Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală va avea heliport de 800.000 de euro, funcţional până la sfârşitul anului

Până la sfârşitul anului, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi prima unitate medicală din Capitală cu heliport medical. Şeful UPU din cadrul SUUB, Silvia Nica a spus că intervalul de timp pentru cele aproximativ 5.000 de urgenţe cod roşu anuale va fi scurtat cu 30 de minute.

Urmărește
291 afișări
Imaginea articolului Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală va avea heliport de 800.000 de euro, funcţional până la sfârşitul anului

Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală va avea heliport până la sfârşitul anului

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a SUUB, dr. Silvia Nica a precizat, joi, că intervenţia în cadrul urgenţelor de cod roşu venite în număr de 4.000-5.000 anual la SUUB, vor fi eficientizate odată cu punerea în funcţiune a heliportului, întrucât intervalul de timp în care pacienţii critici vor fi aduşi la unitatea medicală pentru îngrijiri şi intervenţie va fi scurtat cu aproximativ 30 de minute.

„Unii dintre ei sunt instabili din punctul de vedere al funcţilor vitale, pot fi pot fi preluaţi mai repede aici în spital, ei venind sigur de la anumite distanţe faţă de Bucureşti”, precizează dr. Silvia Nica.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica a declarat, joi, că în acest moment lucrarea este în proporţie de 80% finalizată şi că până la sfârşitul lunii august ar urma să fie adus şi liftul cu ajutorul căruia se va putea efectua transportul pacienţilor de pe heliport, din momentul aducerii cu elicopterul la Spitalul Universitar, către Unitatea de Primiri.

„Aici, ei vor primi asistenţă medicală de specialitate şi în funcţie de afecţiunea pe care fiecare pacient dintre cei aduşi aici o prezintă, ei vor fi direcţionaţi către blocul operator sau către secţiile medicale sau chirurgicale din spitalul nostru”, informează Adriana Nica.

„Pentru pacientul critic, acest heliport este important pentru că nu se pierde timp în trafic cu transportul pacientului de la locul unde urmează să aterizeze un elicopter şi să fie preluat de salvare şi adus la unitatea spitalicească în condiţiile în care orice secundă poate să fie fatală. Eu cred că acest heliport, cu siguranţă, o să ajute pacientul să ajungă mai repede să primească intervenţii medicale şi şansele de supravieţuire să fie crescute”, precizează managerul SUUB.

Comandorul în rezervă, managerul de proiect al heliportului SUUB, Romeo Lupu, a precizat că acesta era extrem de necesar, motiv pentru care s-au tot căutat soluţii de-a lungul timpului. „Am identificat această clădire anexă a spitalului pe care, din punct de vedere aeronautic, există suprafeţe protejate disponibile, au putut fi definite două direcţii de zbor, fără obstacole şi pe direcţia predominantă a vântului, care permit aterizarea atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte în siguranţă a elicopterelor”, declară Romeo Lupu.

Acesta a menţionat şi faptul că heliportul SUUB este al doilea heliport de spital din România şi primul din Bucureşti.

„Cel de la Oradea a fost construit de noi, dar aici am întâmpinat dificultăţi întrucât a trebuit să ajustăm proiectul la condiţiile existente şi n-a fost uşor. Heliportul este dintr-o structură metalică, spaţială, care se sprijină pe mai multe puncte spaţiale ale clădirii şi aici au fost făcute câteva ajustări, fiind o clădire complexă”, menţionează managerul de proiect al heliportului SUUB.

Până la sfârşitul acestui an, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi prima unitate medicală din Capitală cu heliport medical la standarde internaţionale, potrivit datelor unui comunicat remis MEDIAFAX, joi, de către reprezentanţii unităţii spitaliceşti. Investiţia se ridică la 800.000 de euro şi a fost susţinută în totalitate de o companie românească licenţiată ca operator de jocuri de noroc.

Potrivit aceleiaşi surse, construcţia este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Taguri:
heliport,
capitala,
suub

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici