150.000 de britanici ar putea fi victime colaterale ale carantinei provocate de pandemia de coronavirus. Cazurile de depresie şi abuz domestic sunt în creştere, semnalează jurnalistul Fraser Nelson, de la The Spectator, un săptămânal cu o tradiţie de aproape 200 de ani pentru care a scris şi Boris Johnson între 1999 şi 2005.
Editorul şef al The Spectator notează în editorialul său că măsurile draconice de carantină şi prelungirea acestora pot avea un efect negativ asupra psihicului multor oameni. De asemenea, închişi în case, mulţi ajung să intre în conflicte domestice, recurgând chiar la violenţă.
Numărul victimelor pe care depresia şi violenţa domestică le poate provoca sunt triple faţă de cele estimate din cauza COVID-19, notează Daily Mail, care menţionează într-un articol şi câteva cazuri specifice de suicid şi crimă în perioada carantinei.
„Vorbim despre decese care pot fi evitate, însă la care se poate ajunge dacă starea de carantină şi închidere totală se va prelungi. Primele cifre vorbesc despre posibilitatea a 150.000 de victime ale depresiei şi violenţei domestice, dar încă e devreme să ştim exact. Sigur, vorbim despre un model teoretic, dar guvernul trebuie să fie îngrijorat de stricăciunile provocare de această pandemie, respectiv carantină, la nivel social: depresie, violenţă domestică, suicid şi falimente în masă”, a notat Fraser Nelson.