- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Spiru Haret" a dat în judecată MECI şi Guvernul
Conducerea Universităţii "Spiru Haret" a anunţat, luni, că a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru promovarea HG 749/2009 care elimină instituţia de pe lista celor acreditate sau care pot funcţiona provizoriu şi care interzice organizarea admiterii în anul universitar 2009-2010.
"Spiru Haret" a dat în judecată MECI şi Guvernul
Acţiunea a fost introdusă la Curtea de Apel Bucureşti.
Lectorul instituţiei de învăţământ superior, Aurelian Bondrea, a spus că Universitatea "Spiru Haret" funcţionează legal şi că, în consecinţă, toate diplomele eliberate de programele şi specializările instituţiei sunt legale, întrucât au acreditare sau autorizare provizorie de funcţionare.
Bondrea a precizat că decizia ministrului Ecaterina Andronescu este abuzivă şi ilegală, iar prin hotărea de Guvern, care este act administrativ, se încearcă eliminarea universităţii din competiţia cu instituţiile de învăţământ superior de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
"Ministerul vede Universitatea «Spiru Haret» un adevărat competitor şi de aceea, prin hotărârea de Guvern promovată, a vrut să elimine acest competitor lăsând loc instituţiilor private ale statului. Mă refer la faptul că instituţiile de învăţământ superior de stat organizează învăţământ cu taxă ceea ce contravine legislaţiei în vigoare", a precizat lectorul.
Bondrea a spus, de asemenea, că, potrivit legii învăţământului republicată, instituţiile de învăţământ superior care au cursuri de zi acreditate sau autorizate provizorii pot organiza cursuri la seral cu frecvenţă redusă sau la distanţă.
"Aceste condiţii sunt îndeplinite de către Universitatea «Spiru Haret», care are cursuri de zi acreditate sau autorizate provizoriu în structura cărora a creat şi învăţământ seral, fără frecvenţă sau la distanţă. Totodată, centrele pentru învăţământ la distanţă incriminate de ministrul Educaţiei nu sunt programe şi specizalizări, ci sunt platforme tehnologice care permit tinerilor din diverse reşedinţe de judeţ şi din mari capitale occidentale să studieze on-line cu profesorii de la facultăţile acreditate", a adăugat lectorul. El a precizat că pentru aceste platforme tehnologice nu are nevoie de acreditare academică.
Totodată, Bondrea a menţionat faptul că instituţia a început un proces de evaluare externă prin intermediul Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA) în 2008-2009, dar că acesta a fost oprit de către Ministerul Educaţiei şi ARACIS.
Lectorul a ţinut să precizeze că ministrul a luat o hotărâre abuzivă şi ilegală, motiv pentru care va acţiona în instanţă Ministerul Educaţiei şi Guvernul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10