- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.10.2011, 12:38)
- Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spitalul "Victor Babeş" din Capitală are, pentru prima dată, o secţie de terapie intensivă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Capitală are, din această săptămână, pentru prima dată în istoria unităţii sanitare, o clinică de terapie intensivă, aceasta fiind dotată la standarde europene.
Urmărește
2792 afișări
Spitalul "Victor Babeş" din Capitală are, pentru prima dată, o secţie de terapie intensivă (Imagine: Shutterstock)
"Pentru prima dată, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale «Prof. Dr. Victor Babeş» are o clinică de terapie intensivă. Atenţie, nu vorbesc de anestezie, pentru că noi avem numai terapie intensivă. Clinica de terapie intensivă a fost creată în cadrul unui program al Ministerului Sănătăţii cu Banca Mondială, dezvoltat în opt centre universitare, la care a contribuit şi Primăria Capitalei", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX managerul unităţii sanitare, Emanoil Ceauşu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
El a mai spus că până acum bolnavii cu boli infecţioase grave erau trimişi în alte clinici pentru că spitalul nu avea terapie intensivă.
"Era foarte necesară această secţie întrucât Spitalul «Victor Babeş» are o particularitate faţă de alte unităţi de boli infecţioase, fiind singura pentru boli tropicale. Aproape în fiecare an sunt internaţi bolnavi care vin din ţări endemice pentru suferinţe care la noi au fost eradicate, precum holeră, malarie, febră galbenă", a mai spus profesorul Ceauşu.
De asemenea, în această secţie sunt internate cazurile de infecţii severe, septicemii, encefalopatii, gripe sau meningite, forme grave.
Clinica de terapie intensivă are nouă paturi, fiecare având ehipamentele specifice profilului de terapie intensivă, cu monitoare şi ventilatoare. Secţia are patru saloane cu câte două paturi şi unul cu un singur pat. Totodată, clinica dispune de un laborator pentru analize, ecograf, bronhoscop, endoscop, aparat portabil de radiografie pulmonară, o cameră de sterilizare, cameră centrală de monitroizare a tuturor bolnavilor, cameră pentru medici şi pentru asistente, a precizat managerul unităţii sanitare.
"Era foarte greu să transportăm în afara spitalului bolnavii în stare critică. De acum, clinica funcţionează continuu, fiind montate ultimele echipamente", a adăugat profesorul Ceauşu.
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Prof.Dr. Victor Babeş" face parte din grupul celor 18 unităţi sanitare preluate de Primăria Capitalei de la Ministerul Sănătăţii în 2009.
Municipalitatea, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a investit în cele 18 spitale, în primii doi ani de la preluare, respectiv 2009-2010, peste 80 de milioane de euro, pentru lucrări de reabilitare, consolidare, dar şi pentru achiziţia unor echipamente noi, de ultimă generaţie. Spitalele ASSMB nu au datorii către furnizorii de medicamente.
La sfârşitul anului trecut, municipalitatea avea în total 21 de spitale, după ce, în acelaşi an, au mai fost preluate de la Ministerul Sănătăţii alte trei unităţi sanitare. În prezent, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti are 20 de spitale, după ce Ministerul Sănătăţii a închis Spitalul Caritas, care va deveni cămin de bătrâni. În plus, ASSMB are şi reţeaua de medicină şcolară din Capitală.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe