- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.12.2012, 12:45)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SONDAJ între clienţii instituţiilor financiare nebancare: Şase din zece români nu au cont bancar, iar mulţi nu au bani pentru nevoi urgente
Şase din zece persoane clienţi ai instituţiilor financiare nebancare (IFN) nu au un cont bancar, iar opt din zece spun că le-ar fi dificil sau imposibil să facă rost de bani pentru o nevoie urgentă. În acelaşi timp, potrivit unui sondaj, o treime reuşeşte să economisească bani planificând cheltuielile.
Urmărește
541 afișări
SONDAJ între clienţii instituţiilor financiare nebancare: Şase din zece români nu au cont bancar, iar mulţi nu au bani pentru nevoi urgente (Imagine: Doru Nica/ Mediafax Foto)
"În această situaţie este extrem de important ca instituţiile financiare nebancare să le ofere o alternativă convenabilă celor care altfel ar fi privaţi de accesul la o formă de finanţare. În acelaşi timp, creditorii trebuie să continue să ofere împrumuturi într-un mod responsabil, astfel încât clienţii să ia decizii în cunoştinţă de cauză şi să evite situaţiile de supraîndatorare", a declarat într-un comunicat directorul general al Provident Financial România, Ivo Kalik.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Sondajul a fost efectuat în septembrie de compania britanică de cercetare a pieţei YouGov pentru Provident Financial România, pe un eşantion de 2.164 de respondenţi.
Doi din trei români care au apelat la serviciile unei instituţii financiare nebancare îşi permit să restituie creditele contractate fără a pune presiune pe bugetele personale.
Cei mai mulţi accesează credite de valoare mică, pe termen scurt, valoarea medie a tuturor datoriilor individuale fiind sub 5.000 de lei. Aceştia se împrumută pentru a echilibra bugetele personale şi familiale sau pentru cheltuieli neprevăzute.
Totodată, 91% dintre respondenţi au afirmat că împrumută doar sume de bani care se potrivesc situaţiei lor financiare şi 94% spun că analizează atent avantajele şi implicaţiile contractării unui împrumut înainte de semnarea contractului.
Peste 65% dintre clienţii IFN sunt mai prudenţi cu cheltuielile lor zilnice comparativ cu anul trecut, însă 53% dintre ei consideră că situaţia lor financiară se va îmbunătăţi în 2013, fie ca urmare a schimbării locului de muncă, fie datorită realizării unor venituri mai mari.
Sondajul mai relevă că 48% dintre participanţi se aşteaptă ca situaţia economică a României să se înrăutăţească anul viitor. În acelaşi timp, principala îngrijorare pentru peste 60% dintre cei chestionaţi este legată de presiunea cheltuielilor zilnice asupra bugetelor personale, proporţia crescând uşor odată cu vârsta.
Circa 65% dintre cei chestionaţi nu au reuşit să economisească în acest an, iar 73% şi-au anulat sau amânat investiţiile mari.
Totodată, 70% dintre cei care nu reuşesc să economisească contractează credite de consum cu valoare mică, pe termen scurt, iar 30% dintre români apelează la cardurile de credit.
Cercetarea YouGov este realizată pentru grupul britanic International Personal Finance (IPF), care controlează Provident Financial România, în rândul clienţilor săi în toate cele şase ţări în care este prezent, pe lângă România numărându-se Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Mexic, având 2,5 milioane de clienţi.
Provident România, care acordă credite la domiciuliu de mică valoare, estimează că va încheia acest an cu împrumuturi de peste 100 milioane euro, nivel similar celui de anul trecut, însă depinde cum evoluează luna decembrie, în care se realizează de obicei un volum triplu faţă de o lună obişnuită.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe