Sorin Apostu a admis că la percheziţii s-au găsit 17 telefoane mobile, deşi nu este colecţionar

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a recunoscut luni, în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, că în urma percheziţiilor de la domiciliu şi de la biroul său s-au găsit 17 telefoane mobile, dintre care el folosea efectiv două, soţia sa alte două, susţinând însă că nu este colecţionar.

Urmărește
453 afișări
Imaginea articolului Sorin Apostu a admis că la percheziţii s-au găsit 17 telefoane mobile, deşi nu este colecţionar

Sorin Apostu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a luat în discuţie luni contestaţiile făcute de primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia, împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare pentru 29 de zile.

Întrebat de judecătorii instanţei supreme, în timpul audierilor, câte telefoane mobile s-au găsit în urma percheziţiilor de la domiciliu şi de la biroul său, Sorin Apostu a arătat că s-au găsit în total 17 terminale mobile.

Întrebat ce făcea cu atâtea telefoane, Sorin Apostu a spus că el folosea doar două, în vreme ce soţia sa alte două. Despre restul telefoanelor Sorin Apostu a arătat că erau fie foarte noi, fie foarte vechi şi unele stricate, fără a da o explicaţie clară a deţinerii lor.

Întrebat de instanţă dacă este colecţionar de telefoane mobile, Apostu a revenit cu explicaţia potrivit căreia unele dintre telefoane sunt foarte vechi şi chiar stricate şi că cele noi, funcţionale, au fost "primite" fie la ofertă, fie ca "bonus".

El nu a spus de ce ţinea toate aceste telefoane.

Întrebat despre relaţia sa cu denunţătoarea Aspazia Droniuc, edilul Clujului le-a spus magistraţilor că o cunoaşte pe femeie de aproape zece ani, încă de pe vremea când aceasta făcea presă.

"Nu am avut cunoştinţă că Aspazia Droniuc urma să încheie contracte pentru 2012 cu RATUC Cluj. Legat de Aspazia Droniuc nu am discutat niciodată cu directorul RATUC, precum nici despre altcineva. O cunoşteam de zece ani, din mass-media, şi ulterior din PDL, ea fiind membru o perioadă. Din declaraţia ei, dată la procuror, am înţeles că a presupus că aş fi discutat cu Liviu Neag, directorul RATUC. Ea nu mi-a cerut niciodată, iar eu nu i-am acordat vreun fel de favor în relaţia cu RATUC", a mai explicat Apostu judecătorilor.

El a arătat că se întâlnea lunar, "periodic", cu Liviu Neag, directorul RATUC, la şedinţele de lucrări ale primăriei şi că nu avea o relaţie extraprofesională cu acesta.

Apostu a mai susţinut că el ca primar nu avea competenţe de a verifica "justeţea contractelor RATUC".

Întrebat despre licitaţia pentru salubrizare menajeră a oraşului cu Societatea Bratner Vereş, Apostu a arătat că el nu a avut nicio atribuţie în comisia de licitaţie, constituită la nivelul primăriei Cluj, şi că nu a deţinut calitatea de mebru în această comisie.

Apostu a mai arătat că această comisie de licitaţie era alcătuită din mai multe persoane între care jurişti, specialişti, dar şi trei sau cinci membri din primărie, persoanele fiind desemnate de şefii fiecărei direcţii în parte, el semnând doar ordinul de constituire al Comisiei de licitaţii, după ce acesta a fost vizat de toţi membri sectoarelor de specialitate.

"Nu cred că am competenţa legală de a modifica componenţa comisiei şi nu am procedat astfel niciodată. Licitaţia a fost oricum contestată în instanţă, deoarece Bratner Vereş nu a obţinut contractul integral, ci doar pentru partea de Est a oraşului. Practic, toţi deponenţii au câştigat o parte din contract. Contractul de concesiune a fost încheiat doar după validarea sa în instanţă. Primăria nu plătea nimic, ci primirea anual o redevenţă de 50 de mii de euro. Bratner Vereş deţinea înainte de această licitaţie aproximativ 80 la sută din serviciile de salubritate menajeră la nivelul oraşului", a mai arătat Apostu.

El le-a precizat judecătorilor că nu a fost rugat niciodată de omul de afaceri Călin Stoia să intervină pentru rezolvarea unor solicitări făcute de "Bujor sau Batalii" şi nici pentru alte persoane.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

În acest dosar mai sunt acuzaţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici