Spitalul Bagdasar-Arseni despre pilotul Cojocaru: Nu i s-a refuzat niciodată tratamentul chirurgical

Oficialii Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală susţin că pilotului Marian Cojocaru nu i-a fost refuzat "niciodată" tratamentul chirurgical şi acesta ar fi fost cel care a solicitat externarea, se arată într-un răspuns remis, joi, la solicitarea MEDIAFAX.

Urmărește
1727 afișări
Imaginea articolului Spitalul Bagdasar-Arseni despre pilotul Cojocaru: Nu i s-a refuzat niciodată tratamentul chirurgical

Spitalul Bagdasar-Arseni despre pilotul Cojocaru: Nu i s-a refuzat niciodată tratamentul chirurgical

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că Marian Cojocaru a fost adus, pe 10 iulie, în stare "gravă, intubat (stop respirator la locul accidentului), ventilat mecanic, cu politraumatism prin cădere de la alt nivel, sindrom de aspiraţie pulmonară (a aspirat apa din lac), traumatism cranio cerebral mediu, hemotorax, fractură vertebrală T12 – L1, contuzie pulmonară, fracturi costale C10 – C11".

Cei de la Bagdasar spun că pacientul a fost monitorizat şi examinat "zilnic", pe perioada internării la secţia de Terapie Intensivă. Cât despre infecţiile intraspitaliceşti pe care pilotul le-a luat în spital, reprezentanţii unităţii susţin că "era de aşteptat", ţinând cont de situaţia acestuia.

"Era de aşteptat ca la un pacient intubat în terapie intensivă cu aspirat pulmonar (sindrom Mendhelson) să intervină suprainfectarea pulmonară (bronhopneumonie) lucru pe care nu l-am negat niciodată şi pentru care s-a instituit tratament adecvat (dovada evoluţia ulterioară). După stabilizarea pacientului şi îmbunătăţirea stării generale în ziua de 28 iulie 2016 d-nul Dr. Şerban Daniel a adus la cunoştinţă soţiei pacientului îndeplinirea condiţiilor necesare pentru efectuarea intervenţiei la nivelul coloanei vertebrale. Atât pacientul, cât şi soţia au insistat pentru transferul într-o clinică din străinătate, solicitând completarea formularului E112. Motivarea refuzului de a completa formularul E112 pentru tratament medical în străinătate este legată de faptul că intervenţia chirurgicală, implantele necesare şi îngrijirea postoperatorie a pacientului Marian Cojocaru puteau fi efectuate în totalitate în Spitalul Clinic de Urgenţa Bagdasar-Arseni, echipa medicală având atât pregătirea profesională cât şi dotarea necesară. Nu i s-a refuzat niciodată pacientului tratamentul chirurgical. Cu toate acestea, pacientul şi soţia au solicitat externarea la cerere, în ziua de 04.08.2016", se arată în răspunsul trimis MEDIAFAX.

Reacţia vine după ce, miercuri, Marian Cojocaru a susţinut că medicii de la Spitalul “Bagdasar Arseni” nu s-ar fi implicat în procesul său de vindecare.

„Nu voiau să se implice în procesul de vindecare a mea. Nu îmi dădeau niciun fel de viitor, să-mi zică vei merge, poţi fi operat. Nu mi s-a spus nimic. Am stat încă trei săptămâni în plus după ce am redevenit conştient. Nu mi s-a întâmplat nimic. Eram amăgit că o să plec la Viena”, a declarat Marian Cojocaru, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici