- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.09.2015, 13:56)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SONDAJ: Peste jumătate dintre români cred că România nu ar trebui să primească refugiaţi
Peste jumătate dintre români cred că România nu ar trebui să primească refugiaţi, iar dintre cei care sunt de acord cu acest lucru, 82,1 la sută consideră că România ar trebui să îşi stabilească singură cota de refugiaţi pe care îi poate primi, arată un sondaj realizat de INSCOP Research.
Urmărește
1550 afișări
SONDAJ: Peste jumătate dintre români cred că România nu ar trebui să primească refugiaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Din sondajul "Barometrul de opinie publică - Adevărul despre România" rezultă că 95,8 la sută dintre persoanele chestionate au auzit despre criza refugiaţilor din Orientul Mijlociu care încearcă să intre în Uniunea Europeană, iar 41,7 la sută cred că aceştia s-au adunat la graniţele Uniunii Europene din cauza războiului din Orientul Mijlociu, 23,4 la sută cred că sunt grupuri organizate cu scopul de a destabiliza Europa, 23,3 la sută consideră că aceştia au plecat din ţările de origine din cauza sărăciei, iar 5,8 la sută spun că imigranţii pur şi simplu preferă să trăiască în Uniunea Europeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Proporţia celor care cred că România ar putea deveni o ţară importantă de tranzit pentru imigranţii din Orient este mică. Astfel, doar 9,3 la sută dintre participanţi au răspuns "în foarte mare măsură" şi 20,2 la sută "în mare măsură".
Aproape un sfert dintre persoanele chestionate cred că sunt şanse mici ca imigranţii să tranziteze România, 22,5 la sută spun că şansele nu sunt nici mici, nici mari, iar 12,2 la sută au afirmat că acest lucru ar fi posibil într-o foarte mică măsură.
La întrebarea "În ce măsură credeţi că România ar putea deveni o ţară importantă de destinaţie (în care să se stabilească) pentru imigranţii din Orient ?", doar şapte la sută dintre participanţii la studiu cred că "în foarte mare măsură", 16,9 la sută au spus "în mare măsură", 21,8 la sută au răspuns "nici în mare, nici în mică măsură", 27,1 la sută "în mică măsură" şi 17,2 la sută "în foarte mică măsură".
După centralizarea răspunsurilor, a rezultat că 56,2 la sută dintre români spun că România nu ar trebui să primească refugiaţi, 35,5 la sută consideră că ţara noastră ar trebui să găzduiască imigranţi, iar 8,3 la sută au spus că nu ştiu sau au refuzat să răspundă.
Din cei 35,5 la sută care au spus că ar trebui să primim refugiaţi, 82,1 la sută consideră că România trebuie să-şi stabilească singură cota de refugiaţi pe care îi poate primi, iar 14,6 la sută că România ar trebui să primească cota de refugiaţi solicitată de la nivelul UE.
Din totalul persoanelor chestionate, 65,3 la sută spun că nu ar fi de acord ca refugiaţii să se stabilească în România şi doar 26,5 la sută că ar accepta acest lucru.
Numărul celor care se opun ca refugiaţii să se stabilească în localitatea lor este şi mai mare, 67,1 la sută dintre persoanele chestionate afirmând acest lucru, şi doar 24,4 la sută ar fi de acord.
Sondajul a fost realizat în perioada 10-15 septembrie 2015 pe un eşantion de 1.085 persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste. Marja de eroare este de ±3 la sută, la un grad de încredere de 95 la sută. Sondajul "Barometrul de opinie publică - Adevărul despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Oprea, la Consiliul JAI de marţi, cu acelaşi mandat: România poate primi 1.785 de imigranţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe