Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti are, de luni, un echipament nou pentru diagnosticarea rapidă şi corectă a bolilor hematologice

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a primit, luni, un flowcitometru, echipament esenţial în diagnosticarea rapidă şi corectă a bolilor hematologice, în valoare de circa 200.000 de euro, donat de Asociaţia Română împotriva Leucemiei (ARIL).

Urmărește
880 afișări
Imaginea articolului Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti are, de luni, un echipament nou pentru diagnosticarea rapidă şi corectă a bolilor hematologice

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti are, de luni, un echipament nou pentru diagnosticarea rapidă şi corectă a bolilor hematologice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Beneficiarii acestui proiect sunt cei aproximativ 10.000 de pacienţi bolnavi de cancer pe care spitalul îi tratează anual, dar şi orice pacient care are nevoie de o diagnosticare rapidă.

"Acest aparat reprezintă un pas înainte al Laboratorului de hematologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti către standardul de diagnostic imunofenotipic, ce ne va permite alinierea la standardul european de diagnostic al leucemiilor şi limfoamelor", a declarat, conf. dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică şi responsabilul Departamentului de flowcitometrie al SUUB.

Fondurile necesare achiziţionării acestui aparat performant au fost colectate de ARIL prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor, redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit de la mii de persoane fizice, sponsorizări, precum şi prin organizarea unor spectacole caritabile de teatru.

"Fiind o fostă pacientă, ajunsă în fază terminală şi salvată, am dorit să pun experienţa mea în slujba bolnavilor de leucemie. Imediat după ce am terminat tratamentele, am luat decizia că nu voi întoarce spatele niciunui pacient şi că îi voi ajuta cu tot ce voi putea, astfel ca pacienţii să aibă o şansă în plus la viaţă. De aceea, am fondat, în 2006,Asociaţia Română împotriva Leucemiei, alături de Iustina Mocanu, în memoria căreia dedicăm acest proiect, dar şi de alţi pacienţi, aparţinători şi persoane care au dorit să se implice", a declarat Monica Bunaciu, preşedinta ARIL.

La început, asociaţia a ajutat punctual diverşi pacienţi, care aveau nevoie de tratament în străinătate. Ulterior, a dezvoltat programe de suport psihologic în secţiile de hematologie din spitalele Fundeni, Municipal şi Colentina, iar, din decembrie 2013, a demarat proiectul pentru dotarea laboratorului de hematologie al SUUB cu acest flowcitometru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici