- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Soţia directorului firmei Citadin, subordonată Primăriei Iaşi, audiată în dosarul Cordunenilor
Soţia directorului societăţii Citadin, unitate subordonată Primăriei Iaşi, şi administratorul unei firme de taximetrie se află printre cei audiaţi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Iaşi în dosarul clanului Corduneanu, în care au fost puse sub învinuire 30 de persoane.
Soţia directorului firmei Citadin, subordonată Primăriei Iaşi, audiată în dosarul Cordunenilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Audierile au început duminică după-amiază la sediul IJP Iaşi şi sunt coordonate de procurori ai DIICOT, anchetatorii estimând că acestea se vor finaliza după miezul nopţii.
În total, vor fi audiate peste 100 de persoane, printre acestea figurând şi Felomela Neculau, expert contabil, soţia directorului societăţii Citadin, unitate care se ocupă de asfaltarea drumurilor şi se află în subordinea Primăriei Iaşi. De asemenea, este audiat în acest dosar şi Mircea Manolache, administratorul unei firme de taximetrie din Iaşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Surse din rândul anchetatorilor afirmă că Felomela Neculau ar fi lucrat pe post de contabil la două firme private apropiate clanului Corduneanu din Iaşi şi că ea ar fi eliberat mai multe adeverinţe contabile pentru obţinerea unor credite bancare în valoare totală de 200.000 de lei.
Aceleaşi surse au precizat că în cursul nopţii de duminică spre luni câteva zeci de persoane vor fi duse în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
Liderul clanului Cordunenilor, Bogdan Constantin, alături de alte 29 de persoane, a fost pus oficial sub acuzare de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi, care au făcut, duminică, 47 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea grupului infracţional organizat cunoscut drept clanul Cordunenilor.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea a acţionat în perioada 2006- 2009, atât pe teritoriul României, cât şi transfrontalier, membrii grupului infracţional organizat fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, victimele fiind exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă, infracţiuni informatice şi fraude economice, obţinând credite prin folosirea de acte false şi persoane interpuse, racolate în acest scop.
În urma celor 47 de percheziţii domiciliare făcute în Iaşi şi Braşov şi la care au participat aproximativ 400 de poliţişti şi jandarmi au fost duse la audieri peste 110 persoane, dintre acestea fiind puse sub învinuire 30 de persoane, membri ai clanului Cordunenilor.
Conform DIICOT, liderul clanului este Bogdan Constantin, "baza grupului fiind formată din membri ai familiei Corduneanu", iar prejudiciul produs de membrii grupării prin săvârşirea infracţiunilor de crimă organizată este de ordinul milioanelor de de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO