Soţia lui Sile Cămătaru: Am vrut să mă sinucid după ce procurorii şi poliţiştii l-au ridicat de acasă

Soţia lui Sile Cămăratu, Mirela Balint, a spus luni că s-a gândit să se urce pe cea mai înaltă clădire şi să se arunce în gol după ce procurorii şi poliţişti l-au ridicat de acasă, precizând că ştie că soţul ei că nu este "uşă de biserică", dar nu este atât de periculos cum susţin anchetatorii.

Urmărește
621 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Sile Cămătaru: Am vrut să mă sinucid după ce procurorii şi poliţiştii l-au ridicat de acasă

Sile Cămătaru (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Am vrut să mă arunc de pe cea mai înaltă clădire. Am şapte copii cu acest om şi vă spun că nu a făcut rău la nimeni. Arestarea lui s-a făcut pentru că este un om cunoscut, în această perioadă de a alege procurorul şef al DIICOT, care trebuie să-şi facă imagine", a spus soţia lui Sile Cămătaru.

Mirela Balint a spus că ştie despre soţul ei că nu este "uşă de biserică", dar că acesta nu este nici pe departe atât de periculos cum s-a afirmat despre el.

Ea a mai spus că a fost la arest la Sile Cămătaru şi acesta a sfătuit-o să nu-l mai viziteze, pentru că s-ar putea ca autorităţile să îi facă rău.

Liderii clanului Cămătarilor, Ion şi Vasile Balint, precum şi Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în urma unei decizii din 23 februarie a Tribunalului Bucureşti.

Instanţa a mai dispus emiterea unor mandate de arestare pentru Mario Nuţu Balint, Andrei Cristian Bădulă (implicat în scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal pe Eugen Preda), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicuşor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Dănuţ Ion, Dragoş Florin Broşteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionuţ Stoica, Eugen Pârvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Buşă, Marian Sârbu, Alexandru Răzvan Vasile, Constantin Neaţă, Geanina Narcisa Barbu, Gigi Daniel Chiras, Licuţă Udilă, Adrian Răducu Bică şi Bogdan Dumitrache.

Deciziile Tribunalului Bucureşti de arestare a celor 29 de membri ai celor mai influente grupări interlope din Bucureşti pot fi contestate la Curtea de Apel Bucureşti.

Cei 29 de membri ai grupărilor Cămătarii şi Sportivii au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în urma celor 115 percheziţii care au avut loc vineri, de la locuinţele suspecţilor fiind ridicate sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

În această cauză se fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Trei comisari de la Garda Naţională de Mediu (GNM) au descins luni, în jurul orei 15.00, alături de reprezentanţi ai Poliţiei, pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, pentru a face verificări privind deţinerea unor animale sălbatice, printre care urşi, lei şi cerbi, potrivit reprezentanţilor GNM.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că, în urma percheziţiilor făcute vineri, la ferma lui Nuţu Cămătaru au găsit doi urşi, patru lei, doi cerbi carpatini, 20 de câini de rasă, 30 de cai de rasă, dintre care unii sunt pursânge olandezi al căror preţ ar ajunge la 100.000 de euro, precum şi mai multe păsări exotice.

Totodată, anchetatorii au găsit pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru un cal tranşat, despre care acesta ar fi spus că era bătrân şi foarte bolnav, fiind tranşat pentru a fi dat de mâncare animalelor pe care le deţine.

Constantin Zaharia, vărul fraţilor Cămătaru, a spus că animalele sălbatice de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru sunt deţinute legal, iar din 2004 au fost mai multe controale ale autorităţilor, care au constatat că acestea sunt deţinute legal.

"Nuţu este pasionat de creşterea animalelor. Încă de când era mic avea cai, iar în urmă cu 12-13 ani a început să achiziţioneze animale sălbatice. A avut lei, tigri şi pantere, însă nu a ţinut niciun animal pe care nu l-a putut deţine legal", a spus Constantin Zaharia, în faţa casei lui Nuţu Cămătaru.

Zaharia a mai spus că, în opinia lui, Nuţu şi Sile Cămătaru au fost arestaţi ca urmare a unei "răzbunări politice", de către cineva care "se ţine de capul lor".

Constantin Zaharia a explicat şi motivul pentru care s-a găsit carne de cal în locuinţa lui Nuţu Cămătaru, spunând că a fost vorba despre un cal bolnav, care a fost eutanasiat cu acte în regulă, iar mai apoi tranşat pentru a fi dat de mâncare animalelor sălbatice.

În legătură cu informaţiile privind existenţa unei camere de tortură pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, Zaharia a spus că acesta este un zvon inventat de anchetatori pentru a fi discreditat vărul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici