- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.01.2013, 17:19)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spitalul Elias: Sergiu Nicolaescu nu avea cancer. Analiza histopatologică este în lucru
Sergiu Nicolaescu nu avea cancer, analiza "piesei excizate" este în lucru, iar actele medicale în cazul defunctului nu pot fi eliberate decât la cererea organelor juridice, precizează conducerea Spitalului Elias, în replică la afirmaţiile apărute în presă privind suferinţele regizorului.
Urmărește
600 afișări
Spitalul Elias: Sergiu Nicolaescu nu avea cancer. Analiza histopatologică este în lucru (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
"Referitor la diagnosticul intraoperator, putem afirma că nu a fost vorba despre cancer sau ischemie mezenterică, ci apendicită acută flegmonoasă perforată cu peritonită localizată. Reiterăm faptul că peritonita nu era generalizată, ci localizată şi redusă cantitativ. Piesa excizată (apendicele - n.r.) se află în curs de examinare histopatologică. Nu există, în acest moment, un rezultat al examenului histopatologic, acesta fiind în lucru. Spitalul nu poate elibera acte medicale decât la cererea organelor juridice în drept, conform Legii drepturilor pacientului şi noului Cod Civil. Restul speculaţiilor pe tema situaţiei medicale nu sunt de competenţa persoanelor din afara spitalului care nu au avut legatură cu îngrijirea domnului Sergiu Nicolaescu", se arată într-un comunicat al conducerii Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Spitalul a făcut aceste precizări după ce în ultimele zile au apărut, în presa scrisă şi TV, "diverse scenarii şi interpretări asupra morţii domnului Sergiu Nicolaescu".
"Dl. Sergiu Nicolaescu a avut internări repetate în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias pentru boală diverticulară sigmoidiană cu pusee de diverticulită, cât şi pentru alte evenimente medicale. S-au efectuat colonoscopii repetate, care nu au ridicat niciodată suspiciunea de cancer de colon sau rect. În 2009, a fost operat pe cale laparoscopică de colecistită acută litiazică de aceeaşi echipă condusă de conf. dr. Adrian Miron", mai arată, în acelaşi comunicat, conducerea spitalului.
Potrivit unităţii sanitare, în ziua internării, au fost efectuate, în primele trei ore, investigaţii bioumorale, radiografie toraco-pulmonară, radiografie abdominală simplă, ecografie abdominală şi CT abdomino-pelvină cu substanţă de contrast i.v. şi per os. Totodată, au fost făcute consultaţii de gastroenterologie, chirurgie generală, cardiologie şi ortopedie, stabilindu-se că traumatismul toracic prin cădere suferit anterior internării nu s-a soldat cu fisuri, fracturi costale sau alte leziunii care să necesite operaţii.
"Starea generală şi sindromul dureros abdominal s-au ameliorat faţă de momentul internării, ca urmare a tratamentului medicamentos, după cum s-a şi comunicat. În primele 48 de ore de la internare, nu s-au descoperit la examenele clinice sau la investigaţiile imagistice repetate (CT şi ecografie) elemente care să pună diagnostic de peritonită şi care să conducă la intervenţii chirurgicale.
Indicaţia chirurgicală din 28 decembrie 2012 a fost determinată de persistenţa unor fenomene clinice şi bioumorale şi a avut scop diagnostic. Intervenţia chirurgicală laparoscopică este un mijloc sigur şi neagresiv de explorare şi permite efectuarea de operaţii în deplină siguranţă. Referitor la diagnosticul intraoperator, putem afirma că nu a fost vorba despre cancer sau ischemie mezenterică, ci apendicita acută flegmonoasă perforată cu peritonită localizată. Reiterăm faptul că peritonita nu era generalizată, ci localizată şi redusă cantitativ", se mai precizează în comunicatul spitalului.
Potrivit conducerii unităţii sanitare, piesa excizată se află în curs de examinare histopatologică. "Nu există în acest moment rezultat examen HP (se află în lucru)", subliniază sursa citată.
Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului.
Regizorul, care a încetat din viaţă joi, la vârsta de 82 de ani, a fost incinerat conform propriei dorinţe. Dana Nicolaescu, soţia regizorului, a declarat că incinerarea a fost "dorinţa expresă" a soţului său, pe care i-a respectat-o, şi a solicitat presei să trateze "cu decenţa şi respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului ei".
Sergiu Nicolaescu a decedat în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul