Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi şi alte cinci persoane, arestaţi pentru evaziune de patru milioane euro

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Ştefan Tache, soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, şi a altor cinci persoane, în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetări pentru o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro.

Urmărește
496 afișări
Imaginea articolului Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi şi alte cinci persoane, arestaţi pentru evaziune de patru milioane euro

Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi şi alte cinci persoane, arestaţi pentru evaziune de patru milioane euro (Imagine: Shutterstock)

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii au făcut joi 56 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Călăraşi, Dâmboviţa şi Teleorman, la locuinţele membrilor unui grup infracţional care ar fi produs o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, în urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT - Structura Centrală au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emiţând ordonanţe de reţinere pentru şase dintre acestea, printre care şi soţul Sandei Ladoşi, Ştefan Tache.

Procurorii DIICOT au cerut vineri Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor şase persoane reţinute pentru evaziune fiscală. Instanţa a admis sâmbătă propunerea procurorilor şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Anchetatorii au găsit la percheziţii mărfuri tranzacţionate ilegal, nouă puşti de vânătoare şi trei pistoale cu aer comprimat. Unele bunuri care aparţin suspecţilor şi părţilor responsabile civilmente au fost puse sub sechestru asigurător.

În acest dosar, procurorii DIICOT - Structura Centrală cercetează 11 persoane suspectate că au constituit în Bucureşti un grup de criminalitate organizată care, prin circuite financiare fictive derulate prin mai multe firme, a făcut achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii.

Membrii grupului infracţional au vândut apoi materialele de construcţii în România, dar au înregistrat operaţiuni nereale în evidenţele contabile ale unui număr de 18 societăţi comerciale pe care le controlau, pentru a reduce valoarea reală a TVA, a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, o primă categorie de societăţi a fost utilizată în calitate de client intracomunitar, pentru achiziţiile intracomunitare de materiale de construcţii, şi respectiv de furnizor naţional.

O a doua categorie de societăţi comerciale a fost folosită pentru crearea de circuite financiare fictive, respectiv derularea de operaţiuni fictive pentru a evidenţia în actele contabile ale societăţii care realizează achiziţii intracomunitare cheltuieli nereale, diminuând astfel cuantumul TVA colectată.

O a treia categorie de societăţi comerciale - adevărate "fabrici de facturi", conform procurorilor - a fost utilizată pentru a emite facturi fictive care să permită societăţilor din primele două categorii să dispună transferul unor sume de bani în contul acestora, retrase ulterior în numerar de către membrii grupării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici