Specialiştii vor identifica în baza ADN-urilor bebeluşii decedaţi şi vor da corpurile familiilor
Analizele genetice au fost finalizate, iar criminaliştii le-au luat de la Institutul de Criminalistică al Poliţiei Române, ADN-urile celor patru bebeluşi decedaţi în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti urmând a fi comparate, joi, pentru identificare, apoi corpurile vor fi date familiilor.
Specialiştii vor identifica în baza ADN-urilor bebeluşii decedaţi şi vor da corpurile familiilor (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)
Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că testele ADN au fost finalizate, iar după identificarea bebeluşilor decedaţi, în baza acestor analize genetice, vor fi eliberate de medicii legişti cerficatele constatatoare a cauzelor morţii, în baza cărora se vor emite certificatele de deces.
Corpurile micuţilor se află la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde se face identificarea "cu certitudine", în jurul prânzului urmând a fi date familiilor.
Cei patru micuţi au murit în urma unei explozii puternice care s-a produs, luni după-amiaza, la Maternitatea Giuleşti, în secţia de terapie intensivă, unde se aflau 11 bebeluşi născuţi prematur.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Trei bebeluşi cu afecţiuni cardiorespiratorii au murit luni seara, iar un al patrulea a decedat marţi dimineaţa, aceştia fiind duşi la INML pentru efectuarea necropsiilor.
Un al cincilea bebeluş a decedat în noaptea de miercuri spre joi.
Explozia produsă în Secţia Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat o explozie urmată de incendiu, în camera respectiv, care are o suprafaţă de 30 de metri pătraţi.
Bebeluşii au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu.
Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, profesor doctor Dan Enescu, a declarat că la arsurile de 50 la sută pe corp se adaugă 15 la sută arsuri ale căilor respiratorii superioare, astfel că şansele de supravieţuire ale copiilor sunt minime. Mai mult, patru dintre bebeluşi, cu arsuri pe 70-80 la sută din suprafaţa corpului sunt intubaţi, declara Dan Enescu.
Şeful Departamentul Arsuri al Universităţii din Tel Aviv, Haik Joseff, alături de mai mulţi specialişti israelieni în domeniu, a venit la Bucureşti, pentru a vedea copiii şi a exprima o a doua opinie.
"Îl cunosc pe profesorul Enescu am discutat de multe ori, am venit să-i dăm o mână de ajutor prietenului de aici. Aici am găsit o echipă de profesionişti care lucrează ca atare. Toţi trebuie să înţeleagă că aceste cazuri sunt foarte grave şi că există risc. Nu cred că mai putem face ceva aici, i-am văzut pe copii, starea lor se poate schimba de la un minut la altul, dar sunt îngrijiţi de o echipă profesionistă. Am îngrijit copii mici, prematuri, dar nu am văzut atât de multe cazuri la un loc", a spus medicul israelian.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO