- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.11.2024, 10:14)
- Cosmin Pirv
Sondaj: 60% dintre angajaţi vor să facă reconversie profesională în următorul an
Şase din zece respondenţi în cadrul unui sondaj plănuiesc ca, în următorul an, să schimbe domeniul în care activează sau să treacă printr-un proces de reconversie profesională, determinaţi de ritmul rapid în care se dezvoltă piaţa muncii, dar şi de cerinţele angajatorilor.
Urmărește
179 afișări
Sondaj: 60% dintre angajaţi vor să facă reconversie profesională în următorul an
Potrivit sondajului realizat de eJobs şi platforma de cursuri online Skillab, doar 23% dintre aceştia spun că au un plan de dezvoltare profesională pe care îl urmează, 33% dintre ei au schiţat un plan, dar nu consideră că îl şi implementează. Diferenţa de respondenţi rămaşi nu au un plan, întrucât 14% dintre ei consideră că este exclusiv în sarcina angajatorului, 16% consideră că ar fi greu de urmat şi doar 5% nu sunt interesaţi de a avea un plan de dezvoltare în carieră.
„Vedem un procent mare de angajaţi care deja sunt hotărâţi să facă o mişcare clară în direcţia reconversiei profesionale în viitorul imediat. Se uită nu doar la domeniile care se dezvoltă, dar şi la competenţele pe care le cere piaţa astfel încât să îşi crească şansele de angajare şi peste 5 sau 10 ani de acum încolo. Candidaţii încep să fie tot mai conectaţi la industriile în care vor să lucreze şi să înţeleagă faptul că va trebui să se adapteze la schimbările permanente care apar în domeniul lor de activitate sau în domeniile conexe”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul eJobs.ro.
Un salariu mai bun reprezintă principalul motiv pentru care şi-ar dori să îşi schimbe profesia, fiind menţionat pe primul loc de 77,4% dintre respondenţi. 43,4% sunt motivaţi de perspective mai bune de dezvoltare, 38,5% şi-ar dori să aibă un stil de lucru flexibil, respectiv să poată munci remote sau hibrid şi aproape la fel de mulţi caută mai multă stabilitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Întrebaţi ce planuri au pentru dezvoltarea lor profesională din următorul an şi cum ar putea să facă mai uşor reconversia dorită, 58% spun că ar urma cursuri care să îi ajute să-şi îmbunătăţească abilităţile de management şi comunicare şi lucru în echipă. Aproape în egală măsură, 50% dintre respondenţi ar acorda aceeaşi importanţă dezvoltării setului de competenţe tehnice pentru a rămâne relevanţi. Cu toate acestea, cei care au şi urmat un curs de dezvoltare în ultimul an sunt în procent de doar 30%.
„Cei care lucrează deja la dezvoltarea profesională sunt motivaţi în primul rând de dorinţa de a ţine ritmul cu schimbările din piaţă, dar şi de beneficiile pe care învăţarea continuă le are. Astfel, cei care au urmat cursuri în acest sens observă schimbări importante în cariera lor. 23,5% au început să fie implicaţi în proiecte noi, 14,2% au făcut, împreună cu managerul direct, un nou plan astfel încât să dobândească noi abilităţi pentru a avansa. 8,1% au primit o mărire de salariu la jobul actual, iar 7,6% şi-au găsit deja un job mai bun într-o altă companie”, spune Raluca Neagu, CEO în cadrul platformei online de cursuri Skillab România.
De asemenea, 65% dintre candidaţi sunt convinşi că este nevoie să dobândească noi abilităţi pentru a putea rămâne relevanţi pe piaţa muncii, în condiţiile în care domeniul în care lucrează se schimbă atât de rapid încât au nevoie să înveţe încontinuu. Abilităţile în IT, cele de analiză a datelor de management, abilităţile în business şi cele din domeniul financiar sunt seturi de competenţe de care angajaţii cred că vor avea nevoie în viitor.
Raportat la timpul de care ar avea nevoie şi pe care ar fi dispuşi să-l aloce educaţiei pentru o nouă carieră, 44% menţionează un total de 5 ore pe săptămână. 28% ar putea acorda 10 ore pe săptămână unui astfel de demers, 9% 15 ore, iar 11% chiar 20 de ore. 9% nu au niciun fel de disponibilitate în acest scop.
De altfel, 7 din 10 angajaţi şi candidaţi participanţi la sondaj spun că, în compania pentru care lucrează, programele şi cursurile de dezvoltare profesională nu fac parte din pachetul de beneficii extrasalariale. Doar 11% spun că au parte de un astfel de beneficiu, în timp ce 6% spun că efortul financiar este împărţit între angajaţi şi angajatori.
Sondajul a fost realizat în luna octombrie, pe un eşantion de 2.081 de respondenţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump