- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (19.02.2014, 10:09)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sorin Ianceu, rănit în accidentul din Apuseni, la un nou control. Medicul acuză dureri de spate şi de coaste
Medicul Sorin Ianceu, rănit în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a venit, miercuri dimineaţă, la un nou control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca, acuzând dureri de spate şi de coaste şi spunând că abia aşteaptă să se întoarcă să opereze.
Urmărește
855 afișări
Sorin Ianceu, rănit în accidentul din Apuseni, la un nou control. Medicul acuză dureri de spate şi de coaste (Imagine: Vasile Magradean/Mediafax)
Întrebat de jurnaliştii care l-au aşteptat la intrarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj cum se simte, Sorin Ianceu a spus că este "în recuperare".
"Sunt în recuperare, încet dar sigur. Mai am dureri la spate, coastele încă dor, piciorul aşteptăm să vedem cum va fi după plastia cu piele. Am venit la consult şi să vedem săptămâna viitoare o programare la intervenţia care va avea loc la picior, va fi luată piele dintr-o parte şi s-o pună deasupra plăgii, este o zonă granulară, care nu este acoperită cu piele. Mâine, în 20 februarie, voi avea ziua de naştere de o lună, pentru un bebeluş merg bine, sunt mândru că şi vorbesc", a spus Ianceu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Medicul a mai spus că îl va vizita şi pe copilotul Răzvan Petrescu, care a rămas internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, şi a spus că ţine legătura zilnic cu ceilalţi medici răniţi în accident.
Întrebat, de asemenea, cum vede, la o lună de la producerea accidentului aviatic, această experienţă, Sorin Ianceu a răspuns că trebuie să înveţe din ea tot ce se poate învăţa şi să meargă înainte.
"Nu e ceva ceva ce îţi schimbă parcursul radical în viaţă, trebuie să iei tot ce ai învăţat din această experienţă şi să pui în practică în fiecare zi", a mai spus medicul.
Chestionat, în continuare, dacă aşteaptă să se întoarcă la serviciu, Ianceu a răspuns afirmativ, precizând că vrea "sală şi bisturiu", acestea fiind singurele sale dorinţe.
"Altceva nu vreau, m-am săturat de pat, de corset, de tot. Vreau sală de operaţie, vreau înapoi acolo unde sunt eu şi pentru ce am învăţat. Aşa cum Radu Zamfir s-a întors în sală, ne vom întoarce cu toţii pe rând, mai devreme sau mai târziu. Suntem la fel de nerăbdători, pentru că acolo suntem altceva, suntem ceea ce ne-am pregătit să fim şi ceea ce ştim să fim cel mai bine", a menţionat Ianceu.
La rândul său, managerul SCJU Cluj-Napoca, Petru Şuşca, a declarat că Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni şi care a rămas internat în unitatea sanitară, va fi externat cel mai probabil în cursul zilei de vineri.
În 10 februarie, medicul Sorin Ianceu a mai venit la un control medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, la o săptămână de la externare.
În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.
Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.
Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie.
De asemenea, medicul Sorin Ianceu a fost externat în 3 februarie, iar ceilalţi doi medici răniţi în accidentul aviatic, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, au fost externaţi a doua zi, ei fiind duşi cu o ambulanţă SMURD la aeroportul din Cluj, de unde au ajuns în Capitală cu aeronava Cessna Citation donată SMURD.
Copilotul Răzvan Petrescu, în vârstă de 23 de ani, a suferit trei operaţii, iar în 13 februarie a fost mutat de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca într-un salon al Secţiei de Chirugie, evoluţia stării sale de sănătate fiind bună.
Parchetul ICCJ a dispus, în cazul accidentului aviatic din Apuseni, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, urmând să fie audiate persoanele care au coordonat zborul şi operaţiunile de alarmare, localizare şi căutare a victimelor.
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declara recent că în cazul accidentului aviatic din Apuseni pot răspunde penal atât persoane fizice, cât şi persoane juridice.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe