SOLIDARITATE. O echipă de medici germani ajută la tratarea pacienţilor cu coronavirus din România

  • România a înregistrat un număr record de infecţii cu coronavirus. Pentru a ajuta la gestionarea situaţiei, o echipă de medici germani a venit în oraşul Braşov, judeţul Braşov fiind unul dintre cele mai afectate.
  • Cu ajutorul dr. Thushira Weerawarna, care acum se află la Braşov împreună cu echipa sa de la secţia de Pneumologie din Pforzheim, spitalul braşovean a primit echipamente medicale în valoare de 120.000 de euro.
  • Comentând faptul că unii oameni sunt sceptici sau chiar nu cred în existenţa virusului, dr. Weerawarna a spus că nu îl interesează care este originea virusului. Singurul lucru care are importanţă pentru el este să vindece oamenii.
Urmărește
1502 afișări
Imaginea articolului SOLIDARITATE. O echipă de medici germani ajută la tratarea pacienţilor cu coronavirus din România

SOLIDARITATE. Mai mulţi medicii germani ajută la tratarea pacienţilor cu coronavirus din România

Dr. Thushira Weerawarna, care a avut deja experienţa tratării pacienţilor francezi infectaţi cu COVID-19 la spitalul Siloah din sud-vestul Germaniei, se află acum împreună cu echipa sa de la secţia de Pneumologie la Braşov pentru a-i ajuta pe medicii români în lupta împotriva coronavirusului.

Deja înainte ca restricţiile de călătorie să fie ridicate. dr. Weerawarna a donat bani Asociaţiei Germano-Române din Pforzheim, conduse de dr. Oana Krichbaum, originară din Braşov. Cu ajutorul unor astfel de donaţii, societatea a trimis în această săptămână spitalului braşovean echipamente medicale în valoare de 120.000 de euro.

Deputatul german Gunther Krichbaum din partidul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), care a călătorit în România împreună cu soţia sa, Oana, şi cu echipa dr. Weerawarna, a declarat postului DW: „La începutul crizei, nu a prea existat un sentiment de solidaritate europeană”. „A fost o greşeală majoră”, spune el, faptul că majoritatea statelor membre au crezut că trebuie să facă faţă pandemiei pe cont propriu: „Ţări precum Spania, Italia şi Franţa au fost iniţial lăsate pe cont propriu. Acum, lucrurile s-au schimbat”.

Secţia COVID-19 a spitalului braşovean a fost înfiinţată imediat după izbucnirea virusului. Până în prezent, acolo au primit tratament 123 de pacienţi. Acum, doctorul Thushira Weerawarna şi echipa sa lucrează alături de colegii lor români. „Mă bucur să văd cât de motivaţi sunt medicii români”, a spus Weerawarna. Împreună, au grijă de pacienţii români şi participă la ateliere pentru a împărtăşi informaţii.
„În timpul pandemiei, am fost destul de mult izolaţi. Dar acum, avem două echipe de medici cu experienţe diferite”, a declarat dr. Cristina Vecerdi, care conduce Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. „Această echipă germană de medici ne împărtăşeşte cunoştinţele şi echipamentul, ceea ce ne extinde foarte mult capacităţile de diagnosticare”.

„Atât România, cât şi Germania se află încă la început în înţelegerea şi învăţarea modului de tratare a acestui nou virus”, spune dr. Thushira Weerawarna. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi o serie de reviste medicale răspândesc în prezent cele mai recente perspective cu privire la virus. În plus, experţii oferă seminarii transmise live pe internet pentru personalul medical. Chiar şi aşa, „nimic nu este la fel de eficient ca experienţa din lumea reală şi dialogul cu colegii tăi”, spune dr. Cristina Vecerdi. „Combinarea lecţiilor învăţate de la echipa de medici din Pforzheim, care aplică metode de diagnosticare parţial diferite de ale noastre, este în interesul pacienţilor şi al comunităţii ştiinţifice mai largi”, a declarat ea.

România a înregistrat recent o creştere a infecţiilor cu coronavirus. Astăzi, autorităţile ţării au anunţat un număr record de 1.284 de cazuri de persoane infectate în ultimele 24 de ore, iar numărul persoanelor infectate din judeţul Braşov a ajuns la aproape 2.300. În ciuda acestor cifre, unii oameni susţin că, de fapt, virusul nu există, sau că este, practic, inofensiv. Dr. Weerawarna nu e descurajat însă nici de teoreticienii conspiraţiei şi nici de sceptici. „Peste tot, în toate ţările există astfel de oameni”, spune el. „Este o reacţie umană normală să dai vina pe altcineva când se întâmplă lucruri pe care nu le înţelegi, sau dacă te simţi restricţionat în mod nejustificat”. Declară însă că nu e interesat de originea virusului; tot ce contează pentru el este „vindecarea oamenilor”.

„Va dura mult timp până când vom trece peste această pandemie”, avertizează dr. Cristina Vecerdi, care în fiecare zi asistă direct la consecinţele sumbre ale infecţiilor cu SARS-CoV-2. Este încrezătoare însă că, dacă oamenii vor ţine cont de câteva reguli simple, cum ar fi purtarea unei măşti şi spălarea regulată pe mâini, mai puţini pacienţi COVID-19 vor ajunge într-o stare critică la unităţile de terapie intensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici