de deşeuri.
La actiune participă si ministrul Mircea Fechet.
Ultima poluare masivă în Capitală s-a înregistrat pe 24 octombrie când s-au înregistrat depăşiri de peste 400% ale nivelului maxim admis.
Ministerul Mediului a transmis atunci că valoarea concentraţiilor de PM2,5 raportată la cea a PM10 (aprox 80%) indică existenţa unor procese de ardere desfăşurate la începutul serii (sâmbătă spre duminică), creşterea concentraţiilor fiind favorizată de dispersia foarte slabă a poluanţilor (calm atmosferic aproape total instaurat de la ora 18:00).
Nicuşor Dan a anunţat, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Mediului, Mircea Fechet, că poliţiştii locali şi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor patrula, în echipe mixte, începând din 16 noiembrie, pentru a se stopa arderile ilegale din jurul Capitalei.
Prima acţiune de amploare s-a desfăşurat pe 13 noiembrie, când autorităţile au dat amenzi în valoare de 180.000 de lei şi au s-a impus evacuarea deşeurilor identificate la Sinteşti, Vidra şi Jilava, precum şi predarea acestora către operatorii economici autorizaţi.
Poluarea din Bucureşti poate fi redusă la jumătate într-un mandat de 4 ani la primărie, a spus Nicuşor Dan, înainte de a ajunge primar, după ce şi-a depus candidatura la Primăria generală a Capitalei la alegerile locale din 2020.