"După această majorare, care a început în octombrie, creşterea pentru grupele de muncă a fost de opt la sută. Este o cifră semnificativă şi ceea ce s-a votat în Parlament este acelaşi lucru care s-a întâmplat cu salariile profesorilor. Deşi între Guvern şi sindicate se stabilise şi se convenise ca această creştere a salariilor profesorilor să fie de nouă la sută, lucru care se şi întamplă din această lună, în Parlamnet s-a plusat până la 50 la sută. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu grupele de muncă. Deşi exista Ordonanţa 100 (OUG 100/2008 – n.r.), care a început să funcţioneze în octombrie, în Parlament s-a plusat", susţine ministrul Mariana Câmpeanu.
Demnitarul a amintit că efortul bugetar pentru aplicarea prevederilor votate în Parlament privind pensiile este de la 250 de milioane de euro la 800 de milioane de euro anual.
Totodată, ministrul Muncii a precizat că, până în luna decembrie a acestui an, inclusiv, se va aplica OUG 100/2008, iar din ianuarie, persoanele care, potrivit legii votate de Parlament, vor avea de primit drepturi în plus, "vor primi restanţele respective".
Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea Guvernului privind neconstituţionalitatea adoptării legii privind majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă, judecătorii constituţionali apreciind că sunt constituţionale modificările aduse Legii 19/2000.