- Home
- Social
- BAIA MARE, (05.03.2020, 17:04)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Soţul Sorinei Pintea: Asist cum este omorâtă soţia mea, ceas cu ceas
- Potrivit unei scrisori deschise, transmise joi, de Ovidiu Goga, viaţa soţiei sale s-a schimbat dramatic în rău din punctul de vedere al sănătăţii după ce au avut loc percheziţiile DNA.
- Acesta a susţinut că un profesor de la Spitalul Colentina a spus că a avut în toată cariera lui 5 pacienţi cu dermatomiozită, din care 2 au murit.
- Soţul Sorinei Pintea reclamă faptul soţia sa trebuia să fie internată, aşa arestată cum era, să îi fie făcute analizele complete, iar procurorii trebuiau să nu intervină deloc sau să se asigure că personalul medical face totul pentru ca pacientul să fie corect tratat.
Urmărește
7646 afișări
Soţul Sorinei Pintea: Asist cum este omorâtă soţia mea, ceas cu ceas
Soţul Sorinei Pintea, Ovidiu Goga, susţine, într-o scrisoare deschisă, transmisă joi, că soţia lui este omorâtă, ceas cu ceas, de agresivitatea procurorilor şi de teama medicilor de a interveni.
Potrivit unei scrisori deschise, transmise joi, de Ovidiu Goga, viaţa soţiei sale s-a schimbat dramatic în rău din punctul de vedere al sănătăţii după ce au avut loc percheziţiile DNA.
„Începând cu 28 februarie 2020, ziua în care Sorina m-a sunat şi mi-a sus că DNA este la ea în birou, viaţa ei s-a schimbat radical. Pe parte judiciară, desigur că se vor administra probe şi se vor aduce argumente de ambele părţi, după care instanţa se va pronunţa, iar viaţa personală şi profesională sperăm să se refacă la un nivel cât mai decent curând. Însă în rău s-a schimbat dramatic viaţa din punctul de vedere al sănătăţii ei. Sorina poate păţi oricând - dacă reapar sau se intensifică cauzele ce au declanşat dermatomiozita - ceva ireversibil, atât din cauza bolii în sine, cât şi din cauza creşterii dozelor în tratament (scăderea puternică a capacităţii de a respira, afectarea inimii până la imposibilitatea de a mai susţine circulaţia sângelui, infecţii generalizate pe fond de imunitate minimă, ajungerea în scaun cu rotile din cauza necrozei muşchilor, imposibilitatea de a se mai hrăni independentă din cauza necrozei esofagului, diabet sever şi deces)”, se arată în scrisoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Acesta a susţinut că un profesor de la Spitalul Colentina a spus că a avut în toată cariera lui 5 pacienţi cu dermatomiozită, din care 2 au murit.
„Şi câţi medici au expertiză pe o boală care afectează 10 oameni dintr-un milion? Nu e ca un infarct sau cancer în stadiu terminal în care mori subit sau mai ai x luni de trăit. Nu. Dacă nu funcţionează tratamentul sau nu îl adaptezi urgent la deteriorări ale situaţiei tale, te stingi pe picioare treptat, până ajungi paralizat, hrănit prin tub şi intubat pentru respiraţie. Asta se poate întâmpla şi în 2 – 3 ani. Fireşte că nu orice medic şi, cu atât mai puţin un procuror, un judecător sau un poliţist pot observa asta sau îşi pot da seama că ai început uşor-uşor să aluneci pe panta fără de întoarcere. Sorina poate muri acasă, după ce iese din arestul preventiv, înainte să se pronunţe instanţa şi nimeni nu va fi vinovat, pentru că nimeni nu va şti”, a scris Goga.
Acesta a explicat că recăderea în boală a Sorinei Pintea a început în 28 februarie 2020, iar neintervenţia prin internare şi suport atent, permanent şi înalt calificat în zilele imediat următoare „sunt cauza morţii ei sau doar a unei chinuite vieţi în scaun cu rotile cu respiraţia pe sfert din cât ar trebui, viaţă care oricum nu durează cât a unui om sănătos”.
„În fiecare zi din 28 februarie 2020 în arest a început degradarea fizică, pe fondul stresului atât psihic, cât şi fizic. A dormit 4 ore în intervalul vineri 28 februarie ora 2.00, moment al nopţii în care ia pastila de cortizon zilnic şi de la care nu a mai putut dormi în acea noapte a zilei 1 a acuzării - şi sâmbătă 29 feburarie ora 21.20. Nu vreau să exagerez şi să spun că a avut, poate, o presimţire, dar şi când avea insomnii de durere tot mai adormea pe la 6-7 dimineaţa. Acum nu, s-a dus la serviciu la 7,45 aşa nedormită. (…) Iar în boala ei, medicii recomandă regim de 8 ore somn/8 ore activitate/8 ore odihnă, pentru a evita recăderi, reapariţii ale simptomelor severe ale bolii”, a menţionat Ovidiu Goga.
Acesta a povestit că, miercuri, soţia sa i-a spus că a fost şocată şi îngrozită de teama personalului medical faţă de anchetatori/poliţişti. „Conferenţiarul, la analiza radiologică a esofagului, i-a chemat efectiv pe gardienii care o însoţeau şi le-a spus precipitată ceva de genul <vedeţi, vedeţi şi dumneavoastră că are obstrucţie pe esofag, da?!>, ca să se justifice pentru ce va scrie în foaie Sorinei, să nu aibă cumva reclamaţii/discuţii pe viitor. Tot personalul medical era atât de timorat încât nici nu discutau cu ea şi nici măcar nu o priveau, decât fugitiv. Se poate să uiţi că eşti medic şi că trebuie să îţi faci datoria faţă de oricine dacă nu sună cineva înainte să îţi atragă atenţia în sensul <Aveţi grijă cum procedaţi, să nu cumva să considerăm că aţi favorizat-o pe doamna Pintea?> Eu nu cred”, a mai spus Ovidiu Goga.
Acesta a afirmat că avocatul Sorinei Pintea i-a spus că aceasta are tulburări de înghiţire.
„Aici, practic, s-a rupt filmul pentru intervenţia corectă şi la timp pentru evitarea recăderii dermatomiozitei la Sorina. Apoi, fără suportul specialiştilor care îi cunosc istoricul, doamna profesor şi colegii ei de la spitalul Sfânta Maria, sănătatea Sorinei s-a înrăutăţit rapid şi inevitabilul s-a produs, acum este în dermatomiozită cu recădere, care generată fiind de la început, încă din iulie-august, de stres şi oboseală, odată ce revine factorul declanşator, atâta timp cât acesta se menţine, tratamentul şoc, oricare, are foarte puţine şanse de a duce la recuperare sau la oprirea decesului”, a mai susţinut Ovidiu Goga.
Soţul Sorinei Pintea reclamă faptul soţia sa trebuia să fie internată, aşa arestată cum era, să îi fie făcute analizele complete, iar procurorii trebuiau să nu intervină deloc sau să se asigure că personalul medical face totul pentru ca pacientul să fie corect tratat.
Ovidiu Goga a mai explicat că, marţi, soţiei sale i-au reapărut pete pe frunte, negre, iar miercuri şi vasculita pe picioare.
„Asist cum este omorâtă soţia mea, ceas cu ceas, prin agresivitatea organelor de urmărire penală şi teama medicilor de a interveni. Şi cât bine a făcut Sorina oamenilor şi României! Iar acum nu se găseşte un loc în spitalele publice ale României (ea nu a vrut să fie tratată într-un spital privat şi nici în străinătate şi insistă în acest lucru), pentru Sorina Pintea? (…) Asta s-a întâmplat şi se întâmplă cu un om bolnav suspect de o infracţiune, care, întâmplător, a făcut şi mult bine românilor şi României ca demnitar, ba chiar, paradoxal, a ajutat cel mai mult sistemul medical public, care acum îl respinge de frica DNA sau mai ştiu eu a cui”, a menţionat Ovidiu Goga.
Acesta a făcut apel ca soţia sa să fie salvată şi tratată medical corect.
Ovidiu Goga a mai precizat că dermatomiozita Sorinei Pintea este o boală autoimună rară şi foarte gravă cu care este diagnosticată din 5 noiembrie 2019 şi care era sub control. Tratamentul medicamentos era atent urmărit şi adaptat săptâmânal de echipa de medici de la Baia Mare, sub supravegherea doctorului Ruxandra Ionescu de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, cu cea mai mare competenţă din ţară în dermatomiozită.
Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Demisia Sorinei Pintea din funcţia de manager al Spitalului din Baia Mare a fost înregistrată la Consiliul Judeţean Maramureş
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20