Spitalul de la graniţa cu Ucraina, dispus că angajeze refugiaţi

  • Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Alexandru Calancea, este mulţumit de medicii ucraineni angajaţi în urmă cu câteva luni la Secţia de Boli Infecţioase;
  • Este nevoie de personal mediu şi auxiliar pe toate secţiile;
  • Legislaţia privind angajările ar putea simplificată, măcar pe durata actualei crize a refugiaţilor;
  • Casa de Asigurări de Sănătate ne-a informat că trebuie să oferim act medical tuturor pacienţilor veniţi din zona de conflict.
Urmărește
661 afișări
Imaginea articolului Spitalul de la graniţa cu Ucraina, dispus că angajeze refugiaţi

Spitalul de la graniţa cu Ucraina, dispus că angajeze refugiaţi

În contextul lipsei de personal din domeniul sănătăţii, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul Alexandru Calancea, ar fi dispus să angajeze refugiaţi ucraineni.

Managerul a spus că ar fi nevoie, în primul rând, de personal auxiliar: „În momentul de faţă pandemia merge spre un final. Noi avem foarte multe persoane angajate, şi mă refer la brancardieri, infirmiere, îngrijitoare, pe perioada stării de alertă. Ei activează pe durata stării de alertă, plus încă 30 de zile. Vom rămâne, probabil, descoperiţi în aceste zone. Noi ne-am luat nişte măsuri şi scoatem treptat, etapizat, posturile la concurs, dar în zona de personal mediu şi auxiliar avem nevoie de oameni. E nevoie de personal mediu şi auxiliar pe toate secţiile”.

Doctorul Calancea a arătat că în timpul pandemiei, acum vreo 6-7 luni, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean au fost angajaţi medici ucraineni, de care este mulţumit. Managerul spitalului sucevean spune că este nevoie de medici pentru mai toate specializările, fiindcă este greu să găseşti profesionişti. Acesta a adăugat: ”Prefer să lucrez cu mai puţini oameni, dar profesionişti, decât să fie o armată de oameni neprofesionişti”.

În opinia lui Alexandru Calancea, legislaţia ar putea simplificată măcar pe durata actualei crize provocate de războiul din Ucraina, pentru ca refugiaţii să poată fi angajaţi mai uşor.

În ceea ce priveşte refugiaţii care au ajuns la Spitalul Judeţean, doctorul Calancea a spus: „Casa de Asigurări de Sănătate ne-a informat că trebuie să oferim act medical tuturor pacienţilor veniţi din zona de conflict. Vom discuta şi vom vedea cum se vor deconta aceste servicii. Deocamdată important este să ajutăm oamenii aşa cum se cuvine”. De la începutul războiului, 50 de refugiaţi au avut apelat la serviciile spitalului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici