Sondaj: Doi din trei români îşi vor petrece concediul în ţară

Aproximativ 66% dintre români îşi vor petrece în acest an concediul în România, iar un sfert spun că bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă variază între 1.000 - 3.000 lei, arată un sondaj recent.

187 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Doi din trei români îşi vor petrece concediul în ţară

Sondaj: Doi din trei români îşi vor petrece concediul în ţară

Aproximativ 10,5% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca pentru vacanţă sub 1.000 lei, aproape 26% au răspuns între 1.000 - 3.000 lei, 21% vor aloca între 3.000 - 6.000 lei, circa 14% şi-au programat între 6.000 - 10.000 lei iar peste 7% intenţionează să cheltuiască peste 10.000 lei, potrivit sondajului realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

La întrebarea - Unde îţi vei petrece vacanţa anul acesta? – peste 32% dintre respondenţi au răspuns - în România, la mare, circa 27% au răspuns în România, la munte, iar aproape 7% îşi vor petrece vacanţa la rude/la ţară. Totodată, peste 31% dintre respondenţi afirmă că îşi vor petrece vacanţa în străinătate.

În ceea ce priveşte rezervările pentru vacanţă - circa 81% dintre români au menţionat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 19% dintre ei apelează la serviciile unei agenţii de voiaj.

La întrebarea - Câte zile îţi permiţi să mergi în vacanţă în această vară? - aproape 38% dintre cei care au răspuns sondajului susţin că vor merge doar 3 – 4 zile anul acesta în vacanţă, circa 40% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanţă, aproximativ 12% vor pleca 10 zile, iar puţin peste 6% vor petrece 14 zile sau chiar mai mult în vacanţă.

Odihna reprezintă principalul motiv pentru 55% dintre românii care merg în vacanţă, în timp ce peste 31% dintre respondenţi declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13,5% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu, în timp ce mai puţin de 1% dintre români au declarat că merg în vacanţă pentru cumpărături.

La întrebarea - Îţi achiziţionezi online biletele la obiectivele turistice? – peste 42% dintre respondenţi afirmă că îşi cumpără biletele online, în timp ce aproape 58% spun că nu fac acest lucru şi preferă să le achiziţioneze direct de la casele de bilete.

Sondajul a fost realizat online pe un eşantion de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici