- Home
- Social
- (17.08.2023, 12:36)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sportiv român cu deficienţe de vedere, campion mondial la escaladă
Cosmin Candoi a terminat pe primul loc la Campionatul Mondial de Escaladă din Elveţia, organizat şi pentru sportivii cu deficienţe.
Urmărește
134 afișări
Sportiv român cu deficienţe de vedere, Campion Mondial la Escaladă
Cosmin Candoi a obţinut la Campionatul Mondial de Escaladă din Elveţia, organizat şi pentru sportivii cu deficienţe – paraclimbing, cea de-a 4-a medalie de aur a sezonului competiţional 2023, la categoria B3 a deficienţilor de vedere. El a obţinut titlul de Campion Mondial şi în 2019, la Campionatul Mondial de Escaladă din Franţa.
„Sunt bucuros că aduc acasă un nou titlu mondial pentru că doar aşa pot demonstra, încă o dată, că este posibil să fii cu adevărat cel mai bun, indiferent de condiţiile fizice, materiale sau de orice altă natură. Scopul meu este să fiu cel mai bun, indiferent dacă pun trasee noi de căţărat la centrele de escaladă pentru copiii cu deficienţe din ţară sau dacă particip la competiţii internaţionale şi îmi reprezint ţara. Aşa suntem toţi cei din Lot. Am înţeles că trebuie să ne depăşim condiţiile de persoane cu dizabilităţi asistate şi să facem trecerea către persoane cu dizabilităţi total independente, capabile nu doar să îşi pregătească micul dejun, ci să cucerească medalii de aur la escaladă sau vârfuri montane, la alpinism”, a declarat Cosmin Candoi, medaliat cu aur la Campionatul Mondial ediţia 2023.
Lotul Naţional de Paraclimbing este format din 6 sportivi Climb Again cu diverse tipuri de deficienţe - de vedere, motorii şi neuromotorii, au cucerit două medalii la Campionatul Mondial de Escaladă din Elveţia.
Clasamentul sportivilor români la Campionatul Mondial de Escaladă din Berna, Elveţia:
Cosmin Candoi - Locul întâi – medalia de aur, Categoria B3
Daniel Andrei - Locul patru Categoria B3
Răzvan Nedu - Locul trei – medalia de bronz, Categoria B1
Alex Benchea - Locul şase, Categoria B1
Adriana Tofan - Locul zece, Categoria B1
Liviu Matei - Locul şase, Categoria RP3
La Campionatul Mondial de Escaladă din Berna, Elveţia, sportivii au fost clasificaţi în funcţie de nivelul de afectare fizică, după cum urmează:
- Sportivii B1 (0-1% câmp vizual) reprezentaţi de Răzvan Nedu, Adriana Tofan şi Alex Benchea.
- Sportivii din categoria B3 (câmp vizual între 5% şi 20%) reprezentaţi de Cosmin Candoi şi Daniel Andrei.
- Liviu Matei a concurat la categoria RP3, categorie dedicată celor cu deficienţe motorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Sportivii au fost însoţiţi la Berna de echipa Climb Again formată din Claudiu Miu - antrenor coordonator, Delia Liscan - antrenor şi Andreea Şoavă - instructor.
Asociaţia Climb Again, fondator şi coordonator al echipei de paraclimbing a României, este o organizaţie neguvernamentală afiliată la Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (FRAE), fondată şi condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Încă din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie şi consiliere psihologică pentru copii şi tineri cu dizabilităţi: deficienţe de vedere, de auz, tulburare de spectru autist, tulburări neuromotorii, deficienţe asociate.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu avertizează că atacurile aeriene asupra Yemenului vor continua, după ce șeful OMS a fost prins într-un atac mortal
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe