- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sorin Apostu: Noua Sală Polivalentă va fi gata în luna mai 2012
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că noua Sală Polivalentă, cu o capacitate de peste 7000 de locuri, va fi gata în luna mai 2012.
Conform datelor proiectului, sala va avea subsol, parter şi trei etaje, peste 7000 de locuri, cu anexe sportive şi tehnice aferente, dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile şi un parking de minimum 446 de maşini. În interior clădirea este împărţită în 3 zone relaţionate cu sala principală, după cum urmează: - Zona VIP şi tehnică, dispusă pe 3 niveluri (parter, etaj 1 şi etaj 2), ce găzduieşte un foaier de nivel şi unul de acces, săli de şedinţe şi conferinţe, birourile de administraţie, lojele VIP, cabinele tehnice pentru sală, zona de supraveghere şi anexele acestora. - Zona Publicului, organizată pe 3 niveluri din care primele două (etaj 1 şi etaj 2) cu rol în distribuţia verticală şi orizontală a publicului, pentru acces în sectoarele din sală şi anexele aferente, şi un ultim nivel ce adăposteşte un spaţiu panoramic, atât spre sală, cât şi spre apus şi râul Someş cu rol în evacuarea de urgenţă. - Zona Sportivilor şi a anexelor sălii, dispusă la parter pe trei laturi va cuprinde: 2 vestiare pentru două echipe, birouri antrenori, săli de discuţii, medic, teste antidoping, sală de antrenamente cu anexe de depozitare, depozite pentru echipament de sală. În această zonă sunt dispuse şi un restaurant public şi o zonă cu spaţii comerciale închiriabile, ambele cu acces separat din exterior. - Zona spaţiilor tehnice, adiacentă celei pentru sportivi, va cuprinde spaţii pentru depozite sală, depozite generale, centrale termice şi de tratare, centrale de ventilaţie, camera pompelor, bazin de apă, cameră tablou electric general, cameră curenţi slabi, cameră curăţenie.
Sala va fi construită la standarde internaţionale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de competiţii sportive şi activităţi. Sala Polivalentă are un teren de joc ce poate fi extins prin gradene retractabile, de la 30 m x 47 m, la 38 m x 56 m, pentru a permite practicarea mai multor sporturi.
Proiectarea şi execuţia se vor face astfel încât sala să fie omologabilă internaţional pentru baschet, volei, handbal, gimnastică, box, judo, karate sau scrimă. De asemenea, se mai pot găzdui următoarele activităţi: dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese internaţionale, concerte de scenă.
Viitoarea Sală Polivalentă din Cluj-Napoca va beneficia de panouri solare, sisteme de colectare a apei pluviale şi sisteme inteligente de iluminat, astfel încât costurile de întreţinere vor fi mici, iar oraşul - mai puţin poluat.
Terasa clădirii va avea un sistem de captare a apei de ploaie, ce va fi folosită apoi la toaletele din grupurile sanitare. În acest fel, se vor economisi anual 3.000 de metri cubi de apă. Pe acoperiş vor fi montate panouri solare, care vor asigura alimentarea clădirii cu apă caldă în proporţie de 70% vara, 30% primăvara şi toamna, şi 10% iarna. Panourile fotovoltaice vor fi folosite şi pentru iluminatul nocturn de siguranţă, asigurând 30% din energia necesară pentru iluminatul exterior al clădirii şi, implicit, facturi mai mici la electricitate.
"Am vrut de la bun început să facem o Sală Polivalentă cât mai modernă, dar şi cât mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Sistemele ecologice de care va beneficia noua sală, pe de o parte, vor contribui la reducerea gradului de poluare din oraş, iar pe de altă parte vor genera facturi de întreţinere, cât se poate de mici, astfel încât banii din bugetul local să poată fi folosiţi pentru noi investiţii", a declarat primarul Sorin Apostu, în cadrul conferinţei de presă de duminică.
În funcţie de evenimentul găzduit, sala îşi va schimba capacitatea, de la 6.800 de locuri la gimnastică la 7.200 la baschet, volei sau handbal. La meciuri de box vor putea asista peste 9.700 de persoane, iar la concerte peste 9.500, dintre care aproape 8.000 pe scaune.
Construcţia noii săli clujene este realizată de consorţiul format din Con-A, Intersport, Nisal, Dico şi Ţigănaş, costurile estimate fiind de aproximativ 51 milioane de lei, fără TVA.
Noua construcţie va fi amplasată chiar în vecinătatea Stadionului Cluj Arena, la doar câteva sute de metri de actuala Sală a Sporturilor Horia Demian, care are o capacitate de 2525 de locuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1008. Un depozit de muniţii al ruşilor de lângă Vovceansk a fost distrus de ucraineni / Biden cere Congresului să aloce încă 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina
-
Donald Trump, propus pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace 2025
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO