- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (25.06.2014, 14:13)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Solicitarea de contopire a pedepselor lui Hayssam, respinsă a doua oară de Curtea de Apel Ploieşti
Curtea de Apel Ploieşti a respins, miercuri, pentru a doua oară în ultimele două luni, solicitarea formulată de o comisie de la Penitenciarul Mărgineni din Dâmboviţa privind contopirea pedepselor lui Omar Hayssam, prin aplicarea legii penale mai favorabile, decizia instanţei nefiind definitivă.
Urmărește
151 afișări
Omar Hayssam (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins, miercuri, solicitarea formulată de Comisia de evaluare a dosarelor de la Penitenciarul Mărgineni, constituită în baza HG 836/2013, privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive pentru Omar Hayssam, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanţii Curţii de Apel Ploieşti.
Soluţia pronunţată miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PISA: Doar unul din cinci elevi se descurcă la matematică. Profesor: „Ar trebui îmbunătățite formarea inițială și continuă a profesorilor”
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
-
Japonia egalează România la Billie Jean King Cup 2024. Soarta calificării e decisă de meciul de dublu
Aceasta este pentru a doua oară când magistraţii acestei instanţe resping propunerea de aplicare a legii penale mai favorabile în cazul lui Omar Hayssam, pentru care Comisia de evaluare de la Penitenciarul Mărgineni, unde este încarcerat Omar Hayssam, a depus la instanţă o sesizare prin care propunea contopirea pedepselor în cazul acestui deţinut.
Curtea de Apel Ploieşti a respins iniţial această sesizare în 25 mai, iar decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa din Ploieşti.
Potrivit datelor furnizate în luna mai de către reprezentanţii Curţii de Apel Ploieşti, Comisia de evaluare a dosarelor de la Penitenciarul Mărgineni a depus la această instanţă o sesizare privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul lui Omar Hayssam. În sesizarea trimisă la instanţă de către comisia de la Penitenciarul Mărgineni se propune contopirea pedepselor în cazul acestui deţinut.
Omar Hayssam este încarcerat în Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, fiind condamnat definitiv, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu".
Acesta a fost predat Poliţiei Române în dimineaţa zilei de 19 iulie 2013, anunţa purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.
În 23 iulie 2013, Poliţia Română arăta că Omar Hayssam a fost transferat dintr-un centru de reţinere şi arest preventiv al IGPR, în care a stat de la aducerea lui în ţară, într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Reprezentanţii ANP au precizat ulterior că Omar Hayssam se află din 23 iulie 2013 în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova şi este cazat într-o cameră cu "profil de carantinare-observare". Ulterior, el a fost transferat la Penitenciarul Mărgineni, situat în comuna I.L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa.
În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad.
În 5 aprilie 2005, Omar Hayssam a fost reţinut şi, deşi Preşedinţia anunţa atunci că este acuzat de implicare în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infracţiuni economice, într-un alt dosar.
La aproape un an şi o lună de la plasarea lui în arest, instanţa a acceptat să îl elibereze pe Hayssam, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse şi arestarea sirianului.
Eliberarea a fost cerută pe motiv că starea de sănătate a lui Hayssam s-a degradat, după operaţia pentru cancer la colon. Hayssam a fost operat în 17 ianuarie 2006, la Spitalul Penitenciar Rahova.
În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.
Omar Hayssam a fost dat în urmărire generală la nivel naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2006.
Citește pe alephnews.ro: China testează noi roboți cu întrebuințare duală: civilă și militară. Ce rol are România în competiția armelor robotizate
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Curtea de Apel Ploieşti a respins o solicitare privind contopirea pedepselor în cazul lui Hayssam
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe