Soluţia găsită de conducerea unui spital, unde nu se prezentau medici pentru angajare | GALERIE FOTO

Spitalul din localitatea gălăţeană Târgu Bujor a reuşit să angajeze 8 medici, după ce specialiştilor le-a fost asigurat transportul către unitatea medicală. Zilnic, medicii, printre care şi managerul spitalului, fac naveta cu un microbuz cumpărat cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

Urmărește
2872 afișări
Imaginea articolului Soluţia găsită de conducerea unui spital, unde nu se prezentau medici pentru angajare | GALERIE FOTO

Soluţia găsită de un spital din Galaţi, unde nu se prezentau medici pentru angajare

În ultimii ani, conducerea Spitalului din Târgu Bujor a organizat mai multe concursuri de angajare pentru a acoperi posturile din organigrama instituţiei. Deoarece la concursuri nu s-au prezentat specialiştii doriţi, activitatea în spital se desfăşura cu mari greutăţi, iar unitatea risca să fie închisă. Ca să depăşească impasul, autorităţile judeţene au avut ideea de a asigura transportul medicilor dispuşi să lucreze la Spitalul din Târgu Bujor.

„Am achiziţionat microbuzul pentru medici deoarece nu aveam specialişti la Spitalul din Târgu Bujor. Ne-am dat seama că aşa putem convinge specialişti să meargă acolo. Şi am avut dreptate, spitalul a făcut mai multe angajări. Eu personal am vrut să mă asigur că astfel cetăţenii din oraş beneficiază de servicii medicale de calitate. Şi aici nu este vorba doar despre investiţiile pe care le facem, ci şi despre calitatea actului medical, despre personalul medical, despre specialişti”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

După ce li s-a oferit transport gratuit, opt medici din oraşul Galaţi au acceptat să facă naveta şi zilnic parcurg 60 de kilometri până la noul loc de muncă.

„Maşina este o achiziţie foarte bună. Sperăm să atragem prin această idee şi alţi medici specialişti. Eu am venit la acest spital pentru că pot să-mi fac meseria, dar vă spun sincer, mi s-a spus de la început că transportul este asigurat, e un confort psihologic. Nu conducem, venim odihniţi. Este un factor favorizant, în proporţie de 60% asta m-a convins”, a spus medicul Gabriela Marian Bucur.

După 40 de ani de activitate la Spitalul Judeţean din Galaţi, chirurgul Ştefan Chicoş a decis să meargă la Târgu Bujor pentru că a auzit că unitatea nu are niciun specialist în domeniul său.

„Plecăm la 7.30 de acasă, ajungem la 8.15 aici, stăm până la 13.00, 14.00, când se termină tura. Uneori mai devreme, uneori mai târziu, este şi în funcţie de programul managerului. Microbuzul pleacă de la Spitalul Judeţean, trece pe la Grădina Publică şi ne ia de pe traseu. Eu fac câţiva paşi (...) După 40 de ani de zile petrecuţi la Spitalul Judeţean ce era să fac, să stau acasă? Am înţeles că aici este nevoie de o mână de ajutor, că niciun chirurg nu vrea să vină. Trebuie să-i ajute şi pe oamenii ăştia cineva”, a declarat chirurgul Ştefan Chicoş.

Printre medicii care fac naveta este şi managerul spitalului din Târgu Bujor.

„Este cea mai mare problemă a noastră, a spitalului, lipsa de personal. Mărturisesc că datorită investiţiilor, a asigurării transportului, problema personalului s-a mai rezolvat. Probleme încă sunt, avem multe posturi descoperite, iar după ce se va termina noul ambulatoriu, vom avea nevoie de şi mai mulţi medici şi asistente medicale. (...) Ne ajută microbuzul, la o lună după ce l-am achiziţionat am angajat primul medic şi un director economic. Erau funcţii la care nu se prezenta nimeni la concurs. Când au aflat că se asigură transport, oamenii au devenit interesaţi de poziţiile scoase la concurs”, a declarat managerul Spitalului din Târgu Bujor, Victoria Gheonea.

Spitalul din Târgu Bujor trece prin mari transformări, fiind consolidat, modernizat şi extins cu ajutorul fondurilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici