- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (27.04.2015, 13:39)
- , De La Dan Lungu Si Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spitalul Judeţean din Timişoara a dat 820 de lei pe un cititor de carduri fiindcă a vrut calitate
Spitalul Judeţean din Timişoara a plătit peste 90.000 de lei pentru 110 cititoare de carduri, instalate deja, conducerea unităţii sanitare declarând că a căutat calitatea, în timp ce Spitalul Municipal a cheltuit peste 10.000 de lei pentru 40 de aparate.
Urmărește
236 afișări
Spitalul Judeţean din Timişoara a dat 820 de lei pe un cititor de carduri fiindcă a vrut calitate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Cel mai mare spital din Timişoara, dar şi din vestul ţării - Spitalul Judeţean - a achiziţionat 110 cititoare de carduri de sănătate, care au fost instalate deja în policlinică, dar şi la urgenţe.
”Am achiziţionat 110 cititoare de carduri pe care le-am montat în Policlinica Spitalului Judeţean, precum şi la Urgenţe. Un astfel de cititor a costat 820 de lei cu tot cu TVA, are ecran, tastatură şi cablu lung de date. Ştim că sunt şi modele mai ieftine, fără ecrane, însă noi am căutat calitatea”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
La rândul său, Spitalul Municipal din Timişoara a achiziţionat 40 de cititoare de carduri.
”Am ales un model agreat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Am cumpărat 40 de cititoare pe care am dat 260 de lei (pe aparat - n.r.), la care se adaugă TVA. Dacă se va constata pe parcurs că mai este nevoie de unul sau două, nu va fi o problemă să mai achiziţionăm”, a spus managerul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu.
Aproximativ 20 de cititoare de carduri de sănătate au fost cumpărate şi la Institutul de Cardiologie, iar la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au fost cumpărate şase cititoare. În ambele cazuri s-a ales un preţ mic, puţin peste o sută de lei.
La Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu au fost cumpărate 20 de astfel de cititoare, majoritatea fiind montate în policlinică.
”Avem deja cititoare pentru cardurile de sănătate. Nu sunt scumpe şi nu sunt multe la noi. Am cumpărat 22 de astfel de cititoare pentru că la noi e spital de copii. Am pus mai multe în policlinică, unde mai vin şi tineri de 18 ani, uneori. Preţul a fost unul minim”, a declarat managerul Spitalului de Copii, Ovidiu Adam.
Toate aceste spitale din Timişoara au cumpărat cititoarele de carduri de sănătate prin selecţie de oferte şi nu au organizat licitaţii.
Din 1 mai, orice serviciu medical din pachetul de bază va fi acordat pe baza cardului de sănătate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat în vigoare la 1 aprilie.
Astfel, potrivit noilor reglementări intrate în vigoare la 1 aprilie, în asistenţa medicală primară si in asistenţa medicală ambulatorie de specialitate de medicină dentară utilizarea cardului naţional de sănătate se face la momentul acordării serviciilor medicale.
În asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, pentru specialităţile clinice, cardul va fi utilizat la momentul acordării serviciilor medicale. În asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile paraclinice utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se face, astfel: pentru analize de laborator, prezentarea cardului de sănatate se face la momentul recoltării probelor în punctele de recoltare proprii ale furnizoriilor de investigaţii paraclinice, iar pentru serviciile medicale paraclinice - investigaţii de radiologie, imagistică medicală, explorări funcţionale şi medicină nucleară - utilizarea cardului se face la momentul efectuării investigaţiilor.
În caz de spitalizare continuă, utilizarea cardului se face la internarea şi externarea din spital, cu următoarele excepţii: la internare dacă este o urgenţă medico-chirurgicală şi în caz de transfer de la un spital la altul.
Pentru furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu, respectiv îngrijiri paliative la domiciliu, utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se face în fiecare zi în care se acordă îngrijiri.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat