- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sorin Pandele, trimis în judecată pentru un abuz în serviciu
Deputatul PDL Sorin Andi Pandele a fost trimis în judecată pentru corupţie şi abuz în serviciu, fapte comise în perioada în care a deţinut funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeş, el emiţând nelegal un titlu de proprietate pe un teren intravilan.
Sorin Pandele, trimis în judecată pentru un abuz în serviciu
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în judecată pe Sorin Andi Pandele, director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeş în perioada 2005 - 2008, actualmente deputat în Parlamentul României, pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, a informat, miercuri, Biroul de presă al DNA.
Totodată, în acest caz vor fi judecaţi şi Costel Zamfir - fost primar al comunei Bradu, judeţul Argeş (în perioada 2000 - 2008), pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Potrivit rechizitoriului, în 27 septembrie 2007, în baza unei înţelegeri anterioare, Sorin Pandele ar fi primit de la Elena Păun suma de 190.000 de lei "pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de director al OCPI Argeş, în sensul emiterii, în mod nelegal, a unui titlu de proprietate".
Astfel, în cursul lunii ianuarie 2006, Pandele, în calitate de director al OCPI Argeş şi de membru al Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Argeş, ar fi dispus în mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate inculpatei Păun, pentru un teren intravilan în suprafaţă de 1,1953 de hectare (menţionat scriptic ca fiind amplasat pe teritoriul comunei Bradu, în realitate amplasat în municipiul Piteşti), semnând acest titlu, deşi avea cunoştinţă despre faptul că aceasta nu formulase cerere în nume propriu şi nu-i fusese validat dreptul de reconstituire a suprafeţei de teren respective. După redactarea titlului, inculpatul l-a înaintat Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Argeş în vederea definitivării procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate.
Ulterior emiterii acestui titlu, în cursul lunii mai 2007, în mod nelegal, Pandele ar fi dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document cu consecinţa modificării teritoriului administrativ unde se afla amplasat terenul, prin înlocuirea comunei Bradu cu municipiul Piteşti, inclusiv vecinătăţile, toate aceste corecturi fiind certificate de către directorul OCPI Argeş.
La realizarea acestui scop a contribuit şi inculpatul Zamfir Costel care, în calitate de primar al comunei Bradu-judeţul Argeş şi de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar Bradu, ar fi falsificat mai multe documente (trei procese verbale de punere în posesie şi două fişe cu date) care au stat la baza emiterii titlului de proprietate şi la efectuarea corecturilor.
La rândul său, Păun ar fi falsificat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru a da o aparenţă de legalitate emiterii, în mod fraudulos, a acestui titlu. În plus, aceasta ar fi folosit această cerere la Judecătoria Piteşti, într-un proces civil în care proprietarii de drept ceruseră constatarea nulităţii titlului de proprietate, cât şi cu ocazia efectuării cercetărilor în prezenta cauză penală.
Pentru a câştiga procesul civil, Păun ar fi oferit o sumă unei angajate a Primăriei Bradu pentru a falsifica o adresă.
Prejudiciul cauzat de inculpaţi în dauna Primăriei municipiului Piteşti şi persoanelor fizice, proprietari în mod legal ai terenului, este în sumă totală de 530.497 de lei.
În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei părţi din terenul ce i-a fost atribuit în mod nelegal inculpatei Păun.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO