Spitalul de Pediatrie din Sibiu permite accesul mamelor cu copiii în urma petiţiei părinţilor

Spitalul de Pediatrie din Sibiu a anunţat, vineri, că va permite, în urma scandalului care a izbucnit din cauza mamelor care nu puteau fi internate alături de copiii lor în secţia Boli Infecţioase, accesul acestora, iar, pe de altă parte,a anunţat şi demisia a trei persoane, între care medicul şef.

Urmărește
1184 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Pediatrie din Sibiu permite accesul mamelor cu copiii în urma petiţiei părinţilor

Spitalul de Pediatrie din Sibiu permite accesul mamelor cu copiii după petiţia părinţilor (Imagine: Shutterstock)

Directorul medical al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, dr. Corina Cazan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în secţia Boli Infecţioase se pot interna acum toate mamele care îşi doresc acest lucru, împreună cu copiii lor, până la vârsta de 14 ani, după ce vor semna un acord potrivit căruia înţeleg rigorile internării într-o secţie de boli transmisibile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dr. Cazan a spus că numărul locurilor pentru mame a crescut de la 3 la 7, iar după mansardarea clădirii vor mai fi încă 7 – 10 locuri.

"Erau create locurile. Erau saloane cu două paturi cu grup sanitar propriu. Nu erau libere, erau ocupate de copii, dar acolo este posibil să internăm şi mama. A fost un pic de rigiditate legat de cele trei locuri. (...) Speranţa noastră este că vom avea un spital nou şi atunci vom gândi lucrurile în aşa fel încât să nu mai avem niciun fel de probleme”, a afirmat dr. Corina Cazan.

Pe de altă parte, aceasta a anunţat că medicul şef al Secţiei Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Pediatrie şi două asistente au demisionat în urma scandalului.

Medicul şef al Secţiei Boli Infecţioase, dr. Ofelia Criştiu, a demisionat în momentul izbucnirii scandalului, iar vineri două asistente şi-au înregistrat demisiile.

"Doamna doctor Ofelia Criştiu şi-a dat demisia încă de la primele discuţii pe care le-am avut, cred că după Paşti, undeva în 4 – 5 mai. Eu am rugat-o să gândim împreună, să fim mai toleranţi. Acum o înlocuieşte o colegă, medic în secţie, dr. Codruţa Luca, interimar, iar dr. Criştiu este în concediu de odihnă. Se întoarce luni şi vom discuta să vedem dacă este hotărâtă să rămână la această decizie. Eu mi-aş dori să revină. Am convingerea că doamna doctor este o profesionistă. Pentru noi a contat foarte mult prezenţa dânsei acolo şi am convingerea că vom putea ameliora lucrurile şi relaţia cu doamna doctor în aşa fel încât să putem duce împreună lucrurile bune mai departe”, a spus dr. Corina Cazan.

În prezent,în secţia Boli Infecţioase, care are 27 de locuri pentru copii, lucrează 13 asistente, 17 infirmiere şi patru medici, din care unul vine de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu doar pentru asigurarea gărzilor.

Mamele din Sibiu au întocmit recent o petiţie, în care arătau că sunt obligate să îşi lase micuţii bolnavi în spital pentru că li se interzice să se interneze împreună cu ei, iar după externare, copiii ajung acasă cu traume emoţionale.

"Din păcate, personalul de la acest spital refuză să permită internarea unuia dintre părinţi cu copilul bolnav, fără un temei juridic, dimpotrivă, încălcând normele legale în materie (Ordinul 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice). Această situaţie există doar în Spitalul de boli infecţioase din Sibiu, ceea ce demonstrează în mod evident că este o regulă abuzivă, discreţionară şi fără niciun motiv întemeiat, fiind de maximă importanţă în vindecarea oricărei boli să existe şi un climat de afecţiune şi o stare emoţională cât mai bună, nu una încărcată de groaza despărţirii de cele mai apropiate fiinţe. Orice separare a unui copil mic de părinţii săi la această vârstă poate lăsa în mod evident sechele, fiind o ruptură emoţională traumatizantă şi nefirească, atâta timp cât nu există un argument de nicio natură care să justifice un astfel de demers", se arăta în petiţie.

Miercuri, managerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Alexandru Mihuţ, a demisionat din funcţie, demisia fiindu-i cerută directorului de către primarul interimar Astrid Fodor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici