Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi un heliport
Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va fi construit pe un teren de 14 hectare situat în comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca, în urma unei investiţii estimate la 150 de milioane de euro, unitatea urmând a avea 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi un heliport, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Memorandumul privind începerea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă prin parteneriat public-privat, printre care şi Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.
"Viitorul Spital Regional de Urgenţă Cluj, care va deservi circa patru milioane de oameni din Regiunea de Nord-Vest, se va construi pe un teren de 14 hectare din comuna Floreşti. Deşi va avea un management privat, spitalul va funcţiona în regim public, pacienţii beneficiind de tratament similar sistemului public al asigurărilor de sănătate. Costul estimat al acestuia este de 150 de milioane de euro, unitatea urmând a fi dotată cu 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi un heliport", se arată în documentul citat.
Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a arătat, în comunicat, că proiectul spitalului este unul "de importanţă capitală pentru locuitorii judeţului Cluj, dar şi ai Regiunii de Nord-Vest".
"Ne bucurăm să constatăm că Guvernul a fost extrem de receptiv şi a dat curs favorabil solicitărilor repetate ale CJ Cluj de a sprijini proiectul de construire a viitorului spital Regional de Urgenţă Cluj, un proiect de importanţă capitală pentru locuitorii judeţului Cluj, dar şi ai Regiunii de Nord-Vest. CJ Cluj va continua eforturile întreprinse în acest sens, astfel încât lucrările efective să înceapă în cel mai scurt timp posibil, iar finalizarea acestui obiectiv strategic să aibă loc în aproximativ cinci ani", a subliniat Tişe.
Şeful CJ Cluj a menţionat că, la ora actuală, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea, numai în municipiul Cluj-Napoca, în 25 de pavilioane, 16 dintre acestea fiind construite în 1902, iar restul între anii 1930-1977.
"Singura clădire mai nouă, în care funcţionează Unitatea de Primire a Urgenţelor, datează din anul 2005", a precizat Alin Tişe.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO