SOS Satele Copiilor, de 25 de ani în România. Tânără: Am învăţat ce înseamnă să ai o familie

SOS Satele Copiilor nu e doar o organizaţie care oferă copiilor orfani o familie, dar le oferă şi o a doua şansă, susţin beneficiarii proiectului, precizând că datorită programului au reuşit să să-şi depăşească limitele. Aceştia s-au reunit la gala ce aniversează 25 de ani de când SOS e în România.

Urmărește
920 afișări
Imaginea articolului SOS Satele Copiilor, de 25 de ani în România. Tânără: Am învăţat ce înseamnă să ai o familie

SOS Satele Copiilor, de 25 de ani în România. Tânără: Am învăţat ce înseamnă să ai o familie

Organizaţia SOS Satele Copiilor nu ajută doar copiii orfani, dar şi pe cei care se află în familii defavorizate.

“Astăzi suntem aici pentru că ne-am îndeplinit misiunea, pentru că împreună am reuşit. (...) 450 de copii au crescut în satele SOS, sunt tare mândră de ei. Sunt oameni realizaţi, oameni pe care îi întâlniţi pe stradă, dar nu ştii că sunt de la SOS. (...) Suntem mândri de ei. (...) Mai sunt 172 de copii şi încă 800 în familiile defavorizate, care au nevoie de noi”, a spus preşedintele organizaţiei neguvernamentale SOS Satele Copiilor, Diana Podaru.

Unul dintre ambasadorii organizaţiei SOS Satele Copiilor este Andreea Bălan, care spune că a ajuns pentru prima dată în satul SOS din Bucureşti la un eveniment al beneficiarilor.

“Copiii îşi serbau ziua de naştere, iar eu eram o surpriză pentru ei, trebuia să cânt. S-au bucurat când m-au văzut. În casă am cunoscut-o pe mama Lucreţia şi nu voi uita niciodată căldura cu care m-a îmbrăţişat şi candoarea cu care povestea despre fiecare copil în parte. (...) Consider că aceste mame sunt adevărate eroine, renunţă la vieţile lor şi-şi dedică tot sufletul şi toată dragostea şi viaţa în creşterea acestor copii. Părinte este acel care te creşte, nu acel care te naşte.(...) Alături de aceşti copii şi eu copilăresc. Mă joc alături de ei şi îmi trăiesc copilăria pe care nu am trăit-o pentru că am fost pe scenă”, a spus Andreea Balan, unul din ambasadorii proiectului.

În Bucureşti, Sibiu şi Bacău, există trei astfel de sate sociale, din care fac parte circa 200 de copii. Organizaţia poate admite copii cu vârsta de cel puţin trei ani. Din 2019, finanţarea acestui proiect va fi doar internă, ceea ce înseamnă că ONG-ul va trebui să acopere 83% din finanţare, 17% fiind acoperite de stat.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici