- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (16.08.2021, 12:25)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spitalele îşi iau măsuri de prevenire a incidentelor. Instalaţia electrică de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara este verificată
- Instalaţia electrică a Spitalului Victor Babeş din Timişoara este verificată de specialiştii de la Universitatea Politehnica Timişoara.
- Verificarea este făcută la solicitarea reprezentanţilor spitalului care spun că vor să preîntâmpine o tragedie, aşa cum s-a întâmplat în alte unităţi medicale.
Urmărește
195 afișări
Spitalele îşi iau măsuri de prevenire a incidentelor. Instalaţia electrică de la Victor Babeş este verificată: „Am asistat la mai multe tragedii în ţară”
Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara spun că vechimea instalaţiei electrice, suprasolicitarea circuitelor, prelungirea traseelor, creşterea numărului de aparate folosite în cadrul procedurilor de tratament reprezintă riscuri pentru o posibilă defecţiune a sistemului electric al unităţii sanitare.
De aceea, conducerea spitalului a cerut ajutorul specialiştilor de la Universitatea Politehnica din Timişoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
„Am asistat în ultimele luni la tragediile produse în câteva spitale din ţară din cauza suprasolicitarii sistemului electric. Colegii noştri fac în permanenţă verificări, dar circuitele electrice ale spitalului sunt învechite, sistemul electric este subdimensionat şi există, ca peste tot de altfel, atunci când vorbeşti de clădiri vechi, posibilitatea producerii unui accident. Noi am vrut să preîntâmpinăm acest lucru şi i-am rugat pe colegii de la Universitatea Politehnica să ne ajute. Am găsit imediat înţelegere şi am început colaborarea”, a anunţat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.
Specialiştii de la Politehnica din Timişoara au făcut deja primele verificări şi au descoperit un contact electric care ajunsese la o temperatură de 140 grade Celsius. Situaţia a fost remediată şi urmează înlocuirea întregului panou de alimentare.
„În contextul pandemiei şi a situaţiilor de tot felul pe care aceasta le-a creat, am avut o discuţie cu medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş, unitate medicală care întâmpina probleme cu reţeaua electrică. Colegul meu, prorectorul Sorin Musuroi, a mers la spital împreună cu o echipa a Facultăţii de Inginerie Electrică şi Energetică. Specialiştii noştri au făcut o prima evaluare a întregului sistem şi au venit cu propuneri de remediere“, a declarat Florin Drăgan, rectorul de la Universitatea Politehnica Timişoara.
În perioada următoare, specialiştii vor verifica secţiunile şi panourile din fiecare clădire a spitalului pentru a vedea solicitările electrice la care acestea sunt supuse. Pe baza acestor analize, urmează a fi luate mai multe măsuri de refacere a unor circuite sau de înlocuire a unor piese şi trasee electrice.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate