SOS Satele Copiilor: Mai multe familii se vor muta dintr-o localitate rurală în apartamente utilate

Mai multe familii din cadrul SOS Satele Copiilor se vor muta în apartamente complet utilate din Bacău, în prezent ele locuind într-o localitate rurală. Acţiunea face parte din proiectul „Servicii diversificate şi adaptate nevoilor copiilor" şi are scopul de a oferi familiilor mai multe oportunităţi.

Urmărește
698 afișări
Imaginea articolului SOS Satele Copiilor: Mai multe familii se vor muta dintr-o localitate rurală în apartamente utilate

SOS Satele Copiilor: Mai multe familii se vor muta dintr-o localitate rurală în apartamente utilate

Proiectul „Servicii diversificate şi adaptate nevoilor copiilor din judeţul Bacău” implementat de organizaţia SOS Satele Copiilor şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului oferă şansa mai multor familii SOS să se mute în apartamente complet utilate din oraşul Bacău. Acestea locuiesc, în prezent, într-o localitate rurală.

Reprezentanţii proiectului susţin că scopul principal al proiectului este de a oferi copiilor accesul la mai multe şcoli, servicii specializate de sănătate, activităţi extracurriculare diversificate, posibilitatea de a socializa şi de a-şi face noi prieteni, o reţea de transport şi aprovizionare.

„Proiectul pe care SOS Satele Copiilor România îl implementează în Bacău este menit să aducă un plus de calitate în viaţa de zi cu zi a copiilor si tinerilor. Este firesc şi ne bucurăm că la nivelul municipiului Bacău, unul din partenerii noştri implementează un proiect care are la baza prevederile Convenţiei ONU privind drepturile copilului şi care răspunde priorităţilor asumate la nivel naţional de către ANPDCA”, a declarat reprezentantul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, Daniela Ţîţaru.

Reprezentanţii Organizaţiei SOS Satele Copiilor precizează că demersurile vin după ce copiii şi mamele SOS au semnalat mai multe probleme.

“Copiii nostri realizează care sunt noile oportunităţi, aşadar sunt foarte curioşi de tot ce este nou şi sunt dornici să interacţioneze cu alţi copii, să se joace şi să lege cât mai multe prietenii. În prezent sunt cinci copii care fac naveta la Bacău pentru a urma ciclul gimnazial şcolar. Tot ce ne dorim este să putem să oferim tuturor şanse egale la un viitor mai bun. Sigur că orice schimbare presupune o încărcare emoţională şi un strop de nostalgie, dar în acelaşi timp aduce cu sine deschiderea unor noi orizonturi”, a declarat directorul programului SOS Satele Copiilor din Bacău, Rodica Marinoiu.

În cadrul proiectului care va fi implementat cel târziu în anul 2019, organizatorii îşi propun să extindă programul de susţinere a familiilor social-vulnerabile în şase comunităţi rurale din judeţul Bacău. Astfel, familiile cu risc crescut de separare din localităţile vizate vor primi consiliere şi ajutor de la specialişti.

În Bucureşti, Sibiu şi Bacău, există trei sate sociale, din care fac parte circa 200 de copii. Aceştia locuiesc câte şase într-o casă alături de o mamă SOS. Organizaţia poate admite copii cu vârsta de cel puţin trei ani. Costurile acestui proiect vor fi acoperite în proporţie de 75% de către SOS Satele Copiilor Olanda, iar 25% din activităţi de strângere de fonduri la nivel local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici