- Home
- Social
- GALAŢI, (02.02.2019, 13:43)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spitalul Judeţean din Galaţi a fost dotat cu un aparat care va fi folosit de zeci de mii de bolnavi de cancer, din cel puţin patru judeţe
Spitalul Judeţean din Galaţi a fost dotat cu un aparat modern de tratare a cancerului, care va fi folosit de zeci de mii de bolnavi din cel puţin patru judeţe. Acceleratorul liniar de particule va putea fi folosit în acest an.
Urmărește
1195 afișări
Spitalul Judeţean din Galaţi a fost dotat cu un aparat care va fi folosit de zeci de mii de bolnavi de cancer, din cel puţin patru judeţe
Noul aparat este modern şi reprezintă o metodă eficientă de tratament în domeniul cancerului.
Specialiştii spun că acceleratorul liniar de particule are componente ajustabile care îi permit să îndrepte radiaţia direct către zona tumorii, afectând foarte puţin ţesutul sănătos din jur.
Aparatul este montat într-un buncăr construit la Spitalul Judeţean din Galaţi şi va fi dat în folosinţă după efectuarea testelor şi obţinerea avizelor de funcţionare. La final, acceleratorul gălăţean va fi folosit de zeci de mii de bolnavi de cancer din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi Vrancea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Encode susţine acţiunea lui Elon Musk împotriva transformării OpenAI într-o entitate profitabilă
-
Ion Cristoiu: Anticomunismul – între născociri şi realitate
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
Pentru că este singurul aparat de acest tip de pe linia Bucureşti-Iaşi, la noua Secţie de Radioterapie a spitalului din Galaţi ar putea veni şi bolnavi din Constanţa şi Vaslui. De aceea, autorităţile din Galaţi au început demersurile pe lângă Ministerul Sănătăţii pentru a obţine şi al doilea aparat de tratare a cancerului.
„Aparatul este montat, acum se fac testele pentru măsurarea radiaţiilor şi trebuie avizul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Posibil, în mai, iunie, să înceapă să trateze pacienţii. Totul depinde de avize, sunt măsurători speciale, trimitem probe la Viena. Aparatul trebuie să fie foarte bine calibrat ca să nu apară probleme în rândul medicilor, al pacienţilor. Vrem să aducem şi al doilea aparat, facem demersuri la Ministerul Sănătăţii. La Galaţi va fi un centru zonal, vor veni pacienţi din Galaţi, Brăila, Tulcea şi Vrancea, eventual din Vaslui şi Constanţa”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.
Acceleratorul liniar de particule a fost amplasat în subsolul Spitalului de Urgenţă din Galaţi, într-un buncăr special amenajat, peste care s-a construit o clădire nouă. Imobilul separă circuitele de intrare şi ieşire ale bolnavilor de la terapie, astfel încât pacienţii din spital şi cei care vin din exterior să aibă culoare distincte de acces.
Acceleratorul liniar de particule a fost achiziţionat printr-un program guvernamental, iar clădirea a fost construită cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean.
În judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Tulcea figurează în evidenţe aproape 18.000 bolnavi de cancer, majoritatea dintre aceştia fiind înscrişi la radioterapie.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:00
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale