Spitalele din Buftea şi Periş vor fi redeschise, ca secţii externe ale Spitalului Judeţean Ilfov

Consilierii judeţeni ilfoveni au decis, marţi, cu unanimitate de voturi, ca spitalele din Periş şi Buftea să fie redeschise şi să funcţioneze ca secţii externe ale Spitalului Judeţean Ilfov, cu un număr cumulat de paturi de maximum 715, plafonul alocat Ilfovului, hotărârile operând după avizul MS.

Urmărește
351 afișări

"Prin cele două hotărâri adoptate în şedinţa de astăzi (marţi, n.r.), cele două spitale închise de Ministerul Sănătăţii vor deveni din nou operaţionale, ca secţii externe ale Spitalului Judeţean Ilfov", anunţă, marţi, Consiliul Judeţean Ilfov, care însă precizează că, pentru redeschiderea efectivă a unităţilor sanitare sub această nouă formă de organizare, este necesar avizul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit documentului, preşedintele CJ Ilfov ar fi cerut, în discuţiile purtate cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cu cei ai Guvernului, ca "cele două secţii externe de la Buftea şi Periş să se încadreze în numărul total de paturi alocat Ilfovului, de 715".

"Practic noi nu cerem nimic în plus, ci vrem doar să reorganizăm ceea ce avem deja alocat ca şi număr de paturi. Este incorect faţă de ilfoveni ca un spital ca cel de la Buftea - unde s-au născut anul trecut 2.800 de copii - să se închidă, mai ales că el, pe lânga maternitate, asigură şi urgenţele minore ale locuitorilor din zonă. La fel se întâmplă şi cu spitalul de la Periş, care asigură tratament oncologic bolnavilor de cancer, iar închiderea acestuia ar însemna un drum istovitor la Bucuresti pentru aceşti bolnavi", a afirmat preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, citat în comunicat.

Şeful CJ Ilfov şi-a exprimat, cu aceeaşi ocazie, speranţa că Ministerul Sănătăţii "va aviza favorabil cât mai repede" soluţia adoptată de consilieri, astfel încât cele două secţii să înceapă să funcţioneze "cât mai repede".

Consilierii judeţeni ilfoveni s-au pronunţat în unanimitate împotriva închiderii spitalelor din Buftea şi Periş la şedinţa de miercurea trecută a forului, ei stabilind ca până vinerea trecută să găsească soluţii pentru înfiinţarea unor centre medicale în parteneriat public-privat în cele două localităţi. Preşedintele Rădulescu i-a convocat la şedinţa extraordinară de miercuri şi pe managerii celor două spitale închise, precum şi pe experţii jurişti din cadrul consiliului.

"La cererea preşedintelui Cristache Rădulescu s-a decis ca până vineri, 8 aprilie, experţii consiliului, împreună cu managerii celor două spitale, să găsească o soluţie legală pentru înfiinţarea unor centre medicale în parteneriat public-privat în cele două localităţi, astfel încât cetăţenii din Ilfov să beneficieze de servicii medicale de calitate", se preciza într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Ilfov remis miercurea trecută agenţiei MEDIAFAX.

Rădulescu le-a cerut atunci specialiştilor să găsească o soluţie şi la problema păstrării locurilor de muncă ale medicilor şi asistentelor care lucrau în cele două unităţi sanitare închise. El a propus ca personalul medical să lucreze "o parte la Spitalul Judeţean Ilfov, iar o parte în cadrul azilelor de bătrâni care vor începe să funcţioneze în locul spitalelor".

Mai multe cadre medicale şi localnici din Buftea au protestat, luni, faţă de decizia de desfiinţare a spitalului din oraş, ei spunând că aceasta era singura unitate din localitate şi că nu sunt de acord să meargă până la Bucureşti pentru un tratament.

Spitalul Orăşenesc "Dr. M. Burghele" Buftea şi Spitalul Comunal Periş sunt două dintre cele 67 de unităţi sanitare desfiinţate pentru a fi transformate în cămine pentru vârstnici.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu mai plăteşte din 1 aprilie servicii medicale celor 67 de spitale reprofilate în cămine de bătrâni, funcţionarea lor în noua structură fiind asigurată de către Ministerul Muncii, chiar dacă un timp nu vor fi internaţi vârstnici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici