- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spitalul Militar de Urgenţă Cluj-Napoca, primul din ţară evaluat de o comisie în vederea acreditării
Spitalul Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca este primul din ţară care a intrat în procesul de evaluare din partea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), o decizie finală privind acreditarea urmând să fie luată în luna iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele comisiei de evaluare a Spitalului Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca, Valentin Petrache, a declarat, joi, că, după obţinerea acreditării, un spital devine mai atractiv pentru pacienţi, care pot opta pentru a fi trataţi la o unitate medicală sau alta în funcţie de condiţiile oferite.
"O echipă din partea CONAS, instituţie subordonată Guvernului, evaluează condiţiile, standardele, criteriile şi indicatorii de performanţă impuşi de UE. În urma evaluării se va întocmi un raport, după care CONAS va decide asupra acreditării Spitalului Militar de Urgenţă Cluj-Napoca. Este prima astfel de evaluare la nivel naţional pentru obţinerea acreditării, urmând ca alte patru unităţi spitaliceşti să intre de luni în acest proces. Verdictul se va da luna viitoare. În cazul obţinerii acreditării, un spital devine mai atractiv pentru pacienţi care pot opta pentru a fi trataţi de către o unitate medicală sau alta în funcţie de condiţiile oferite. E vorba de prestigiu şi de un câştig al spitalului. Un spital neacreditat pierde contractul cu CAS şi nu mai primeşte finanţare", a explicat Petrache.
Potrivit acestuia, comisia evaluează spitalul din punctul de vedere al serviciilor hoteliere, al îngrijirii pacientului, al condiţiilor oferite atât personalului unităţii spitaliceşti, cât şi pacientului, cum este acesta îngrijit, ce atenţie i se acordă, condiţiile de hrană, starea de curăţenie a instituţiei.
"Credem că în viitor va fi şi o plată diferenţiată a calităţii serviciilor, în funcţie de această acreditare", a subliniat Valentin Petrache.
Comandantul spitalului, Camilio Coste, a declarat, la rândul său, că spitalul clujean s-a pregătit în ultimii doi ani şi a obţinut o serie de certificate de calitate ISO pe mai multe domenii.
"M-am angajat la o muncă asiduă cu întreg colectivul pentru pregătirea în vederea îndeplinirii condiţiilor de acreditare. Am parcurs paşii de acreditare ISO pe toate categoriile, inclusiv la laboratoare şi farmacii. Acreditarea ne va oferi condiţiile necesare unui contract favorabil cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărarii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ), iar finanţarea va fi mai bună, astfel încât condiţiile de tratament şi îngrijire a pacienţilor vor creşte", a spus Coste.
O acreditare din partea CONAS are o durată de valabilitate de cinci ani.
Spitalul Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca are circa 400 de angajaţi şi dispune de un număr de 275 de paturi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
CNSAS: Un candidat pentru Senat din partea SOS, identificat că a colaborat cu Securitatea
-
Materiale electorale fără CMF, inclusiv în cazul Georgescu, verificate de Poliţie şi Parchet
-
Cât de probabil este ca Putin să lanseze un atac nuclear? Răspunsul serviciilor secrete americane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO