- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spitalele din Arad nu vor deveni cămine de bătrâni, dar două se reprofilează şi primesc finanţare
Cele trei spitale din judeţul Arad care trebuiau închise nu vor deveni cămine pentru bătrâni, dar două dintre ele vor avea în continuare finanţare de la Ministerul Sănătăţii, pentru că vor fi reprofilate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Reprezentanţii autorităţilor judeţene din Arad au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în urma reorganizării sistemului sanitar, spitalele din Sântana, Gurahonţ şi Chişineu-Criş au fost desfiinţate prin hotărâri ale consiliilor locale, însă două vor fi reprofilate şi vor avea în continuare finanţare guvernamentală.
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat că spitalul din Sântana va funcţiona ca un Centru de Primire Urgenţe, în structura UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, urmând să fie finanţat şi dotat de Ministerul Sănătăţii.
De asemenea, în imobilul fostului spital din Sântana se va înfiinţa o substaţie a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad.
În ceea ce priveşte spitalul din Gurahonţ, clădirea acestuia a fost preluată de Consiliul Judeţean Arad pentru o perioadă de 20 de ani, urmând ca aici să se înfiinţeze o secţie de pneumologie. Aceasta va funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi va primi finanţare în continuare.
Tot la Gurahonţ, se va înfiinţa fie o cameră de gardă, fie un centru de permanenţă.
"Noile structuri medicale vor absorbi în totalitate personalul sanitar de specialitate şi vor asigura un act medical de calitate cetăţenilor din aceste zone", a declarat Ioţcu.
Autorităţile nu au precizat ce se va întâmpla cu spitalul din Chişineu-Criş, pentru că administraţia locală nu a aprobat transformarea în cămin de bătrâni.
Potrivit conducerii Consiliului Judeţean, asistenţa medicală de urgenţă în zona Chişineu-Criş va fi asigurată de o substaţie a Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi de o unitate SMURD.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul din Chişineu-Criş, Gheorghe Burdan (PSD), a spus că nu ştie ce se va întâmpla cu imobilul fostului spital şi a refuzat să facă alte comentarii, spunând că este "sătul de acest subiect".
Referitor la angajaţii celor trei unităţi, Nicolae Ioţcu a spus că aceştia au fost redistribuiţi, în cea mai mare parte. Din 110 angajaţi, 96 au depus cereri pentru transfer la alte unităţi, 85 de cereri fiind aprobate. Dintre cei 11 angajaţi nerepartizaţi până în prezent, nouă sunt medici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO